Які навушники вибрати - важливі функції і характеристики

  1. Основні типи навушників
  2. Важливі характеристики і параметри навушників
  3. чутливість навушників
  4. опір навушників
  5. Частотний діапазон навушників
  6. Розмір мембрани навушників
  7. Можливість регулювання і зручність
  8. Які навушники купити
  9. Навушники для смартфона
  10. Навушники для телевізора
  11. Навушники для комп'ютера і ноутбука
  12. Цікаві особливості навушників
  13. Функція Noise Isolating
  14. функція EC
  15. функція Multipoint
  16. Функція Fast Fuel
  17. Функція Beats Acoustic Engine
  18. Функція Remote Talk
  19. функція TTS
  20. Функція Sound with Me
  21. Популярні моделі навушників

Якщо ви часто подорожуєте, вам потрібно зосередитися на процесі роботи або ви просто любите музику і аудіокниги, навушники - це дуже важливий гаджет.

Основні типи навушників

Навушники можна розділити на кілька типів, в залежності від різних факторів.

Найбільш загальне поділ - це бездротові і дротяні навушники. Перші підключаються до пристроїв, які підтримують відповідний стандарт Wi-Fi або Bluetooth. На ринку доступні моделі, що працюють на основі радіо сигналу і ик-порту, але, в даний час, Bluetooth є найбільш популярним варіантом. Він забезпечує невеликий радіус дії (близько 9-10 метрів), але цього достатньо для смартфона, який, як правило, у нас в кишені, на відстані декількох десятків сантиметрів від навушників.

Провідні навушники мають довгий кабель з джек-раз'емм, який можна підключити до порту аудіо роз'єму пристрою. Хороші дротяні навушники забезпечують чудову якість звуку, так як звук не піддається компресії, як у випадку Bluetooth-гарнітури. Однак, мають менший «радіус дії», обмежений довжиною кабелю.

Провідні та безпровідні навушники відрізняються також по дизайну. Тут ми можемо виділити накладні, вкладиші, завушні і інтратекальні.

Як бачите, накладні навушники є найбільшими, тому що повністю або частково закривають вуха. Навушники внутрішнього типу - це ті, які заховані в вухо. Завушні навушники мають спеціальні гачки огинають вуха, завдяки чому добре тримаються на місці. Інтратекальні види навушників-вкладишів оснащені спеціальними гумовими вкладками (тіпси), які краще ізолюють від шуму ззовні. Як правило, вони розташовуються в слуховому каналі, глибше, ніж навушники-вкладиші.

На ринку також доступні закриті, напіввідкриті і відкриті навушники. Це поділ стосується форми навушників. Закриті щільно прилягають до вуха, завдяки чому звук «застряє» між динаміком і вашим вухом. Це означає, що до Вас не доходять звуки зовні, а для навколишнього середовища - музика, яку Ви слухаєте. Такі моделі характеризуються, як правило, дуже хорошим відтворенням низьких і високих частот.

Відкриті навушники - це ті, які найкраще підходять для використання вдома і в тихих місцях, тому що так Ви будете чути шуми зовні. Люди навколо Вас також будуть чути звуки з ваших навушників, особливо, якщо ви слухаєте музику голосно. Зате відкриті моделі забезпечують хорошу вентиляцію вуха. Завдяки цьому, вони зручніше, особливо, якщо ви носите їх протягом тривалого часу. Це також хороший вибір, якщо ви шукаєте безпечні спортивні навушники, наприклад, для бігуна. Слух доповнює зір. Часто спочатку ми щось чуємо, а тільки потім помічаємо. Під час бігу по місту краще знати, що відбувається навколо нас.

З цією метою можна також спробувати напіввідкриті навушники, які поєднують в собі кращі риси закритих і відкритих моделей. Головне - це відмінна якість звуку і широкий діапазон відтворюваних низьких і високих частот. Крім того, вони ізолюють від небажаних звуків ззовні, хоча і в меншій мірі, ніж закриті конструкції. Вони забезпечують належну вентиляцію вуха.

Якщо Ви шукаєте закриті навушники, серед моделей-вкладишів виберіть інтратекальні. Завдяки розміщенню в слуховому каналі і застосування силіконових вкладок, як правило, добре відокремлюють Вас від шуму.

Важливі характеристики і параметри навушників

Подивитися, з чого складаються навушники:

Вибір відповідних навушників залежить, в першу чергу, від того, для чого вони використовуються - для розмови по телефону, Skype або для прослуховування музики? Модель, оснащена мікрофоном, як правило, прекрасно підходить для всіх випадків. Різниця тільки в тому, що для розмови, особливо через інтернет (VoIP) досить простих можливостей, хоча б через стиснення звуку. Важливіше якість звуку, максимальна доступна гучність.

Модель для любителів музики повинна відповідати вже набагато більшим вимогам. Подивіться, які параметри треба перевірити, якщо Ви шукаєте дійсно хороші дротові або бездротові навушники.

чутливість навушників

Подивіться приклади рівнів гучності звуків:

У навушниках музики дуже важлива гучність, тобто рівень звукового тиску. Іншими словами - чутливість. Вона вказується в децибелах (дб). Відповідно до норм ЄС, рекомендована максимальна величина становить до 85 дб, за межами ЄС норма може доходити до 96 дб.

Більшість наявних у продажу моделей навушників, проте, має вищу максимальну гучність. Але це означає також більш високий тиск, що з часом відчувається. Тривале прослуховування звуків гучністю понад 80 дб може бути виснажливим. Больовий поріг - це рівень гучності на рівні 110-140 дб, а при перевищенні цих значень відбувається пошкодження органів слуху.

Якщо в якийсь момент ви відчуєте, що ваш слух напружується, вимкніть музику або зробіть перерву в прослуховуванні. При використання навушників хорошої якості, цього не повинно виникнути. Пам'ятайте також, що остаточна гучність навушників залежить також від гучності пристрою виведення і якості зв'язку між ним і навушниками, а також від імпедансу.

опір навушників

Більшість мобільних пристроїв підтримує значення в діапазоні 16-64 ом (позначаються грецькою буквою Ω - омега). Чим вище опір, тим більше енергії ви повинні надати навушників, щоб вони досягли достатнього рівня гучності.

Це означає, що при підключенні одного і того ж джерела, що забезпечує більш низький струм (наприклад, смартфон) голосніше будуть навушники з низьким опором. З іншого боку, чим менше опір, тим більше сприйнятливість до шумів.

Частотний діапазон навушників

Зверніть увагу на діапазон частот, тобто підтримуються низькі і високі частоти. У разі дійсно хороших навушників діапазон повинен складати від 16 до 20000 Гц - рівно стільки, скільки становить діапазон звукового сприйняття у людини. Нижня межа означає найнижчі, басові звуки, верхній діапазон - високі, тобто верхні і будь-які акценти.

Пам'ятайте, однак, що виробники вимірюють частотний діапазон по-різному, так як відсутні єдині вимоги, і це може мати велике значення. Якщо навушники на низьких частотах тихі, на практиці ви можете не почути самих басових звуків. Тому частоти є важливим критерієм, але не головним.

Розмір мембрани навушників

Важлива особливість, яка визначає якість звуку . Звичайно, в мембрана накладних навушників має більший розмір, ніж в вкладишів і завушних. Це важливо, щоб відтворений звук був менш спотворений і звучав краще (особливо низькі, басові тони).

Мембрани навушників виробляється з різних матеріалів - зі штучного, паперу, алюмінію або титану. Навушники, з широким діапазоном робочих частот, можуть оснащуватися мембраною виготовленої з мікрофібри, яка забезпечує краще звучання.

Можливість регулювання і зручність

Дуже важливий також комфорт і ергономіка. Зручні навушники практично не відчуваються, завдяки чому ви можете слухати музику протягом багатьох годин. Якщо ви купуєте навушники-вкладиші або інтратекальні, як правило, ви отримуєте в комплекті повний набір вкладишів і / або гачки різних розмірів, щоб вони відповідали формі вашого вуха.

У разі повнорозмірних навушників враховуйте, перш за все, діапазон регулювання дужки.

Які навушники купити

Перш ніж вибрати конкретну модель навушників, подумайте про те, з яким пристроєм ви хочете об'єднати їх: зі смартфоном, планшетом, ноутбуком, комп'ютером або телевізором?

Більшість моделей, доступних на ринку, прекрасно підходять для будь-якого випадку. Але варто знати, чим повинні володіти навушники, призначені для використання з різними пристроями.

Навушники для смартфона

зі смартфоном зручніше користуватися невеликими навушниками або вкладишами, які займають мало місця і легко зберігати навіть в кишені. Доброю ідеєю будуть також навушники на обідку або завушні, які будуть триматися на місці, коли ви знаходитесь в русі, швидко йдете або біжите.

Тип навушників, які підходять для смартфона, визначає, перш за все, наявністю роз'єму джек. Якщо це так, ви можете вибрати з безлічі різних моделей дротових навушників, які забезпечують відмінну якість звуку. Дротове з'єднання є надійним, однак, такі навушники можуть плутатися в процесі зберігання. Виробники намагаються усунути цю проблему все частіше оснащуючи свої моделі в плоскими, прогумованими проводами.

Якщо ви використовуєте смартфон без джек-роз'єму (наприклад, iPhone 7), ви можете до нього підібрати навушники з роз'ємом Lightning (наприклад, Apple Ear Pods) або бездротові навушники.

Навушники для телевізора

До телевізору набагато краще брати бездротові навушники - в основному, через зони дії. Провідні повинні мати дуже довгий кабель. Якщо ви шукаєте навушники, які будете використовувати тільки вдома з телевізором, вибирайте накладні. Вони забезпечують кращу якість звуку, яке ви оціните, подивившись фільм і почувши явно навіть самі тихі фрази.

До телевізору, в якому є тільки джек-роз'єм, можна підключити тільки провідні навушники, але це зажадає використання моделі з довгим кабелем.

Навушники для комп'ютера і ноутбука

Для ноутбуків і настільних комп'ютерів добре підходять провідні навушники. Краще якщо це буде модель з довгим кабелем, особливо, якщо у Вас системний блок під столом. В іншому випадку, ви можете випробувати досить сильну «прихильність» до комп'ютера ...

Зручніше мати просто монітор з виходом на навушники - тоді Вам вистачить кабелю стандартної довжини. Так само хорошою ідеєю є використання мережевої карти Wi-Fi + Bluetooth або модуля Bluetooth, який підключається до порту USB на комп'ютері і дає можливість використання бездротових навушників.

Більшість ноутбуків вже має вбудований модуль Bluetooth, але якщо немає - мережева USB-карта або невеликий USB-адаптер дозволить Вам насолоджуватися бездротовим з'єднанням.

Цікаві особливості навушників

функція ANC

Виробники по-різному розшифровують цю абревіатуру: Active Noise Cancellation, Active Noise Control або Adaptive Noise Cancelling. Іноді також позначається як Noise Reduction.

Однак це все одна і та ж функція - активне шумозаглушення, яке працює на основі явища деструктивної взаємозалежності. Навушники за допомогою вбудованих мікрофонів контролюють рівень шуму навколишнього середовища і на цій основі генерують звук такої частоти, яка зменшує небажані шуми.

Adaptive Noise Cancelling є розширеною версією цієї технології. Навіть в переповненому автобусі ви почуєте свою улюблену музику замість дзвінків попутника. Ви можете встановити режим «тільки ANC» або самостійно регулювати гучність.

Функція Noise Isolating

Пасивна система придушення шумів, яка відділяє Вас від звуків навколишнього середовища. Використовується в навушниках, які ідеально прилягають до ваших вух і забезпечують комфортне прослуховування музики.

Незалежно від того, що сусід зверху робить ремонт або під вікном вирубують дерева - ви почуєте свої улюблені композиції.

функція EC

Усунення луни в мікрофоні. Знижує будь-які додаткові звуки, крім мови. У разі навушників Creative це функція Clear Speech, яка одночасно видаляє цифровий шум і збагачує якість звуку. Дуже корисно, коли ви ведете телефонні дзвінки і VoIP.

функція Multipoint

Функція, яка дозволяє підключати одну бездротову гарнітуру до двох пристроїв одночасно. Завдяки цьому, наприклад, зручно дивитися фільм на планшеті, а коли прийде виклик на смартфон просто взяти трубку і розмовляти через навушники.

Функція Fast Fuel

Багато моделей навушників мають функцію швидкої зарядки. Підключаєте їх до зарядного пристрою на 5 хвилин, і можете використовувати ще 1-3 години (в залежності від моделі). Це рішення застосоване в навушниках Apple Beats.

Функція Beats Acoustic Engine

Також характерна для Apple Beats. Оригінальна програмне забезпечення компанії Beats дозволяє використовувати кращу якість звуку, сумісний з тим, чого хотів досягти творець музики.

Функція Remote Talk

Завдяки цій функції ви можете вести бесіду через бездротові навушники і управляти плеєром за допомогою вбудованого в навушники помічника. Запускає також Siri.

функція TTS

Text-To-Speech, тобто перетворення тексту в мову. Включає в себе як голосові повідомлення про включення / вимикання навушників, сполученні з пристроєм або низький рівень заряду, а також про номер телефону / імені контакту, який Вам телефонує.

У навушниках Samsung Level після установки на смартфон спеціального додатка Samsung Level існує можливість читання контенту, нагадувань і повідомлень.

Функція Sound with Me

Дуже цікава функція обміну музикою в режимі реального часу через Bluetooth, яку ви знайдете в навушниках Samsung. Завдяки їй можна поділитися з друзями своїми улюбленими піснями. Ви знайдете її також в навушниках Creative - як Creative Share Me.

Популярні моделі навушників

Вибір відповідних навушників буде набагато простіше, коли ви вивчите моделі, які ми рекомендуємо.

Вибір відповідних навушників буде набагато простіше, коли ви вивчите моделі, які ми рекомендуємо

Apple Beats Studio Over-Ear

Відкриті накладні навушники. Поєднують в собі кращі характеристики закритою і відкритою конструкції. Зручність, комфорт і відмінна посадка. Ви почуєте тільки свої улюблені пісні, замість шуму, але і не пропустіть кур'єра, коли він подзвонить в двері.

Creative Aurvana Platinum

Ви зможете слухати музику протягом декількох годин і не відчуєте, що у Вас навушники на вухах. Цей ефект забезпечує зручне управління і амбушюри з піни memory foam, яка підлаштовується під форму вух. Закрита конструкція і функція ANC гарантують, що до ваших вух дійдуть тільки звуки музики.

Creative Aurvana Gold

Вбудована підтримка Bluetooth і NFC дозволяє швидко виконати процедуру сполучення гарнітури зі смартфоном, ноутбуком або планшетом. Навушні, закрита конструкція і ANC усувають перешкоди. Звук чистий і глибокий. Мікрофон з технологією Clear Speech пригнічує шум і полегшує ведення розмов навіть в галасливій обстановці. Apple Beats Solo3 Wireless On-Ear Beats Acoustic Engine забезпечує звук, яким він повинен був бути за задумом творця. Напіввідкритий дизайн забезпечує відмінний звук і зручність під час використання. Функція ANC забезпечує баланс між звуками в навушниках і звуками зовні.

Jabra Move

Закриті навушники в цікавому дизайні. Мінімалістичний дизайн і максимум відмінного звуку. Вбудований мікрофон дозволяє говорити по телефону або Skype. Ємною батареї вистачає на цілий день прослуховування.

Apple AirPods

Процесор W1 піклується про стабільний, швидкому бездротовому з'єднанні і відмінно управляє харчуванням. Завдяки цьому Apple AirPods дозволяють Вам слухати музику протягом 5 годин без перерви. Їх можна швидко зарядити. Досить 15 хвилин, щоб користуватися ще 3 години.

Samsung Level U Pro

Навушники внутрішнього типу зі складною конструкцією. Помістіть їх в кишеню. Завдяки функції Multipoint ви з'єднайте їх з двома пристроями одночасно. Ви слухаєте музику з ноутбука, а коли телефон дзвонить, з легкістю приймаєте дзвінок через навушники. Просто і зручно! Samsung Level U Pro ANC Стильна модель навушників-вкладишів з вбудованим мікрофоном. Режим ANC гарантує, що Ви чітко почуєте, як звучить музика в навушниках, замість шуму ззовні. Функція TTS в додатку Samsung Level повідомить вам про рівень заряду і прочитає нове SMS-повідомлення.

Jabra Rox

Стійкі до впливу вологи і пилу інтратекальні навушники, які чудово підійдуть, якщо ви шукаєте спортивну модель. Вбудований модуль NFC дозволить Вам швидко і якісно створити пару зі смартфоном. Відмінний звук з глибоким басом - це те що треба для любителів енергійної музики.

Apple Powerbeats 3

Відмінно підходять для спортсменів завушні інтратекальні навушники. За 5 хвилин їх можна зарядити до рівня, якого вистачить ще на годину відтворення музики. Стійкі до впливу води і поту. Оснащені пасивною системою Noise Isolating, завдяки якій ви чуєте тільки те, що хочете чути, щоб додати собі енергії під час тренування.

Apple BeatsX

Тільки 5 хвилин зарядки, щоб працювати ще протягом 2 годин. Інтратекально конструкція і активне шумозаглушення дозволяє регулювати гучність своєї музики і шум навколишнього середовища. Ідеально підходить для активних і часто подорожують на громадському транспорті. Samsung Level Active Водонепроницаемая Інтратекально модель. Герметичний корпус захищає їх від дощу, бруду і бризок. Зручні гачки і м'які гелеві вставки роблять так, що навушники залишаться на місці, навіть коли ви в русі. Тільки 5 хвилин зарядки, щоб працювати ще протягом 2 годин

Apple Beats EP On-Ear

Відкриті накладні навушники. Легкі і міцні, посилені сталевими елементами. Забезпечують незвичайний музичний досвід. Пасивна технологія Noise Isolating відокремлює Вас від небажаних звуків. Ви чуєте тільки чистий і глибокий звук.

Creative Aurvana Live!

Стильні, Класичні закриті навушники. Ідеальне поєднання комфорту и відмінної якості. Композитна мембрана з біо-целюлози поєднує в собі кращі характеристики паперових, алюмінієвих і титанових мембран - легке, тепле звучання і неперевершена динаміка.

Apple EarPods

Провідна версія AirPods для любителів класичних рішень. Роз'єм Lightning дозволяє підключатися до останніх моделей смартфонів iPhone. Ідеально підходять для вуха і зручні. Стійкі до впливу поту і води, завдяки чому ви можете використовувати їх на відкритому повітрі і під час занять спортом.

Samsung In-ear

Інтратекальні навушники. Надзвичайно елегантні, мінімалістичні і ергономічні. Забезпечують чистий і чіткий звук. Вбудований в шнур пульт управління дозволяє легко управляти музичним плеєром і відповідати на дзвінки.

Samsung Level In ANC

Широкий діапазон звуку доставимо Вам багато радість. Різні вкладиші дозволять Вам налаштувати навушники в залежності від ваших уподобань, незалежно від того, чи віддаєте перевагу ви їх у версії більш-менш ізольованою від зовнішніх шумів.

Ми сподіваємося, що наш огляд полегшить Вам вибір відповідних навушників. Що для Вас важливіше - звук або зовнішній вигляд? Які із запропонованих навушників найбільш Вам сподобалися? Дайте нам знати! З нетерпінням чекаємо на ваші коментарі.

Що для Вас важливіше - звук або зовнішній вигляд?
Які із запропонованих навушників найбільш Вам сподобалися?

Новости