Який принтер краще лазерний або струменевий? Як вибрати принтер для будинку? Що таке принтер? Який принтер краще купити для дому? Як вибрати лазерний принтер? Що таке лазерний і струменевий принтер?

  1. Що таке принтер і для чого він потрібен?
  2. Що таке СНПЧ і в чому його плюси?
  3. Як вибрати принтер для будинку? Який краще?
  4. Лазерний принтер.
  5. Струменевий принтер.
  6. Який принтер краще лазерний або струменевий?
  7. Переваги та недоліки струменевих і блакитних принтерів.

У всіх власників стаціонарного комп'ютера або ноутбука з часом виникає думка придбати ще принтер, сканер, а може бути навіть МФУ (багатофункціональний пристрій, що поєднує в собі принтер, збирав і сканер). Адже школярам і студентам постійно доводиться роздруковувати реферати, курсові. Але і працюючим людям також потрібен принтер, роздрукувати плани занять, квитанції про оплату або грошовий переказ. Але ж є ще люди захоплюються фотографією, оскільки мало сфотографувати - потрібно ще й роздрукувати!

Сьогодні ми поговоримо про те, що таке принтер? Як вибрати принтер для будинку, так що б він відповідав усім вашим вимогам. Який принтер краще купити: дорогий або бюджетний варіант, брендовий або невідомої марки, що краще придбати кольоровий принтер або згодом встановити СНПЧ (систему безперервної подачі чорнила). І, нарешті, з'ясуємо який принтер краще: лазерний або струменевий, обговоримо переваги і недоліки і винесемо вердикт.

Що таке принтер і для чого він потрібен?

Отже, що таке принтер? Це периферійний пристрій комп'ютера (тобто не знаходиться в системному блоці ПК ), Яке призначене для друку ілюстрацій, тексту, фотографій на папері з електронного виду. Процес перенесення інформації з ПК на твердий носій (папір) називається висновок на друк, а безпосередньо отриманий документ - роздруківка. Уявіть, що вам потрібно терміново роздрукувати будь-яку заяву, скаргу, звернення, рахунок, реферат, та й просто потрібну ілюстрацію. Ось саме в таких ситуаціях стає зрозуміло, для чого потрібен принтер. Погодьтеся, неприємно заради роздруківки однієї сторінки залишати будинок і йти кудись за 2 кварталу. Тому, при наявності в будинку комп'ютера принтер просто необхідний!

Поставивши собі за питанням - як вибрати принтер для будинку, хтось радиться з друзями, хтось з консультантами в спеціалізованих магазинах, а хтось порівнює моделі і читає відгуки в інтернеті. Принтери бувають матричні, лазерні, струменеві і сублімаційні (термопринтери). Вони відрізняються за вартістю, швидкості друку, розміром і кольоровості (тобто принтер буде друк лише чорним (монохромний) або буде багатобарвним). Який принтер краще купити повинні визначити тільки ви. Адже якщо в комп'ютерному магазині вам розкажуть про будь-якої моделі, ви придбаєте її, а згодом виявиться, що вам був потрібен зовсім інший принтер, то це буде не дуже приємно. Припустимо, вам продали дорогою струменевий принтер для фотодруку Epson Stylus Photo R2000,

Припустимо, вам продали дорогою струменевий принтер для фотодруку Epson Stylus Photo R2000,

це добре. Погано те, що ви не займаєтеся фотографією, а потрібен був вам простий лазерний принтер, наприклад HP LaserJet P2035

Погано те, що ви не займаєтеся фотографією, а потрібен був вам простий лазерний принтер, наприклад HP LaserJet P2035

оскільки друкуєте ви один раз на місяць, та й то по півсторінки.

Отже, який принтер вибрати? Для початку слід визначитися, для якої мети він вам необхідний. Якщо ви школяр чи студент і друкуєте досить багато документів, має сенс придбати лазерний або струменевий принтер. Слід врахувати, що лазерний принтер ви можете використовувати час від часу, а ось в струменевому принтері від довгого простою засихають чорнило. Якщо ви займаєтеся або вирішите зайнятися фотодруком, то однозначно, вам слід придбати струменевий принтер, печатку на оригінальних картриджах досить дорога, тому фахівці рекомендують встановлювати СНПЧ.

Але тут знову таки постає питання про чорнилі, при встановленій СНПЧ рекомендується один раз в тиждень робити роздруківку тестової сторінки принтера, якщо звичайно на цього тижня ви не друкували ще щось.

Що таке СНПЧ і в чому його плюси?

Хочеться ще більш детально розповісти про СНПЧ. Система безперервної подачі чорнила успішно заміняє картридж, роблячи роботу принтера більш ефективною. За спеціальних трубочках автоматично подаються чорнило, що позитивно позначається на якості друку і економії ваших грошей. Для роботи з СНПЧ потрібно вчасно закуповувати фарбу, що набагато дешевше покупки нових картриджів, і заливати фарбу в спеціальні контейнери. Встановлювати і заправляти СНПЧ можна самостійно, але я рекомендую, на перших парах, запросити фахівця. Слід врахувати, що СНПЧ може працювати далеко не з усіма струминними принтерами, оскільки виробникам вигідніше продавати оригінальні дорогі картриджі.

Картридж являє собою спеціальний пластиковий бокс. У ньому зберігаються чорнило (для струменевого принтера) або порошок (для лазерного принтера). Виробники випускають картриджі так, щоб вони підходили тільки до певної моделі принтера. Цінова категорія досить обширна і сформована в залежності від функціональності, розмірів, місткості витратних матеріалів.

Матричні принтери дуже гучні і швидкість друку у них значно нижче, ніж у лазерних і струменевих.

Матричні принтери дуже гучні і швидкість друку у них значно нижче, ніж у лазерних і струменевих

Звичайно, на даний момент з'явилися нові більш швидкі і тихі моделі, але вони невиправдано дорогі. Використовують їх в основному в банках, державних і навчальних закладах.

Сублімаційні принтери використовують в основному для друку на DVD, CD і пластикових картах, хоча термопринтери друкують більш якісні зображення, використовують їх для домашнього друку рідко, оскільки витратні матеріали дуже дорогі.

Також такі принтери використовують для нанесення зображення на футболки, кружки тощо

Ще одним мінусом такого принтера є вкрай повільне виведення фотографії, близько 3 хвилин друкується фото 10 х 15 см, але перевагою служить довговічне зображення, внаслідок захисного шару, який перешкоджає випаровуванню фарби.

Моделі Epson Stylus Photo 1410, Epson Stylus Photo P50, Sony DPP-FP55, Canon SELPHY CP730, Xerox ColorQube 8570N, Canon Selphy CP800 і Epson Stylus S22, Epson Stylus Office T1100 зарекомендували себе як найбільш оптимальні щодо ценакачество.

Як вибрати принтер для будинку? Який краще?

Який принтер краще для будинку? Це повинен бути відносно недорогий, якісний, економічний принтер, що не займає багато місця. Я думаю, ви погодитеся, що при всіх позитивних якостях (якісна двосторонній друк, велика кількість надрукованих аркушів за місяць, понад 100 тисяч і можливістю друк у форматі А3) офісний принтер HP LaserJet 5200DTN з розмірами 140 см на 1 метра і вагою більше 50 кг вам все-таки не знадобиться. Для будинку потрібно купувати принтер якісний, простий і недорогий в експлуатації. Цим вимогам відповідають тільки лазерні принтери. Струменеві набагато дешевше, але ось у чому підступ, такі принтери дуже дорогі в експлуатації.

Лазерний принтер.

Отже, що таке лазерний принтер? Це один з видів принтерів, який дозволяє швидко виготовляти високоякісні відбитки на звичайному папері. Відбитки тексту і графіки стійкі до вицвітання і стирання, не бояться вологи. Якість таких зображень високе. Основний принцип роботи - процес лазерного сканування, потім накладення і перенесення тонера, а після його закріплення.

Як вибрати лазерний принтер, щоб згодом насолоджуватися печаткою і не лаяти себе (за покупку), консультантів (за рада), друзів (за допомогу у виборі). Вибір виробника (торгової марки). Коли ви купуєте принтер, ви платите не тільки за сам продукт, а й за бренд. І це справедливо, оскільки саме у брендових речей відмінна сервісна система. Доступність запасних оригінальних і сумісних частин, витратних матеріалів коштує, щоб ви переплатили деяку суму за бренд. На мій погляд, кращими є HP, Canon, Xerox, Samsung.

Далі має бути вибір моделі принтера. Для початку визначтеся з щомісячним навантаженням, тобто, скільки сторінок ви будете друк щомісяця. Слід врахувати, що якщо об'єм друку 6500 сторінок в місяць, ваш принтер відпрацює не більше заявленого терміну (оскільки навантаження буде перевищена). Іншими словами, якщо вам потрібно в місяць друкувати 5000 тисяч сторінок, купуйте принтер з рекомендованим обсягом друку 6500-7000 тисяч сторінок.

Комплектація принтера заздрості від ваших потреб: дуплекс (двосторонній друк, додаткові лотки і пам'ять, фінішні пристрої і вбудовані жорсткі диски).

Дуже важливо дізнатися до покупки принтера, чи зможете ви його заправити, деякі виробники ставлять чіп на картридж, щоб перешкодити дозаправки і змусити споживача купувати нові картриджі.

Струменевий принтер.

Тепер ми відповімо на питання що таке струменевий принтер. Це периферійне пристрій, призначений для друку не тільки документів, але і фотографій, кольорових схем, графіків. Зображення на спеціальному папері формується з точок, в струменевих принтерах використовується матриця, яка друкує рідкими барвниками. Для того щоб зменшити вартість друку і поліпшити характеристики принтера застосовують СНПЧ.

Який принтер краще лазерний або струменевий?

Зараз ми більш детально розберемо, який принтер краще лазерний або струменевий? Як вже говорилося вище, багато хто вважає струменевий принтер найкращим вибором для будинку, нібито він в 2-3 рази дешевше лазерного, і заправляти його легко і чорнило недорогі. Але подивимося на це твердження з іншого боку. Оскільки найчастіше купують струменеві принтери для кольорового друку, то чорнило ви зможете заправити 1-2 рази, а потім вам доведеться купувати новий оригінальний картридж, який коштує як новий принтер. Лазерний же принтер коштує набагато дорожче струминного, але при цьому, в обслуговуванні він обходиться набагато дешевше, оскільки тонер для нього стоїть в межах 2-7 $ і, заправляти його ви зможете самостійно. У швидкості друку лазерні принтери набагато перевершують струменеві, для порівняння в хвилину 17 сторінок у лазерного і 7-9 у струминного. При цьому лазерний видає менше шуму, не потрібно турбуватися про засохлих чорнилі, тонер може зберігатися до року. У струменевому ж принтері доведеться постійно відправляти на друк пробну сторінку або прочищати друкувальну голівку (при встановленій СНПЧ - чистити доведеться сопла).

Якість друку у обох принтерів однакове, але слід врахувати, що якісний друк на струменевому принтері можлива тільки при використанні паперу з спеціальним покриттям, на звичайній малюнок або краю букв «лохматятся». Також слід врахувати, що роздруківки струменевого принтера схильні до вицвітання, розмазування, впливу води.

На захист струменевого принтера хочеться сказати, що він набагато екологічніше лазерного, так як при друку на лазерному принтері виділяється озон.

Переваги та недоліки струменевих і блакитних принтерів.

Плюси і мінуси монохромного лазерного принтера:

  • Плюс: висока швидкість друку, низька вартість витратних матеріалів, ідеально підходить для роздруківки великих і малих обсягів тексту, розрахований на високе навантаження при друку.
  • Мінус: не підходить для друку зображень, фотографій.

Плюси і мінуси кольорового лазерного принтера:

  • Плюс: висока швидкість друку, друк зображень, кольорових схем.
  • Мінус: висока ціна, не підходить для друку фотографій, наявність елементів з високих енергоспоживанням

Плюси і мінуси струменевого принтера:

  • Плюс: низька ціна, в сучасних (і, як наслідок, більш дорогих моделях) висока швидкість друку, відмінна друк кольору, низька ціна комплекту картриджів.
  • Мінус: висока вартість одного відбитка, інтенсивна заміна картриджів, при невикористання чорнило засихають.

Лазерні принтери таких моделей: HP LaserJet Pro 400 M451dn, Lexmark T650n, Xerox Phaser 4600N, Canon LBP-7750CDN, без сумніву, заслуговують вашої уваги. Який струменевий принтер краще вирішувати вам, головне, на що слід звертати увагу - це якість і швидкість друку, ціна, комфортність використання, ось кілька моделей, які поєднують в собі все перераховане вище: Canon Pixma iP-4200 Epson L-800, Canon Pixma iX-6540, HP OfficeJet Pro K8600dn.

Ось і закінчилася пізнавальна екскурсія ще по одному з пристроїв комп'ютера - друкованого пристрою. Сподіваюся, тепер ви з легкістю зможете орієнтуватися і не плутати струменеві, матричні і лазерні принтери, а СНПЧ перестане бути для вас незрозумілою абревіатурою. Успіхів!

Що таке принтер і для чого він потрібен?
Що таке СНПЧ і в чому його плюси?
Як вибрати принтер для будинку?
Який краще?
Який принтер краще лазерний або струменевий?
Сьогодні ми поговоримо про те, що таке принтер?
Що таке принтер і для чого він потрібен?
Що таке СНПЧ і в чому його плюси?
Як вибрати принтер для будинку?
Який краще?

Новости