Який краще купити газовий обігрівач для дачі: відгуки покупців

  1. Особливості обігрівачів на газу і їх різновиди
  2. Позитивні і негативні сторони
  3. Варіації для дачних будинків
  4. Каталітичний газовий обігрівач для дачі та його особливості
  5. Особливості керамічного інфрачервоного газового обігрівача від балона
  6. Газові конвектори для обігріву дач
  7. Який краще купити газовий обігрівач для дачі: відгуки та рейтинг кращих моделей
  8. вуличний варіант
  9. Обігрів внутрішнього простору дачі
  10. рекомендації
  11. Як вибрати газовий обігрівач для дому та дачі (відео)

ПОДЕЛИТЕСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ

На сьогоднішній день існує безліч способів обігріву дачних будиночків і котеджів, а також інших нежитлових приміщень. Якщо ви стоїте перед вибором і задумалися, який краще купити газовий обігрівач для дачі, відгуки на який в позитивному ключі, а ціна невелика, то перед покупкою варто розглянути всі особливості даного обладнання. А також наведемо рейтинг кількох кращих моделей, щоб вам було легше визначитися з вибором.

А також наведемо рейтинг кількох кращих моделей, щоб вам було легше визначитися з вибором

газовий радіатор

Особливості обігрівачів на газу і їх різновиди

Обігрівачі з газом не обов'язково працюють від підключення до додаткового обладнання. Такий спосіб обігріву підійде для приміщень, де немає ні газу, ні електрики. Як джерело палива використовується балон. А самі обігрівачі гріють не себе, а певний предмет, який потім і прогріває інший простір. Такий принцип роботи дозволяє значно економити паливо.

Такий принцип роботи дозволяє значно економити паливо

Варіант установки опалення в гаражі

Складові елементи моделей можуть помітно відрізнятися, однак, принцип роботи буде схожий. У конструкції обладнання знаходиться газова ізольована камера з пальником, а також є регулятори температури і клапани, які забезпечують безпеку і реагують на аварійні ситуації. Щоб зігрівати простір застосовують рефлектори, панелі з кераміки або листи перфоровані.

Під час роботи кожух максимально нагрівається до 60 градусів Цельсія, що є гарантом безпеки при дотику до приладу. Газ надходить за певним шлангах або є спеціальний відсік всередині конструкції.

Позитивні і негативні сторони

Як і в будь-якому іншому обладнанні, у такого обігрівача є свої плюси і мінуси.

Як і в будь-якому іншому обладнанні, у такого обігрівача є свої плюси і мінуси

Варіант обігріву кафе

Так, до переваг можна віднести:

  • Надійність. Конструкція сама по собі проста, а значить, і менше елементів, які можуть зламатися в процес експлуатації.
  • Маленькі габарити. Їх компактність дозволяє перевозити такі обігрівача з собою.
  • Економічність при великій продуктивності. ККД приладу складає 80%, при дуже скромному витраті палива.

А ось недолік - це немає повної безпеки пристрою. На жаль, все обладнання, яке працює на газі, іноді призводить до нещасного випадку. Однак, такий спосіб обігріву все одно менш небезпечний, ніж варіант на рідкому пальному.

Зверніть увагу!

Коли ви використовуєте газову модель на дачі, обов'язково дотримуйтеся правил безпеки і провітрюйте кімнати.

Варіації для дачних будинків

Коли ви замислюєтеся про те, який краще купити газовий обігрівач для дачі, відгуки переглядаєте в інтернеті і вирішуєте, куди поставити новий прилад. Спочатку виберете, який різновид приладу краще вибрати. На даний момент їх виділяють три:

  • Керамічні інфрачервоні;
  • каталітичні;
  • конвектори .

Переносний похідний варіант

Розберемо все більш детально.

Каталітичний газовий обігрівач для дачі та його особливості

Такий вид вважається хорошим способом зігріти необхідну кімнату або будинок, працює безшумно, має великий показник ККД. Паливо для обладнання - зріджений пропан-бутан, а нагрівальний елемент - панель зі скловолокна (каталітична, бувають і інші варіанти складу).

Паливо для обладнання - зріджений пропан-бутан, а нагрівальний елемент - панель зі скловолокна (каталітична, бувають і інші варіанти складу)

сучасна модель

Розроблено моделі з тепловентилятором, які працюють набагато ефективніше, а по потужності вони можуть досягати 4,9 кВт. Не забувайте, що них вже потрібно додаткове джерело електроенергії.

Одного потужного каталітичного газового обігрівача вистачає на площу в 20 кв.м.

Особливості керамічного інфрачервоного газового обігрівача від балона

Пристрій застосовують для підвищення температури в кімнаті або в усьому споруді. Потужність такого агрегату доходить до 4 000 Вт. Таким чином, цей варіант прекрасно підійде для великої площі.

Таким чином, цей варіант прекрасно підійде для великої площі

Варіант інфрачервоного обігрівача

Існують моделі з вбудованим вентилятором, яким також потрібно джерело живлення від мережі.

А ось моделі без вентилятора використовуються в якості вуличного обігріву, тобто для створення комфортної температури на терраски, веранді або інших частково відкритих ділянках дачі.

Пристрій інфрачервоного обігрівача включає корпус у вигляді циліндра, спіральну стійку з основними обігрівальними елементами, шланг всередині конструкції, який приєднується до газового балона і пальник, захищену від зовнішніх впливів.

Вуличне барвисте освітлення і обігрів

До переваг такого обладнання можна віднести:

  • Збереження кисню, так як під час роботи він його не спалює;
  • Естетичний зовнішній вигляд;
  • Зручність кріплення (є підлогові, настінні і стельові варіанти).

Недолік - досить висока ціна.

Керамічні агрегати можна застосовувати не тільки на дачах, а й в будинках, гаражах. А також можна купити портативний газовий обігрівач, який має невеликі габарити, також функціонує від балона, а завдяки компактності його зручно брати з собою в похід або покласти в машину для екстрених випадків.

Газові конвектори для обігріву дач

Конвектори на газу - це автономні системи обігріву, які виводять продукти згорання на вулицю. Працюють вони в автоматичному режимі і можуть підтримувати температуру духи від 13 до 38 градусів тепла.

Працюють вони в автоматичному режимі і можуть підтримувати температуру духи від 13 до 38 градусів тепла

конвектор

Ви можете задавати температурні режими на таких пристроях. Однак і вартість їх значно вище, ніж у інших моделей, потрібен певний місце для монтажу, щоб був відведення назовні будівлі.

Стаття по темі:

Економічні електрообігрівачі нового покоління Економічні електрообігрівачі нового покоління.

У даній статті ми спробуємо розглянути всі найсучасніші типи обігрівачів і визначити найкращий. Буде цікаво!

Який краще купити газовий обігрівач для дачі: відгуки та рейтинг кращих моделей

Вибирати обігрівач потрібно виходячи з цілей його використання. Для вулиці або тераси підійде один варіант, для гаража - інший, а для будинку - третій. Тому розглянемо кілька варіантів найпопулярніших моделей за місцем використання.

вуличний варіант

На думку споживачів, найкрасивішим і функціональним варіантом для відкритої місцевості стала модель Bullu Bogh-13. Газовий обігрівач з балоном для дачного саду або ділянки має потужність 13 кВт, працюючи, випромінює приємне світіння, тим самим виконуючи додатково роль декору.

Газовий обігрівач з балоном для дачного саду або ділянки має потужність 13 кВт, працюючи, випромінює приємне світіння, тим самим виконуючи додатково роль декору

Bullu Bogh-13

Середня вартість устатковання 3 700 рублів. Можна підключати не тільки до природного, але і до скрапленого газу. Є дожигатель, який збільшує ККД на 15%. Стійки в конструкції виконані з нержавіючої сталі, що гарантує надійність.

Марія (Підмосков'я):

«Купила собі такий прилад для саду біля приватного будинку. У мене там терраски, де ми любимо вечорами посидіти, щоб було тепліше і гарніше, вибрала модель Bullu Bogh-13. Працює безвідмовно, і балони міняю не часто. Купівлею задоволена ».

На другому місці розташувався переносний обігрівач Master 44 CR / 45. Це керамічний інфрачервоний варіант, який має потужність в 4,4 кВт. Такий варіант підійде для вуличного обігріву і для підвищення температури всередині.

Master 44 CR / 45

Автономне розпалювання пальника виконується завдяки п'єзоелектричного елементу, а також є захисна термопара, яка гарантує перекриття газу при аварійних ситуаціях.

Орієнтовна вартість - 2 000 рублів, виробник дає гарантію, що такий обігрівач здатний зігріти приміщення в 22 - 44 кубічних метра.

Обігрів внутрішнього простору дачі

Газові інфрачервоні обігрівачі переносні чудово підійдуть для внутрішнього обігріву будівлі. Так, на думку покупців, кращою моделлю визнаний варіант Timberk TGH 4200.

Так, на думку покупців, кращою моделлю визнаний варіант Timberk TGH 4200

Timberk TGH 4200

Є три регульовані ступені, що дозволяють зігріти простір від 30 до 60 метрів квадратних.

Працює на зрідженому газі пропан-бутану, має захист від перекидання. Якщо прилад займає неправильне положення, то газ відключається.

Середня вартість обігрівача - 4 тис. Руб.

Ксенія (Обнінськ):

«У мене дача розташована за містом. Залишати обігрівач там не можу, боюся злому, тому компактна модель Timberk TGH 4200 підійшла якнайкраще. Зігріває всю площу дуже швидко, працює без перегрівів і вимагає трохи газу ».

Модель Bartolini Pullover займає друге місце в рейтингу. Відмітна риса обладнання - потужний вентилятор, який швидко розподіляє тепле повітря по всій площі (до 50 кв. М.).

Bartolini Pullover

Прекрасно підійде для спалень, працює практично без шуму. Орієнтовна вартість - 4500 руб.

Ця модель газового керамічного обігрівача для дачі (відгуки, в основному, тільки позитивні) також має захисне відключення.

рекомендації

Якщо ви замислюєтеся, яку краще купити газовий обігрівач для дачі за відгуками і характеристикам, зверніть увагу на кілька особливостей вибору.

Якщо ви замислюєтеся, яку краще купити газовий обігрівач для дачі за відгуками і характеристикам, зверніть увагу на кілька особливостей вибору

конвектор

Перед вибором визначитеся з наступними параметрами:

  • Де ви плануєте застосовувати обладнання (всередині або зовні будівлі);
  • Яка потужність і площа обігріву вам потрібна;
  • Виберіть тип, який вам більше підходить.

А також рекомендуємо подивитися відеоматеріал, який допоможе визначитися з критеріями вибору.

Як вибрати газовий обігрівач для дому та дачі (відео)


ПОДЕЛИТЕСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ

Новости