Акт зняття з відповідального зберігання зразок

  1. Акт повернення товару з відповідального зберігання
  2. Акт мх-3 прийому передачі відповідального зберігання товару зразок бланк
  3. Акт про повернення матеріальних цінностей переданих на зберігання
  4. Бланкер.ру

Проте чимало бухгалтерів і підприємці вважають, що уніфіковану форму МХ-3 набагато простіше використовувати, т. К. В ній враховані всі необхідні нюанси відповідної процедури. Детальніше про вимоги, що пред'являються до первинних документів, читайте в нашій статті «Первинний документ: вимоги до форми і наслідки її порушення». Акт про повернення майна із схову підписується матеріально-відповідальними особами як зберігача, так і поклажодавця. Факт підписання даної форми документа є підставою для:

  • списання ТМЦ зі складського обліку, здійснюваного з використанням позабалансових рахунків;
  • нарахування вартості послуг із зберігання.

Про те, чи береться в розрахунок чистих активів майно, враховане на позабалансових рахунках, читайте в статті «Затверджено новий порядок розрахунку чистих активів».

Акт повернення товару з відповідального зберігання

Таблична частина документа містить такі стовпці:

  1. Порядковий номер товару;
  2. Найменування товару, вид його упаковки і при необхідності код товару;
  3. Характеристика товару;
  4. Одиниця виміру і код по ОКУД;
  5. кількість;
  6. Ціна товару вказується без округлення в рублях і копійках;
  7. вартість;
  8. Примітка.

В кінці сторінки підводиться підсумок по кількості і вартості. У разі, якщо товару багато, таблиця може бути продовжена на наступних аркушах. При цьому в кінці кожного листа підводиться підсумок по сторінці, а в кінці всього акта відображаються дані по всьому акту.
Крім того в акті відображаються умови зберігання і робляться при необхідності особливі відмітки.

З моменту підписання акту вся відповідальність за збереження майна переходить до прийняла його стороні. Якщо товару буде заподіяна якась порча, він буде частково або повністю втрачений, на основі цього акту в подальшому можна буде подати позов до суду про стягнення завданих збитків. Якщо ж товарно-матеріальні цінності будуть повернуті в повному обсязі і у встановлений термін, то необхідно буде скласти свідчить про це новий акт.


В який момент робиться документ Акт завжди оформляється безпосередньо в момент прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей. Саме цю дату і треба ставити в документі. Заповненням акту займається зазвичай представник приймаючої фірми. Як сформувати акт, особливості бланка Якщо ви вивчаєте даний матеріал, значить, майже напевно перед вами поставлено завдання по формуванню акту прийому-передачі на відповідальне зберігання.

Акт мх-3 прийому передачі відповідального зберігання товару зразок бланк

У ізбранноеОтправіть на пошту Уніфікована форма МХ-3 необхідна при оформленні повернення товарно-матеріальних цінностей (далі по тексту - ТМЦ), що знаходились на відповідальному зберіганні. Детальніше про цей акт читайте в нашій статті. Умови застосування форми МХ-3 Порядок заповнення акта МХ-3 Де можна скачати акт за формою МХ-3 Умови застосування форми МХ-3 При поверненні товару, обладнання та інших ТМЦ, які перебували на відповідальному зберіганні, компанія-хранитель оформляє відповідний акт, який свідчить про передачі майна назад поклажедателю. З 2013 року цей документ може бути оформлений як за уніфікованою формою, так і у вигляді самостійно створеної форми аналогічного призначення.
Головне, щоб такі первинні документи були оформлені зі збереженням обов'язкових вимог до них, викладених у п. 2 ст. 9 закону «Про бухгалтерський облік» від 06.12.2011 № 402-ФЗ.

Акт про повернення матеріальних цінностей переданих на зберігання

Порядок заповнення акта МХ-3 Акт про повернення ТМЦ з зберігання складають у 2 примірниках, по одному для кожної із сторін. Форму акта передачі за формою МХ-3 можна поділити умовно на 3 частини. У 1-й (титульної) вказується вся інформація про договір зберігання і про сторони в цій угоді.

У табличній частині документа детально розписуються характеристики повертаються ТМЦ. Ну і в 3-й частині відображаються взаєморозрахунки, які підтверджуються підписами довірених представників сторін. Де можна скачати акт МХ-3 Форма первинного документа, що фіксує повернення майна із схову, затверджена наказом Мінстату України від 09.08.1999 № 66.


Код форми по ОКУД - 0335003. Бланк цього документа ви зможете скачати на нашому сайті.
  • Спочатку документа напишіть назву та адресу підприємства, яке бере товарно-матеріальні цінності на відповідальне зберігання,
  • потім найменування структурного підрозділу, де безпосередньо буде знаходитися прийняте майно.
  • Далі аналогічним чином внесіть відомості про організацію, яка тимчасово розлучається зі своєю власністю.
  • Справа в табличці позначте коди ОКПО обох компаній, дайте посилання на договір, відповідно до якого дієте (відзначте номер і дату його укладення).
  • Після цього сам акт також необхідно пронумерувати і датується.

Потім йде основний блок. Тут автоматично фіксується факт прийому-передачі майна, вам потрібно вписати тільки точну назву місця зберігання і термін, протягом якого воно має здійснюватися.

Бланкер.ру

Ситуації, коли фірмі необхідно повернути майно (від орендаря - орендодавцю), матеріальні цінності (від особи, відповідальної за зберігання - власнику), гроші (від продавця - покупцю), зустрічаються нерідко. А у організацій, що займаються роздрібною торгівлею, такі операції, як відправка постачальнику нереалізованої або неякісної продукції, видача клієнту вартості неподошедшую йому товару, скасування неправильно пробитого чека - звичайна практика. Як правило, передача грошей і майна здійснюється за актом.

Акт повернення, що засвідчує факт зворотного переміщення матеріальних цінностей, складається на передбаченому для даної операції бланку. Якщо затвердженого бланка немає, документ може оформлятися у вільній формі із зазначенням обов'язкової інформації. У взаєминах «підприємство - постачальник» зворотна відвантаження продукції - рядова подія.

Новости