Який змішувач для кухні краще вибрати

  1. Які Виливи більш зручні для кухонних змішувачів?
  2. Типи і види конструкції фіксації змішувачів на кухні
  3. Який змішувач для кухні краще вибрати, відштовхуючись від виробника

Водопровідні змішувачі - досить складні пристрої, які мають суттєві відмінності в зовнішньому вигляді, конструкції моделей та призначення. Який змішувач для кухні краще вибрати, на що звертати увагу, щоб вийшло купити довговічний, надійний, красивий і зручний змішувач. Нижче Ви дізнаєтеся про це більш детально.

Нижче Ви дізнаєтеся про це більш детально

В першу чергу потрібно з'ясувати тип конструкції. Багатьом може здатися, що тут немає нічого складного, але зараз ми розглянемо всі можливі нюанси.

За своїм зовнішнім виглядом такий змішувач являє традиційний устрій з двома вентилями, призначеними для змішування потоків холодної і гарячої води.

Однак по конструкції запірного механізму виділяють два типу кран-букс - керамічні та черв'ячні. Коли одні встановлюються в змішувачі, їх неможливо відрізнити один від одного, але водночас різниця в їх конструкції буде більш ніж відчутна.

Конструкція черв'ячних кран-буксов:

  • шток;
  • кільце ковзання;
  • поршень;
  • кільця ущільнювачів;
  • запірна прокладка (силікон, гума);
  • жирова камера;
  • корпус;
  • захисна обичайка;
  • гвинт, призначений для кріплення запірної прокладки.

шток;   кільце ковзання;   поршень;   кільця ущільнювачів;   запірна прокладка (силікон, гума);   жирова камера;   корпус;   захисна обичайка;   гвинт, призначений для кріплення запірної прокладки

Такі пристрої мають досить простий принцип роботи. Повертаючи шток на три-чотири оберти, користувач притискає запірну прокладку до сідла клапана, що знаходиться всередині корпусу змішувача, тим самим перекриваючи надходження води. Головна перевага цього типу кран-букс - висока ремонтопридатність. При більшості поломок ремонт полягає просто в заміні запірної прокладки, яку можна вирізати самостійно зі шматка гуми або відправитися в магазин і купити готову.

Конструкція керамічних кран-буксов:

  • шток;
  • скоба;
  • корпус букси;
  • шумогасітель;
  • верхня і нижня керамічні пластини;
  • гумове кільце.

шток;   скоба;   корпус букси;   шумогасітель;   верхня і нижня керамічні пластини;   гумове кільце

Усередині крана два керамічних диска мають прорізи. Один з них обертається щодо іншого (регулювальний щодо вхідного), нерухомо закріпленого в корпусі. Від величини збігу отвору залежить інтенсивність подачі води.

Експлуатація цього крана буде більш зручною, оскільки поворот вентиля потрібно здійснювати виключно на 90 градусів (четвертьоборотние) або 180 градусів (напівоборотні). Але такі механізми хоч і відрізняються високою надійністю, але не настільки довговічні. При поломці доведеться міняти кран-буксу повністю.

Переваги кран-буксових змішувачів

  • Висока ремонтопридатність і проста конструкція. Провести заміну змішувачів своїми руками не становитиме особливих труднощів.
  • Відносно невисока ціна.
  • Недоліки кран-буксових змішувачів
  • Щоб повністю замінити кран-буксу, часто доводиться обходити багато магазинів, маючи вийшов з ладу зразок, оскільки моделей цих механізмів дуже багато, а єдиний стандарт відсутня.
  • Не дуже зручне управління.
  • Великий перевитрата води. При регулюванні температури вода витікає даремно.

При регулюванні температури вода витікає даремно

змішувачі з одним важелем

Їх ще можуть називати джойстикового або монокомандні. Потрапивши на ринок відносно недавно, такі змішувачі дуже швидко завоювали популярність. Сьогодні проводиться велика кількість моделей змішувачів з одним важелем для кухні, і тому немає нічого дивного в тому, що більшість втрачається при виборі надійного механізму вироби.

Виділяють два типи змішувачів механізмів змішування - картріджний і кульовий механізм.

Конструкція кульового механізму:

  • юстувальні кільце;
  • регулюючий шток;
  • кульова манжета;
  • надходження води (холодна - а, гаряча - b);
  • регулююча манжета;
  • гумове сідло;
  • випуск води;
  • порожниста куля;
  • кульова гільза.

юстувальні кільце;   регулюючий шток;   кульова манжета;   надходження води (холодна - а, гаряча - b);   регулююча манжета;   гумове сідло;   випуск води;   порожниста куля;   кульова гільза

Куля має пару отворів, повертаючи його, Ви зможете відрегулювати кількість надходить гарячої та холодної води, натиск і температуру вихідного потоку.

Головний недолік - зайва складність конструкцій. Найпоширеніші поломки - швидке стирання прокладок і манжет і ослаблення пружинної опори спеціального регулюючого манжета, в результаті чого починає підтікати кран.

картріджний механізм

Має такий самий принцип дії і конструкцію, що і керамічна кран-букса. Включає дві металеві пластини, які мають отвори. Гаряча і холодна вода надходить через нижню нерухому, є верхня рухлива і отвір зліва.

Напір і температура води безпосередньо залежать від площі суміщення отворів на 2 пластинах.

Такі змішувачі за типом конструкції можна розділити на поворотні і нерухомі.

Литий (нерухомий корпус)

Механізм змішування розташовується в нерозбірному литому корпусі. Збоку розташовується важіль управління під кутом 45-90 градусів від корпусу. Для регулювання напряму струменя застосовується рухливий виливши. Основними перевагами цього корпусу вважається його ремонтопридатність і висока надійність.

Основними перевагами цього корпусу вважається його ремонтопридатність і висока надійність

Недоліки - велика сила струменя і менш зручне управління. Основні типи поломок такої конструкції - розбовтування виливу, необхідність регулярної заміни прокладок і підтягування кріплення кільця.

поворотний корпус

Головне достоїнство - зручне управління і істотна економія води, оскільки спочатку джойстик знаходиться в положенні рівномірного надходження потоків гарячої та холодної води для змішування. Сам виливши відрізняється плавним переміщенням, невеликою висотою і надійним кріпленням.

Сам виливши відрізняється плавним переміщенням, невеликою висотою і надійним кріпленням

Основний недолік полягає в необхідності періодичної заміни спеціальних ущільнюючих прокладок поворотної частини корпусу.

Основний недолік полягає в необхідності періодичної заміни спеціальних ущільнюючих прокладок поворотної частини корпусу

Переваги кухонних змішувачів з одним важелем:

  • економічність;
  • зручність і простота експлуатації;
  • функціональний дизайн.

економічність;   зручність і простота експлуатації;   функціональний дизайн

Недоліки кухонних змішувачів з одним важелем:

  • висока ціна;
  • швидкий знос ущільнювачів (у деяких моделей можуть бути не дуже вдалі типи конструкції);
  • досить складна конструкція і ремонт.

висока ціна;   швидкий знос ущільнювачів (у деяких моделей можуть бути не дуже вдалі типи конструкції);   досить складна конструкція і ремонт

Увага! Незважаючи на тип механізмів змішування, змішувачі одних важелів відчувають високу чутливість до твердих частинок, які знаходяться в будинку. Щоб продовжити їм період експлуатації, радимо задуматися над монтажем фільтра грубої очистки.

Електронні типи змішувачів

Це новинка на ринку сантехнічних пристроїв. Такі вироби мають суттєві функціональні відмінності від механічних пристроїв. Розрізняють енергозалежні моделі, пов'язані з роботою в мережі 220 В через 12 В адаптер, і автономні, що працюють кілька місяців від батарейки. У подібних пристроїв досить обмежений функціонал. Їх основний недолік - занадто висока ціна змішувачів.

Їх основний недолік - занадто висока ціна змішувачів

Головні функції електронних моделей змішувачів - регулювання температури води. Незалежно від змін температури потоків рідини з змішувача вода буде надходити заданої Вами температури.

Не можна не виділити і безконтактне включення, за яке відповідає інфрачервоний датчик. Досить просто піднести до нього руки, і вода необхідної температури включається сама.

Переваги подібних пристроїв очевидні - це зручність експлуатації і істотна економія води. Але при їх виборі варто віддавати перевагу виробам з системою дублювання подачі води за допомогою ручного управління.

Самим бюджетним варіантом модернізації готового змішувача може виступати спеціальна насадка, яка кріпиться до носика виливу замість аератора.

Виробники впевнені, що її застосування дозволяє знизити витрату води до 20%. Такий пристрій працює від простої батарейки, яку необхідно міняти раз в шість місяців.

Який змішувач для кухні краще вибрати - вирішувати тільки Вам. Але вищевикладені гідності, особливості та недоліки допоможуть прийняти вірне рішення. Зазвичай господині віддають перевагу одноважільним змішувачів, але якщо потрібно бюджетний варіант, то Вам більше підійдуть кран-буксові змішувачі.

Які Виливи більш зручні для кухонних змішувачів?

Залежно від розташування над мийкою Виливи бувають: низькими і високими.

Розмір виливу безпосередньо залежить від глибини мийки, чим вона більша, тим вигин виливу може бути вище. При падінні струменя з висоти вода може розбризкується, відповідно для неглибоких мийок, яким і призначені крани великої висоти, вони абсолютно не підійдуть. При використанні виробів з низьким зливом утворюється проблема при наповненні водою посуду великого обсягу.

При використанні виробів з низьким зливом утворюється проблема при наповненні водою посуду великого обсягу

Таку проблему постаралися вирішити, створивши кілька варіантів ізлівов із змінною геометрією. Найпопулярнішими будуть телескопічні, які складаються з декількох трубок, скріплених між собою проникними сполуками. Їхній головний недолік полягає в надійності конструкції, великій кількості прокладок і шарнірів. Чим більше буде з'єднань, тим відповідно велика ймовірність, що десь з'явиться текти.

Чим більше буде з'єднань, тим відповідно велика ймовірність, що десь з'явиться текти

Ще один тип - висувні, які нагадують ручку душа у ванній. Гнучкий шланг, який має глибину до 1-1,5 метра, ховається всередині спеціального декоративного короткого крана.

Гнучкий шланг, який має глибину до 1-1,5 метра, ховається всередині спеціального декоративного короткого крана

Цей тип змішувача є майже універсальним. Деякі моделі відрізняються додатковим керуванням, яким обладнаний висувною елемент, що надає додаткову економію води. Вибираючи подібні пристрої, потрібно звернути особливу увагу на матеріал крана, а саме на місце кріплення висувного оголовка в розтрубі декоративного виливу. Більшість дешевих моделей виготовляються з пластика, який, на жаль, дуже часто виходить з ладу.

Більшість дешевих моделей виготовляються з пластика, який, на жаль, дуже часто виходить з ладу

Якісним, але бюджетним варіантом виступає кран з гнучким рухомим виливом на еластичному тримачі. Вони досить надійні і функціональні, але їх зовнішній вигляд підходить далеко не кожному інтер'єру.

Яке практичніше і краще вибрати сопло виливу

Незважаючи на невеликий розмір, це важливий компонент змішувача. Найпопулярніші невеликі аератори і висувні лійки. Такі пристрої працюють за принципом кавітації, перемішуючи воду з повітрям. Це дає суттєву економію, оскільки витрата води може знизитися до 8 літрів в хвилину.

Це дає суттєву економію, оскільки витрата води може знизитися до 8 літрів в хвилину

У продажу є пристрої зі статичним розташуванням грат, а є з регульованим, що дозволяють змінювати щільність цієї суміші. Більшість моделей змішувачів мають сопла зі змінним напрямком потоку рідини. Така ідея виявилася дуже вдалою, в результаті чого були створені спеціальні насадки, які мають широкий діапазон регулювання форми і насичення струменя, які підходять практично всім моделям кухонних змішувачів.

Така ідея виявилася дуже вдалою, в результаті чого були створені спеціальні насадки, які мають широкий діапазон регулювання форми і насичення струменя, які підходять практично всім моделям кухонних змішувачів

Але прогрес у створенні і модернізації кухонної сантехніки триває. Багато ідей є тільки красивими прикрасами, а деякі здатні принести величезну користь.

Світлодіодна або проста підсвічування на кран дозволить прикрасити кухню і забезпечити більш якісне вимивання посуду.

Лічильник температури води і електронний термометр допоможуть заощадити воду і не обпектися. Особливістю пристрою FaucetBuddy є те, що воно абсолютно незалежно. Насадка отримує всю необхідну енергію від струменя води.

Типи і види конструкції фіксації змішувачів на кухні

Багато кухонні змішувачі монтуються або на стільниці, або на мийці. Кріплення може здійснюватися за допомогою спеціальної кріпильної гайки або 1-2 шпильок з фігурними полушайба.

Кран-буксові змішувачі обладнані для кріплення розрізний втулкою з різьбленням (цинга). На неї і нагвинчується гайка, що прикріплюється змішувач до поверхні.

В основі корпусу важеля змішувача знаходиться отвір для гвинта (може бути два). У нього вгвинчуються шпильки, після чого накладена полушайба притягується за допомогою гайки.

У нього вгвинчуються шпильки, після чого накладена полушайба притягується за допомогою гайки

Як правило, вертикальне підключення здійснюється за допомогою гнучких шлангів. Однак якщо потрібно підключати змішувач прямо до труб, які виходять зі стіни, то для правильного позиціонування застосовуються ексцентрики, а для того щоб приховати кріплення, використовуються конусні декоративні накладки, які повинні йти в комплекті змішувача.

Який матеріал для змішувачів відрізняється довговічністю

Змішувач містить безліч деталей, для їх виробництва використовуються самі різні матеріали. В ролі матеріалу корпусу застосовують різні сплави. Найпоширеніші - сталь і латунь. Змішувачі з них є одними з найбільш якісних. Їм нітрохи не поступаються змішувачі з бронзи і міді, але їх ціна досить висока.

Їм нітрохи не поступаються змішувачі з бронзи і міді, але їх ціна досить висока

Недорогі моделі роблять з цинк-алюміній-мідного і силумінового сплавів, вони не відрізняються довговічністю і міцністю.

Недорогі моделі роблять з цинк-алюміній-мідного і силумінового сплавів, вони не відрізняються довговічністю і міцністю

Більшість сучасних виробників експериментують з термостійким і високоміцним пластиком і металокерамікою. Експлуатаційні показники вельми високі, але якщо порівнювати їх з металевими змішувачами, то показник ударної в'язкості у них все одно буде менше.

Експлуатаційні показники вельми високі, але якщо порівнювати їх з металевими змішувачами, то показник ударної в'язкості у них все одно буде менше

Точно такі ж проблеми виникають і при виборі покриття металевого змішувача. Більш довговічні хромовані, але на них більш помітна бруд, та й вибір кольору дуже обмежений. Емальовані відрізняються широкою палітрою відтінків, але не таким надійним покриттям. Воно може змінювати колір і відшаровуватися від впливу агресивних чистячих засобів.

Який змішувач для кухні краще вибрати, відштовхуючись від виробника

Як вибрати змішувач, серед великої кількості моделей, якісний і оптимальний за вартістю. Відповіддю в такому випадку буде служити вага виробу. Якісний виріб ніколи не буде легким. Також варто звернути увагу на виробника. Тільки треба враховувати, що назва виробника - це не данина моді, а гарантія високоякісного змішувача.

  • Виробники Італії: Roca, Bonomini, Duka, Jacuzzi, Rifra.

Виробники Італії: Roca, Bonomini, Duka, Jacuzzi, Rifra

  • Виробники Німеччини: SIEMENS ag, ​​Viega, Grohe, Kaldewei, Dornbracht.

Виробники Німеччини: SIEMENS ag, ​​Viega, Grohe, Kaldewei, Dornbracht

  • Швеція - Alfa Laval.

Швеція - Alfa Laval

  • Франція - Jacob Delafon.

Франція - Jacob Delafon

Можливо Вам буде також интерестно:

Які Виливи більш зручні для кухонних змішувачів?
Які Виливи більш зручні для кухонних змішувачів?

Новости