Який фітнес-браслет вибрати: Honor Band 4 або Mi Band 3?

  1. Корпус і ремінець На перший погляд може здатися, що можливість заміни ремінця - явна перевага браслета...
  2. Датчики і комунікації
  3. функції
  4. автономність
  5. підсумок

Корпус і ремінець

На перший погляд може здатися, що можливість заміни ремінця - явна перевага браслета Xiaomi. Однак насправді Honor Band 4 теж має знімну капсулу. Вона кріпиться за допомогою спеціальних затискачів на внутрішній стороні.

При необхідності на AliExpress напевно можна буде купити альтернативні силіконові ремінці або навіть металеві браслети. Хоча вибір їх навряд чи буде настільки широким, як для Mi Band 3.

Пряжки на ремінцях різні. У браслета Xaiomi це традиційний металевий «зуб», а у Honor Band 4 більш класична пряжка з рамкою. Остання зазвичай забезпечує куди більш надійну фіксацію, а значить, ризик випадково втратити трекер куди менше.

Також оригінальні ремінці Honor Band 4 можна назвати і більш універсальними, оскільки вони підходять для зап'ясть з обхватом від 126 до 221 мм. У Mi Band 3 - від 155 до 216 мм.

Сама капсула у Honor Band 4 має трохи вигнуту форму. При цьому за розмірами вона трохи компактніше: 43 × 17,2 × 11,5 мм проти 46,9 × 17,9 × 12 мм у Xiaomi. Відповідно, в повсякденному використанні браслет Huawei може виявитися більш зручним.

екран

екран

Honor Band 4 отримав кольоровий сенсорний OLED-екран з діагоналлю 0,95 дюйма. Дозвіл його не уточнюється, але відомо, що він одночасно може відображати до 45 китайських ієрогліфів. У Mi Band 3, який оснащений монохромним екраном з діагоналлю 0,78 дюйма, - 24 ієрогліфа.

Honor Band 4 володіє кольоровим дисплеєм, на якому поміститься куди більше інформації, ніж на екрані Mi Band 3. Однак багато що залежатиме від локалізації.

Керувати функціями пристроїв можна не тільки за допомогою свайпов і натискань на екран, але і за допомогою окремої сенсорної кнопки. В цьому плані браслети схожі.

Датчики і комунікації

Honor Band 4 першим в серії отримав шестіосевой акселерометр, який, в порівнянні з трёхосевим аналогом Mi Band 3, повинен збирати куди більше даних про фізичну активність користувача. Саме цей датчик дозволяє точно відслідковувати ваші прогулянки, біг, заняття плаванням і їзду на велосипеді.

Чи забезпечить такий акселерометр більш високу точність підрахунку кроків? Можливо, але зовсім не обов'язково. З упевненістю можна лише сказати, що шестіосевой акселерометр дозволяє реалізувати більше спортивних функцій.

З упевненістю можна лише сказати, що шестіосевой акселерометр дозволяє реалізувати більше спортивних функцій

Пульсомір з можливістю постійних автоматичних вимірів мають обидва гаджета.

До смартфону обидва браслета підключаються по Bluetooth 4.2. Модуль NFC в Honor Band 4 є за замовчуванням, а у випадку з Mi Band 3 - тільки в особливій версії. Втім, поки ні той, ні інший за межами Китаю користі не принесе. Чи з'явиться коли-то підтримка Google Pay , поки невідомо.

Жоден з браслетів поки не підтримує безконтактну оплату за межами Китаю.

функції

За основними функціональними можливостями браслети ідентичні. В обох випадках доступні повідомлення з додатків, відстеження фізичної активності і сну, будильники і таймери, інформація про погоду, функція «пошук смартфона» і різні нагадування.

Відрізнятися браслети можуть тільки набором спортивних функцій. Наприклад, Honor Band 4 повинен володіти роздільними режимами для велоїзди на відкритій місцевості і занять на велотренажері, а також спеціальним режимом для плавців з автоматичним розпізнаванням стилю плавання.

автономність

Незважаючи на майже ідентичну ємність акумуляторів, Mi Band 3 на одному заряді в середньому працює 20 днів, а Honor Band 4 - 14. Ця різниця цілком пояснюється менш «ненажерливим» монохромним дисплеєм браслета Xiaomi.

У режимі постійного моніторингу пульсу автономність кожного скорочують термін його служби приблизно вдвічі. Тобто Mi Band 3 пропрацює близько 10 днів, а Honor Band 4 - і зовсім 6 днів. Багато в чому це буде залежати і від кількості повідомлень зі смартфона.

підсумок

У Китаї Honor Band 4 оцінений в 199 юанів (приблизно 2 000 рублів). Xiaomi Mi Band 3 з NFC коштує рівно стільки ж. У продажу обидва пристрої повинні з'явитися в другій половині вересня. На AliExpress коштувати вони будуть приблизно однаково, а значить, вибирати доведеться без оглядки на ціну.

Якщо не враховувати особливостей дизайну і типи ремінців, які в обох випадках легко замінити, то можна виділити лише кілька важливих переваг у цих браслетів.

Якщо не враховувати особливостей дизайну і типи ремінців, які в обох випадках легко замінити, то можна виділити лише кілька важливих переваг у цих браслетів

На стороні Honor Band 4 більш інформативний кольоровий екран і більшу кількість спортивних функцій. Якщо ви відвідуєте басейн, часто ходите в спортзал або просто любите пересуватися на велосипеді, то браслет Huawei - непоганий вибір.

Якщо ви відвідуєте басейн, часто ходите в спортзал або просто любите пересуватися на велосипеді, то браслет Huawei - непоганий вибір

Що ж стосується Xiaomi Mi Band 3, то його головною перевагою була і залишається найкраща автономність. Додатковий козир в рукаві - довіру користувачів, багато з яких зазнали вже не одне покоління браслетів Mi Band. Цим Honor, звичайно, похвалитися не може. Mi Band 3 стане оптимальним варіантом, якщо кольоровий екран не є важливим критерієм і браслет вам потрібен виключно для повсякденного використання без акценту на спорті.

Більш наочне порівняння характеристик пристроїв - в таблиці нижче.

Honor Band 4Xiaomi Mi Band 3

Розмір капсули, мм 43 × 17,2 × 11,5 46,9 × 17,9 × 12 Регулювання ремінця, мм 126-221 155-216 Вага, г 23 20 Вологозахист IP68 5 ATM IP68 5 ATM Екран 0,95 дюйма, OLED, кольоровий
сенсорний 0,78 дюйма, OLED, 128 × 80 пікселів, монохромний, сенсорний Bluetooth 4.2 4.2 NFC Є Опціонально Акселерометр Шестіосевой Трёхосевой Пульсомір Є Є Акумулятор 100 мА · год, 14 днів 110 мА · год, 20 днів Ціна на старті, юані 199 199 (169 без NFC)

Чи забезпечить такий акселерометр більш високу точність підрахунку кроків?

Новости