Активісти Greenpeace заблокували заправки "Газпрому" в Німеччині

19:17, 02 жовтня 2013 світ

3345

3345

У Берліні активісти прикували себе до бензоколонок

Про це повідомляється на сайті організації.

Як наголошується в повідомленні, активісти виступили проти планів нафтових компаній Росії на видобуток нафти в Арктиці. У Берліні активісти прикували себе до бензоколонок. Вони закликали до негайного звільнення екіпажу Arctic Sunrise .

«Через десять днів після захоплення судна російською владою вже понад 780 тис. Чоловік направили листи протесту в російські посольства. Крім того, правозахисники, політики і журналісти вимагають звільнення активістів », - йдеться в повідомленні.

По темі: Greenpeace: Українця з судна Arctic Sunrise звинуватили в піратстві

У Greenpeace нагадали, що 1 жовтня активісти спустилися на канатах з даху стадіону під час матчу другого туру групового раунду Ліги чемпіонів між «Базелем» і «Шальке-04». Вони вивісили великий банер, в якому зажадали від спонсора, компанії «Газпром», припинити арктичний проект з видобутку нафти.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня активісти «Грінпіс», підпливши на судні Arctic Sunrise до морській платформі «Прирозломного», спробували висадитися на неї. Російські прикордонники відкрили попереджувальний вогонь, 11 раз вистріливши в повітря поблизу криголама. Були затримані 30 осіб, зокрема іноземці, серед яких - українець Руслан Якушев.

24 вересня Слідчий комітет РФ порушив відносно активістів справа про піратство.

25 вересня Президент Росії Володимир Путін в ході засідання III Міжнародного арктичного форуму «Арктика - територія діалогу» сказав, що не вважає піратами активістів Greenpeace, яких затримали російські правоохоронні органи за акцію біля платформи «Газпрому» в Печерському море.

29 вересня всі 30 членів команди судна Arctic Sunrise були засуджені до двох місяців арешту.

2 жовтня двом активістам «Грінпіс» з криголама Arctic Sunrise - відеооператора-фрілансеру з Великобританії і активістці з Бразилії пред'явлено звинувачення в піратстві. Це звинувачення загрожує ув'язненням на термін від 10 до 15 років. Також офіційне звинувачення в піратстві висунуто українському члену екіпажу судна Greenpeace Якушеву.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости