Які іграшки потрібні новонародженим - Магазин розвиваючих ігор та іграшок Розумна дитина

Купити іграшки для новонароджених >>

У вашому будинку з'явився малюк, і вже з перших днів все в ньому чарівним чином змінилося. У вашому будинку з'явився малюк, і вже з перших днів все в ньому чарівним чином змінилося Напевно ви заздалегідь продумали обстановку дитячої кімнати і гардероб крихти, приналежності для гігієни та годування. Але маленький чоловічок вимагає не тільки дбайливого і турботливого догляду, вже з перших тижнів життя він відкритий для пізнання нового і незвіданого, адже світ для нього поки сповнений загадок і таємниць. Допоможе задовольнити перший дитячий дослідницький інтерес, а також розвинути сенсорику дитини, його мислення і рухові навички правильно підібраний набір іграшок для новонароджених .

Дуже багато виробників дитячої іграшки схильні вказувати на своїх виробах вікову шкалу «від 0» і далі. Але чи завжди ця інформація може бути вирішальною для батьків при виборі та купівлі першого ігрового приданого для малюка? На жаль немає.

Ваш малюк ще дуже слабкий і беззахисний, він довірливо тягне в рот будь-яку річ, яка виявиться у нього в долоні, він може кинути іграшку, вдарити її про бортики ліжечка або просто впустити на себе. Всі ці фактори потрібно обов'язково враховувати.

Перше і найголовніше - перша іграшка повинна бути безпечною! Це стосується і екологічності матеріалів, з яких вона зроблена, і відповідності правилам гігієни, і якість і особливості її складання.

Малюкам перших місяців життя категорично протипоказані несертифіковані іграшки невідомих виробників. Вони можуть використовувати токсичні пластмаси або тканини, які здатні викликати у малюка алергію або навіть серйозне токсичне отруєння. краще придбати брязкальце відомих фірм, що спеціалізуються на товарах для Малюкам перших місяців життя категорично протипоказані несертифіковані іграшки невідомих виробників раннього дитинства - FisherPrice, TINY LOVE, TOMY, GULLIVER і т.п. Не прагніть заощадити на здоров'я малюка, тим більше що засипати іграшками його поки дуже і дуже рано.

Перевірте міцність пластику, якщо ви вирішили купити пластмасову іграшку, краще віддати перевагу більш міцному і гнучкому м'якому пластику. Перевірте, чи ретельно закріплені всі деталі, що не відірвуться вони, якщо малюк неакуратно кине їх або смикне рукою. Від іграшок, що містять дрібні частини, краще утриматися до того моменту, поки малюк не підросте до віку, коли можна буде сподіватися на його самосвідомість і вміння виконати заборону батьків «Не брати нічого в рот», повірте це трапиться ще дуже нескоро.

Якщо ви плануєте купити м'яку іграшку, зупиніть вибір на такій, яку ви зможете без шкоди для її зовнішнього вигляду прати хоча б раз в два-три дня.

Якщо ви хочете заздалегідь познайомити дитину з різними фактурами і вирішили купити іграшку з дерева, зверніть увагу на те, щоб її кути були плавними злегка округленими, це допоможе уникнути травми.

Найпершою іграшкою вашого малюка, як не дивно, стане, швидше за все, не класична брязкальце , А музична каруселька - мобіль. Саме її дитячі психологи і педіатри рекомендують вивішувати над ліжечком дитини вже в перший тиждень його життя.

Мобіль - це універсальна розвиваюча іграшка для новонародженого . Вона допомагає малюкові навчитися повертати головку, а потім і просто стежити поглядом за що рухається Мобіль - це універсальна   розвиваюча іграшка для новонародженого предметом, збагачує його досвід сприйняття кольору, розвиває слух, надає заспокійливу вплив на нервову систему малюка.

В даний час в магазинах можна знайти найрізноманітніші варіанти мобілів - пластикові і тканинні, з нічником і датчиком рухів дитини. Вибір моделі - справа смаку батьків, але варто звернути увагу на те, що звук мобіля не повинен бути дуже гучним і різким, кольори - кричущими і яскравими. Слідуючи фізіологічним особливостям розвитку зору і концентрації уваги, сприйняття кольору немовлятами перших місяців життя, варто віддати перевагу великим іграшок з простими чіткими контурами з переважанням різних відтінків жовтого кольору.

Крім мобіля можна придбати для малюка підвіски для ліжечка у вигляді дуг з однієї-трьома великими брязкальцями, до яких він з часом почне тягнути ручки. Іншим варіантом підвіски можуть стати намисто з брязкалець, їх можна протягнути як над ліжечком, так і над прогулянкової коляскою крихти. Важливо щоб підвіски перебували на оптимальній відстані від вічко немовляти - це приблизно 50-60 сантиметрів, далі новонароджений поки не бачить, а при більш близькому розташуванні іграшка може негативно впливати на нервову систему малюка.

Що стосується класичних брязкалець, то їх час прийде тільки в 2-3 місяці, коли малюк буде вчитися довільно захоплювати предмети долоньками. Однак батьки можуть проводити короткі (тривалістю не більше 3-5 хвилин) розвиваючі ігри з брязкальцем і раніше цього віку, стимулюючи увагу переносити іграшку з однієї сторони в іншу, «ховати» під хустку або простирадло і на радість малюка знаходити її.

Купіть 3 5 великих іграшок з приємним мелодійним звуком і зручною для захоплення ручкою, краще підібрати асортимент так, щоб малюк, маніпулюючи брязкальцями, міг познайомитися з різними фактурами - це допоможе розвинути тактильне сприйняття, простимулює дрібну моторику рук. Не варто і вибирати надто громіздкі великі іграшки,

Можна зробити з брязкалець саморобну підвіску намиста, нанизавши їх на широкий м'який шнурок. Щоб розвага довго не набридало крихті, періодично міняйте ланки бус і їх комбінації.

Можна доповнити цю колекцію перших іграшок м'якими гумовими фігурками тварин, а також найпростішими музичними інструментами - дзвіночок, бубон, ксилофон з великими клавішами. Звичайно, ці іграшки будуть вже злегка «на виріст», але при активному сприянні батьків малюк зможе з їх допомогою розширити кругозір, розвинути слухове і тактильне сприйняття.

Займайтеся і грайте з малюком терпляче і регулярно, і пам'ятайте, що якими б інноваційними і прекрасними були мобілі і брязкальця в ліжечку крихти, найважливішим для розвитку малюка в перші місяці життя залишається живе і тепле спілкування з рідними, їхня посмішка і ласкавий голос, ніжні руки, тому не залишайте малюка підлягає одного, обов'язково проводите поряд якомога більше часу.

Купити іграшки для новонароджених >>

Але чи завжди ця інформація може бути вирішальною для батьків при виборі та купівлі першого ігрового приданого для малюка?

Новости