Які вибрати механічні ваги? Підлогові, товарні, побутові

  1. Механічні товарні ваги
  2. Побутові механічні ваги
  3. Купівля механічних ваг
  4. Рекомендації по вибору

Механічні ваги не втратили своєї актуальності після початку випуску електронних ваг . Багато людей по-старому або за звичкою продовжують користуватися ними для вимірювання ваги продуктів (треба визнати, що в деяких випадках найточніші ваги це якраз механічні).

Як не дивно, але при виборі механічних або електронних приладів чаша часто схиляється до перших за рахунок простоти конструкції, відсутності необхідності підключення до мережі електроживлення і тривалого періоду експлуатації.

Для різних потреб застосовуються різні види механічних ваг:

  1. Механічні товарні ваги.
  2. Побутові механічні ваги.
  3. Механічні ваги для пороху.
  4. механічні промислові підлогові ваги (Зараз застосовуються рідко).

Механічні товарні ваги

Прилади першої групи призначені для вимірювання ваги товарів (найчастіше це торгові ваги ). За своїм розташуванням виділяють стаціонарні та пересувні прилади. Стаціонарні ваги розраховані для зважування великих обсягів вантажів і використовуються в основному в складських приміщеннях.

Складські механічні ваги розраховані на зважування вантажів від 10 до 200 тонн, поділяються на кранові механічні ваги (зважують безпосередньо товар) і платформні механічні ваги (є можливість зважити товар разом з транспортом, на якому здійснювалося його пересування).

Стаціонарні промислові підлогові механічні ваги виконані з циферблатом.

Пересувні ваги мобільні і можуть застосовуватися для виїзної, стаціонарної торгівлі або в умовах складу, що дуже зручно.

За своїм розташуванням виділяють складські підлогові механічні ваги (встановлюються на підлогу, максимальна межа зважування від 50 кг до 3 тонн, мінімальний дорівнює 1/20 частини межі).

За своїм розташуванням виділяють складські підлогові механічні ваги (встановлюються на підлогу, максимальна межа зважування від 50 кг до 3 тонн, мінімальний дорівнює 1/20 частини межі)

Одна з найбільш популярних моделей побутових ваг для торгівлі

Є ще настільні механічні ваги (для установки необхідна рівна піднесена поверхню, зважують товар масою від 100 грамів до 50 кг).

Мобільні підлогові механічні товарні ваги можуть бути зі шкалою або з циферблатом (як кишенькові ваги ).
до меню ↑

Побутові механічні ваги

Побутові ваги другої групи призначені для домашнього використання за своїм виглядом поділяються на:

  • Підлогові побутові механічні ваги.
  • Механічні ваги безмін.
  • Настільні механічні ваги.

Підлогові механічні домашні ваги призначені для зважування людини ( медичні ваги ). Купити підлогові механічні ваги можна максимальної вантажопідйомності 100-120 кілограм - цього достатньо для зважування середньостатистичної людини з запасом.

Якщо є необхідність дізнатися вагу більш важких предметів, то купити краще ваги механічні 150 кг вантажопідйомності і вище.

Механічні безміни дуже легкі і займають мінімум місця. Особливістю такої моделі є необхідність підвішування вантажу, а не стандартного укладання його на чашу як у старих кухонних ваг . Недоліком можна назвати невеликий діапазон зважування - від 1 до 25 кг.

Настільні варіанти побутових приладів призначені для зважування вантажів масою від 200 грамів до 3 або 5 кг (залежить від моделі).

Механічні ваги для пороху:

Конструкція представлена ​​2 чашами і важільним механізмом визначення параметра. Вони забезпечені комплектом важків від 10 до 500 мг і від 1 до 20 грамів. Мінімальна вага, який визначається такими апаратами дорівнює мінімальній гирі - 10 мг.

Якщо точність вимірювання ваги перевищує допустимі значення, то краще таким приладом не користуватися.
до меню ↑

Купівля механічних ваг

Де купити механічні ваги, у великому магазині побутової техніки або в невеликій лавці - не має значення. У більшості випадків якісний товар знаходиться і в одному і в іншому магазині. Може відрізнятися тільки асортимент товару.

Ціна механічних підлогових ваг для домашнього використання коливається в залежності від моделі:

Підлогові механічні ваги ENERGY ENМ-408A можна придбати за ціною 298 рублів. У цій моделі передбачені різні оформлення платформи (як у сучасних електронних аналітичних ваг ). Щоб встановити час початку відліку ваги використовується регулювальний коліщатко.

Ваги підлогові механічні ATH-827 можна купити за ціною +1865 рублів. Для більшої зручності передбачена спеціальна протиковзка накладка на робочу поверхню.

Механічні сучасні ваги

Ціна механічного безміна різних торгових марок різниться:

Безмін механічний МІКС можна придбати від 130 рублів. Корпус виконаний з пластмаси, максимальна межа вимірювання 5 кг. Параметр визначається по циферблату.

Металевий безмін максимальної межі зважування 25 кг можна придбати за 100 рублів. Вага визначається за шкалою.

Ціна механічних ваг настільних для домашнього використання:

Ваги кухонні Smile KS 3206 можна придбати за 100 рублів. Корпус виконаний з пластика, вага самого приладу не перевищує 600 грамів, максимальний поріг - 1 кг, забезпечені чашею на 0,5 літра.

Купити механічні ваги настільні KCA-007 можна за 481 рубль. Корпус виконаний з пластика, прилад важить 500 гр, максимальне навантаження 5 кг.
до меню ↑

Рекомендації по вибору

Для того, щоб правильно підібрати ваги для використання необхідно враховувати кілька моментів:

Для того, щоб правильно підібрати ваги для використання необхідно враховувати кілька моментів:

Підлогові механічні ваги з грузиком

  1. Матеріал виготовлення. Довше прослужать прилади з корпусом з металу, хоча і коштувати вони будуть трохи дорожче. Моделі з пластику теж довговічні, за умови використання якісної пластмаси (це на совісті продавця, в магазині визначити якість матеріалу не представляється можливим). Неякісна пластмаса може розколотися навіть під дією мінімальної ваги.
  2. Наявність нековзною накладки. Актуально для ваг підлогових для домашнього використання. На такій поверхні важко послизнутися.
  3. Матеріал оглядового віконця. Як правило, захистом для шкали служить скло або прозорий пластик. Краще вибрати модель з віконцем із загартованого скла.
  4. Розмір і колір букв. Якщо ви не можете похвалитися відмінним зором, то краще вибрати модель ваг з великими цифрами на циферблаті червоного кольору.
  5. Максимальне навантаження. Вибирається в залежності від товару, який необхідно зважити. Немає необхідності купувати промислові апарати з навантаженням 500 кг для зважування людини.
  6. Наявність регульованих ніжок. Набагато зручніше встановити прилад на нерівному місці і вирівняти рівень ніжками, ніж спеціально готувати майданчик з ідеальною горизонтальною поверхнею. Важливий параметр для настільних ваг .
  7. Точність вимірювання. Перевірити точність вимірювання необхідно в магазині. Добре, якщо ви захопіть з собою стандартну упаковку солі або цукру для перевірки. Зробіть простий тест: натисніть на платформу (відтягніть гачок безміна) і різко відпустіть. Якщо стрілка повернулася в початкове положення, то можете купувати такий прилад.

Новости