Який хостинг вибрати для невеликого сайту

Ресурси хостингу, які вимагаються від нього сайту для нормального функціонування пропорційні розміру самого сайту Ресурси хостингу, які вимагаються від нього сайту для нормального функціонування пропорційні розміру самого сайту. Маленький сайт з однією сторінкою, який використовується, як візитка, навряд чи буде займати багато дискового простору. Точно так же невеликий статичний сайт без динамічних сторінок не потребує PHP і базах даних, що дозволяє йому споживати менше ресурсів. Легко зрозуміти, що для невеликого проекту відмінно підійдуть найпростіші тарифні плани хостингів . Віртуальний хостинг теж відмінно підійде для невеликого сайту з низькою відвідуваністю.

Якщо ваш сайт заснований на динамічному формуванні сторінок і вимагає використання скриптів і БД, то краще вибрати хостинг типу shared. Найважливіше тут - це дотримання допустимого навантаження на хостинг. Щоб визначити обсяг ресурсів, які споживає ваш сайт, ви можете проаналізувати його статистику в панелі інструментів, а потім вже зробити висновок, чи підходить вам певний хостинг чи ні.

Дуже часто в якості хостингу для невеликого сайту використовують безкоштовні варіанти. Це цілком обгрунтовано, адже задовольнити потреби маленького сайту може і безкоштовний сервер. Проте, зробити однозначний вибір на користь безкоштовних провайдерів все-таки не можна.

Як правило, хостинги безкоштовно надають маленьким сайтам свої старі сервери. Такі провайдери можуть розміщувати на сайтах свої посилання і рекламні банери. В основному, на такому хостингу розташовуються вірусні та спам сайти. Якщо ваш проект невеликий, але ви підходите до нього серйозно, такі хостинги вам не підійдуть. Проте, на перших етапах розвитку проекту, безкоштовний хостинг може виявитися цілком непоганим рішенням і заощадити своєму власникові певну суму грошей.

Якщо ж ваш сайт заснований на статистичному формуванні сторінок, то ви можете обійтися і без використання БД. Це допоможе значно знизити навантаження на сервер. Ще одним плюсом такого сайту є підвищена безпека і несприйнятливість до спаму і хакерських атак на БД.

Ще один тип маленьких сайтів - проекти з невеликими розмірами (кілька сторінок), але споживають велику кількість ресурсів. Прикладом можуть служити сайти flash-ігор. Якщо така гра досить популярна, то сайт буде мати велике число відвідувачів, які створять високе навантаження на сервер. Для такого проекту вам будуть потрібні тарифи хостингу, що надають більшу кількість ресурсів. Також відмінним рішенням стане віртуальний або виділений сервер.

Підводячи підсумки, можна сказати, що немає універсального рішення щодо вибору хостингу для маленького сайту. Проаналізуйте пристрій і ресурсопотребленіе свого проекту, і тоді ви зможете вибрати найоптимальніший для вас варіант. Адже для невеликого сайту дуже важливо, щоб хостинг забезпечував надійну роботу проекту, не витрачаючи при цьому зайвих коштів, які так важливі на ранніх етапах розвитку.

Новости