Яку банківську карту вибирають українські мандрівники?

  1. Що це за продукт і чим monobank відрізняється від інших банків?
  2. тест карти

Без чого не можна виїхати в подорож, так це без грошей. Хтось знімає певну суму грошей у валюті, а потім в кожній новій країні прив'язує себе до обмінних пунктів і спантеличується пошуком найбільш вигідного курсу, а хтось просто користується банківською картою і ні про що не турбується. Під час своїх подорожей ми вибираємо другий спосіб. У цій статті я поділюся чим користуємося саме ми і чому.

Так як ми вважаємо за краще мобільний спосіб життя, легкість і простота - наші постійні пріоритети.

Скажіть чесно, у кого хоча б раз блокували банківську карту відразу по приїзду в нову країну? Вам швидше за все доводилося дзвонити в підтримку банку, перебуваючи при цьому в роумінгу, і доводити що це саме ви зробили останній платіж карткою. Або ж необхідно бидо за пару днів по поїздки зв'язатися з банком і повідомити їм свій детальний маршрут.

До речі, всі вже знають про крутий спосіб економії на мобільному зв'язку для коротких подорожей, про який я писала в цій статті ?

У наш час навіть телефонні дзвінки вже стають вже чимось дивним, все поступово переходять в месенджери. Але банки чомусь не дуже звикли слідувати трендам. Більш того, багато хто з них застрягли в минулому столітті. І тут мова йде не тільки про банках України, навіть в Європі дійсно класних і сучасних банків дуже мало. Їх напевно можна буде перерахувати на пальцях однієї руки. Але мова зараз не про них, а про перший і поки єдиному mobile only банку України - monobank.

Без чого не можна виїхати в подорож, так це без грошей

Карта monobank

Що це за продукт і чим monobank відрізняється від інших банків?

monobank - це дебютний проект компанії Fintech Band, заснованої вихідцями з ПриватБанку. Насправді - це окремий сервіс Universal Bank (а не ще один новий банк, як багато хто міг би подумати). Незважаючи на те, що Universal Bank важко назвати популярним в Україні, це не заважає мобільному додатку monobank займати лідируючі позиції в App Store і Google Play з моменту його виходу на ринок. І на це є ряд причин.

По-перше, monobank - це банк нового покоління, у якого просто немає відділень. Від слова взагалі. У світі вже відносно давно існують подібні банки, такі як N26, Revolut, Monesa, але всі вони не доступні для пересічного українця користувача. В Україні ж подібного роду проект з'явився лише зовсім недавно.

Все, що вам необхідно для відкриття рахунку, це смартфон на платформі iOS / Android . Ви просто завантажуєте додаток monobank і проходите досить просту процедуру реєстрації (сканування паспорта та ідентифікаційного коду). При цьому, щоб відкрити рахунок у відділення йти не потрібно. Навіть карту можуть доставити кур'єром.

По-друге, поповнити карту можна через термінали (iBox), перекладами з інших карт, у відділеннях Universal Bank, або ж за реквізитами. Кожен знайде собі найбільш зручний варіант.

Ну і по-третє, з мобільного телефону можна зробити практичні будь-які платежі і не потрібно йти для цього в відділення банку.

Ну і по-третє, з мобільного телефону можна зробити практичні будь-які платежі і не потрібно йти для цього в відділення банку

Зручне додаток monobank для смартфона

Ми вирішили протестувати продукт в бойових умовах, а саме, користуватися картою monobank як основний протягом усього нашого останнього подорожі, яке охоплює з десяток країн. Непоганий тест для карти (або її власника?), Чи не так?

За весь цей час ми оплачували нею перельоти, проживання, кафе, продукти і взагалі намагалися використовувати її по-максимуму.

Після реєстрації по цієї партнерської посиланням і активації вашої нової банківської карти від monobank, ви отримаєте на рахунок 50 грн. Досить, щоб протестувати поповнення мобільного рахунку, наприклад! Або на дві чашки кави;)

тест карти

Перший плюс, який хочеться тут відзначити - це наявність Кешбек на певні групи товарів. Іншими словами: ви будете отримувати якийсь відсоток від суми покупки собі на карту. Іноді навіть категорія «Подорожі» присутній (щомісяця список категорій змінюється). Але тут не обійшлося і без мінусів. Категорія «Подорожі» з'являється досить рідко (напевно, пов'язано з великими сумами, які йдуть на авіаквитки / проживання), а максимальна сума Кешбек обмежена 500 грн. Сама ж категорія іноді неправильно визначається. Останній момент, до речі, більше залежить від налаштувань платіжних терміналів, де ви безпосередньо проводите оплату.

Останній момент, до речі, більше залежить від налаштувань платіжних терміналів, де ви безпосередньо проводите оплату

Так виглядає мобільний додаток monobank

Другий плюс - наявність push-повідомлень про транзакції, замість звичних СМС. Дуже дивно, що дана практика почала застосовуватися банками відносно недавно. Це особливо актуально, коли ви не користуєтеся своїм постійним мобільним оператором за кордоном (купили місцеву сім-карту або використовуєте Drimsim ). Ви все одно не втратите можливість оплачувати покупки через інтернет і бути поінформованим про всі списання. Навіть підтвердження платежів в інтернеті відбувається через сам додаток. Правда і тут не обійшлося без прикрих дрібниць: якщо списання не було успішним, то ви не побачите цю транзакцію в загальному списку. Зрозуміти, що це було за списання (особливо якщо це був якийсь сервіс по щомісячної передплати) без зв'язку з техподдержкой неможливо. Ну і якщо вже зовсім причепитися: якщо зробити платіж через додаток, то баланс і список транзакцій оновлюється не миттєво, а з певною затримкою. Іноді досить відчутною.

Іноді досить відчутною

Ще одним з основних питань є безпека. Адже в подорож дуже часто використовуються різні банкомати, іноді сумнівні на вигляд (але звичні для місцевих жителів), робляться різні оплати в інтернеті, іноді використовуючи публічний Wi-Fi. І в цьому випадку у monobank є що запропонувати. Ви можете встановити мінімальну суму, після якої буде запитуватися пін-код, змінити пін на інший або ж встановити ліміт для оплати в інтернеті. І все це можна зробити в додатку за пару хвилин.

Протестуйте карту, зареєструвавшись на моє партнерському посиланню , І отримаєте на рахунок Кешбек 50 грн!

До речі, із запитом пін коду після певної суми іноді не все так просто. В Ізраїлі, наприклад, при здійсненні покупок пін-код у нас не запитував взагалі. Ми так до кінця і не розібралися чому. Кажуть, там це працює однаково для всіх жителів і туристів - можна зробити покупку на будь-яку суму, а термінал в магазині так і не запросить пін-код власника картки.

На окрему увагу заслуговує служба підтримки monobank. Співробітники відповідають дуже ввічливо в будь-який час дня. Доводилося якось зв'язуватися з ними в 4 ранку. Навіть в цей час на питання відповіли швидко.

Ну і наостанок хотілося б перерахувати ще кілька цікавих особливостей monobank:

  • переклади без комісії між картами monobank;
  • перевести гроші одному, якщо він поруч можна дуже швидко, якщо потрясти телефоном;
  • котики і стікери (зареєструєтесь за посиланням - зрозумієте про що я: D і отримаєте бонус у 50 грн);
  • цікавий дизайн програми;
  • зручна місячна зведення по платежах.

В цілому, після досить тривалого використання даної банківської карти в різних країнах, можна впевнено точно сказати, що він заслуговує на увагу. Якихось серйозних проблем ми не відчували, а над виправленням дрібних недоліків, хлопці постійно працюють, що не може не радувати. Для тих хто хоче подорожувати без нічого і не переживати про свої фінанси, є партнерська посилання , Зареєструвавшись за якою ви отримаєте 50 грн у вигляді Кешбек.

Вигідних подорожей вам, друзі!

Щоб бути в курсі новин і оновлень, підписуйтесь на сторінки блогу в соціальних мережах:

Facebook VKontakte Telegram

Що це за продукт і чим monobank відрізняється від інших банків?
Скажіть чесно, у кого хоча б раз блокували банківську карту відразу по приїзду в нову країну?
Непоганий тест для карти (або її власника?), Чи не так?

Новости