Який фітнес-браслет краще: новий Xiaomi Mi Band 3 або Mi Band 2

  1. Корпус і ремінець Обидва аксесуара мають змінні ремінці, але силіконовий браслет від Mi Band 2...
  2. Датчики і комунікації
  3. можливості
  4. автономність
  5. Ціна
  6. підсумок

Корпус і ремінець

Обидва аксесуара мають змінні ремінці, але силіконовий браслет від Mi Band 2 до капсулі Mi Band 3 не підійде. Виною тому не тільки інша форма, а й його збільшені розміри. У Mi Band 2 основний модуль має габарити 40,3 × 15,7 × 10,5 мм, а у новинки - 46,9 × 17,9 × 12 мм.

Що стосується самих ремінців, то у Mi Band 3 він регулюється в межах 155-216 мм при загальній довжині 247 мм. У Mi Band 2 це 155-210 мм і 235 мм відповідно. Тобто новинка може підійти навіть тим, кому попередній браслет Xiaomi виявився замалий.

Разом зі збільшенням розмірів істотно виріс і загальна вага аксесуара: 20 г проти 7 м Втім, Mi Band 3 чи буде відчутний на зап'ясті.

Разом зі збільшенням розмірів істотно виріс і загальна вага аксесуара: 20 г проти 7 м Втім, Mi Band 3 чи буде відчутний на зап'ясті

miui.com

Xiaomi Mi Band 2 має вологозахист по стандарту IP67, що дозволяє пристрою не боятися дощу, душа і навіть короткочасних занурень на глибину до 1 м. Новенький Mi Band 3 ступив далеко вперед: він витримує тиск води в 5 атмосфер, що можна порівняти з зануренням на глибину на 50 м.

екран

Саме екран став одним з головних відмінностей Xiaomi Mi Band 3. Він був збільшений майже вдвічі: 0,78 дюйма проти 0,42 дюйма у Mi Band 2. При цьому пропорційно зросла і дозвіл: 128 × 80 пікселів проти 72 × 40 у попередника. Крім того, дисплей новинки сенсорний, що дозволяє управляти трекером простими свайпамі, а не натисканням на спеціальну кнопку, як у випадку з Mi Band 2.

Також варто відзначити появу у Mi Band 3 трендового 2,5D-скла, що робить екранну панель більш обтічної і округлої по краях. У Mi Band 2 покриття дисплея було абсолютно плоским. Що ж стосується самих матриць, то вони по суті однакові: це монохромні OLED-панелі.

Датчики і комунікації

Обидва пристрої оснащені трёхосевим акселерометром, що відповідає за підрахунок кроків, і датчиком серцевого ритму. Останній у випадку з Mi Band 3 має більш високу точність, підтверджену сертифікатом ISO-10993-5 / 10.

Новинка зв'язується зі смартфоном по Bluetooth 4.2, тоді як попередня модель трекера підтримує тільки Bluetooth 4.0. Це поліпшення повинно забезпечувати збільшення швидкості прийому-передачі даних.

miui.com

Іншою важливою відмінністю новинки став NFC-чіп, яким буде оснащуватися трохи дорожча версія Mi Band 3. Він дозволить використовувати браслет для безконтактної оплати, однак про підтримку сервісу Google Pay компанія Xiaomi на презентації промовчала.

можливості

Збільшений дисплей Mi Band 3 дозволив помітно розширити функціональність пристрою. Тепер всі дані про фізичну активність будуть більш докладними, текст повідомлень повинен виводитися прямо на дисплей браслета, а при вхідному дзвінку Mi Band 3 відображатиме і ім'я абонента. Mi Band 2, що працює в парі з додатком Mi Fit, для всього цього використовує лише іконки.

Mi Band 2, що працює в парі з додатком Mi Fit, для всього цього використовує лише іконки

miui.com

Навіть якщо на старті екран Mi Band 3 зможе відображати лише повідомлення WeChat і QQ, з часом сам виробник або ж автори сторонніх додатків напевно зможуть налаштувати сумісність з мессенджерами і соцмережами, популярними за межами Китаю.

Також Mi Band 3 пропонує нові віджети, наприклад прогноз погоди, і нагадування про майбутні події. Всі інші можливості, доступні на Mi Band 2, збережені, в тому числі моніторинг сну, Вібробудильники, розблокування смартфона.

автономність

Через появу сенсорного дисплея енергоспоживання Mi Band 3 помітно збільшилася, але зросла з 70 до 110 мА · год ємність акумулятора дозволила зберегти автономність на колишньому рівні. Новий браслет, як і Mi Band 2, працює на одному заряді близько 20 днів. Цього більш ніж достатньо, щоб не носити з собою провід для підживлення.

Ціна

Однією з головних особливостей браслетів Xiaomi завжди була невисока ціна, і Mi Band 3 винятком не став. Базова версія трекера обійдеться в 169 юанів, а варіант з NFC - в 199 юанів. Для порівняння: Mi Band 2 починав з позначки в 149 юанів, тобто різниця невелика.

Для порівняння: Mi Band 2 починав з позначки в 149 юанів, тобто різниця невелика

miui.com

Як це зазвичай буває на старті, перші Mi Band 3 на AliExpress коштуватимуть приблизно в 1,5-2 рази дорожче за офіційну ціну для Китаю. Тобто орієнтуватися коштує мінімум на 3 000 рублів. Втім, навіть при такій ціні браслет напевно буде розлітатися як гарячі пиріжки.

підсумок

Можна виділити чотири головні переваги Mi Band 3 перед Mi Band 2:

  • найкраща вологозахист;
  • поява NFC;
  • збільшений сенсорний екран;
  • широкі можливості взаємодії з повідомленнями.

Більш наочне порівняння характеристик - в таблиці нижче.

Xiaomi Mi Band 3Xiaomi Mi Band 2

Розмір капсули, мм 46,9 × 17,9 × 12 40,3 × 15,7 × 10,5 Довжина ремінця, мм 247 235 Вага, р 20 7 Вологозахист IP68 5 ATM IP67 Екран 0 , 78 дюйма, 128 × 80 пікселів, сенсорний 0,42 дюйма, 72 × 40 пікселів Bluetooth 4.2 4.0 NFC Опціонально - Акселерометр Трёхосевой Трёхосевой Пульсомір Є Є Акумулятор 110 мА · год, 20 днів 70 мА · год, 20 днів Ціна на старті, юані від 169 149

Читайте також 🧐

Новости