Акт торгово-промислової палати

  1. Існує три основних види сертифікатів походження:
  2. Необхідні документи для оформлення сертифіката походження СТ 1:

Торгово-промислова палата Російської Федерації (ТПП) - недержавна некомерційна організація, що представляє інтереси представників малого, середнього та великого бізнесу і охоплює всі галузі підприємництва.

Послуги ТПП, пов'язані з сертифікацією:

  • Оформлення документів, пов'язаних із зовнішньоекономічною діяльністю (сертифікати походження, акти торгової промислової палати (акт ТПП) і т.п.);

Наші фахівці оформлять для вас:

  • Сертифікат походження (форми СТ-1, А, загальна форма) - 5 700 рублів
  • Акт підтвердження БО - 6 800 рублів
  • Акт підтвердження коду УКТЗЕД -6 800 рублів
  • Акт підтвердження вартості (маркетингові дослідження) - 6 800 рублів

Сертифікат походження (форми СТ-1, А, загальна форма) - 5 700 рублів   Акт підтвердження БО - 6 800 рублів   Акт підтвердження коду УКТЗЕД -6 800 рублів   Акт підтвердження вартості (маркетингові дослідження) - 6 800 рублів

У нашому центрі сертифікації Ви зможете оформити Сертифікат походження товару - документ, який підтверджує країну походження товару, виданий уповноваженим органом - експортера.

Сертифікат походження необхідний для митних органів країни-імпортера для тарифного регулювання, що ввозяться, отримання пільгових тарифів, безмитного ввезення, звільнення від додаткового оподаткування.

Сертифікат походження СТ 1 - документ, який підтверджує, що продукція, яка вивозиться за межі Російської Федерації, була виготовлена на території РФ з вітчизняної сировини, або була піддана достатній обробці, щоб вважати її походження на території РФ. Сертифікат походження ст 1 видається на товари, що вивозяться з РФ в країни - учасниці СНД.

Сертифікат СТ 1 оформляється на спеціальному, захищеному бланку формату А4 (210 x 297 мм), виготовленому друкарським способом.

Термін дії сертифіката СТ 1 становить 12 місяців з дня видачі.

Існує три основних види сертифікатів походження:

  • Сертифікат походження СТ 1;
  • Сертифікат походження загальної форми;
  • Сертифікат походження за формою А;

Сертифікати походження за формою «А» - видаються в країни Європейського Союзу, США, Канади, Чехії, Словаччини, Югославії та Туреччини на товари, які потрапляють під дію тарифних преференцій. Ця форма передбачена міжнародними угодами, учасником яких є Російська Федерація, і вводить кількісні обмеження (квоти) на експорт певних видів товарів.

Сертифікати походження за загальною формою видаються на товари, що експортуються в усі країни, в тому випадку, якщо не потрібні інші сертифікати походження.

Сертифікати походження видає Торгово-промислова палата РФ, як на російській, так і на англійській мовах. На кожну конкретну поставку, термін дії сертифікату 12 місяців з моменту видачі.

Необхідні документи для оформлення сертифіката походження СТ 1:

  • Реєстраційні документи (свідоцтва ОГРН, ІПН, коди статистики);
  • Контракт, товарно-транспортна накладна, рахунок-фактура / інвойс, пакувальний лист;
  • Лист про комплектуючих від виробника в довільній формі - підтвердження про те, що при складанні даного товару використовувалися комплектуючі, вироблені на території РФ, в разі, якщо використовувалися імпортні комплектуючі, то вказати процентний вміст.

Акт експертизи - це документ, який видається компетентною організацією на підставі заявки клієнта щодо якості та кількості продукції (при проведенні товарної експертизи) або країни походження (при проведенні експертизи країни походження товару та його матеріалів).

Складання Акта є заключним етапом проведення товарознавчої експертизи. Акт експертизи є одним з основних документів, що дають право пред'являти претензії щодо якості товару, його невідповідності вимогам контрактних документів, а також в разі його нестачі. Акт експертизи також визнається в якості доказового документа арбітражними організаціями, в тому числі і іноземними.

Акт експертизи оформляється на бланках суворої звітності і складається з трьох частин: протокольної, констатуючої та висновку експерта.

1. Протокольна частина акта експертизи містить номер акта експертизи відомості про
2. Реєстрація розірвання акта експертизи включає в себе опис ходу пред'явлених документів, аргументований виклад методів, результати огляду або дослідження предмета експертизи, зроблені розрахунки і т.д.
3. У висновку формулюються обгрунтовані і короткі висновки на підставі об'єктивних і безперечних пояснень експерта, які спираються на положення констатуючій частині акта експертизи.

Акт експертизи підписується експертом і разом з додатками завіряється печаткою експертної організації. При внесенні в акт експертизи змін вони повинні бути в обов'язковому порядку завірені підписом експерта.

У разі, коли замовник експертизи має обґрунтовані заперечення щодо Акту експертизи або якщо експертом був порушений порядок проведення експертизи, призначається повторна експертиза. При незгоді замовника з результатами повторної експертизи призначається контрольна експертиза, результати якої є остаточними.

При проведенні товарознавчої експертизи Акт містить такі відомості:

  • номер акта експертизи;
  • дата і місце проведення експертизи;
  • ПІБ експерта і найменування експертної організації;
  • що пред'явлене на експертизу (найменування товару, його кількість і т.д.);
  • задача експертизи - вказується завдання, отримане експертом від замовника;
  • найменування виробника, постачальника, вантажовідправника, вантажоодержувача;
  • найменування та номер транспортних документів і транспортних засобів;
  • дата поставки товару;
  • умови зберігання товару;
  • стан упаковки;
  • маркування на упаковці і на товар;
  • кількість товару, взятого в якості зразків для проведення лабораторних та інших досліджень;
  • опис дефектів і невідповідностей;
  • висновок експерта.

Експертові заборонено давати будь-які вказівки на знищення або відвантаження забракованого товару. Не допускається також давати рекомендації, що не входять в компетенцію товарознавчої експертизи.

Акт експертизи походження товару - видається експертною організацією і містить відомості про походження сировинних і комплектуючих матеріалів, номера і дати укладення контрактів на поставку цих матеріалів, а також в перелік основних операцій технологічного процесу на підприємстві.

Акт експертизи походження товару містить висновок експерта про те, що продукція дійсно відбувається з даної країни. На підставі акта експертизи видається сертифікат походження товару.

Акт експертизи для видачі сертифіката країни походження оформлюється відповідно до вимог Інструкції про порядок проведення експертиз товарів експертними організаціями Системи Торгово-промислової палати в Російській Федерації (СТО ТПП 20-01-97).

Акти експертизи СОЕКС оформляються на бланках суворої звітності (БСЗ), що мають індивідуальний номер і кілька ступенів захисту. Кожен акт експертизи в обов'язковому порядку прошнуровується, все листи нумеруються, прошиваються і скріплюються печаткою СОЕКС.

Митна / зовнішньоекономічна експертиза (Висновки на б / у товари)

Експертиза затребувана учасниками зовнішньоекономічної діяльності (виробники, постачальники, одержувачі товарів), державними підприємствами, митними органами, декларантами.

Новости