Яку вибрати пральну машину: основні критерії вибору

  1. Яку вибрати пральну машину: основні види
  2. Який тип управління пральною машиною краще?
  3. Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?
  4. На які групи діляться автоматичні пральні машини за системою прання
  5. Які існують додаткові системи і функції пральних машин

Зміст статті:
Яку вибрати пральну машину: основні види
Який тип управління пральною машиною краще?
Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?
На які групи діляться автоматичні пральні машини за системою прання
Які існують додаткові системи і функції пральних машин

Пральна машина автомат купується не на один рік і навіть не на два - як мінімум вона повинна прослужити на благо людини років десять, а то й більше. Саме тому важливо правильно визначитися з вибором. Повірте, питання це нелегкий і вимагає знань великої кількості конструктивних особливостей подібних агрегатів. У цій статті разом з сайтом vannaja.net ми докладно відповімо на найчастіші запитання, які зазвичай задає покупець, вирішуючи питання, яку вибрати пральну машину?

net ми докладно відповімо на найчастіші запитання, які зазвичай задає покупець, вирішуючи питання, яку вибрати пральну машину

Як правильно вибрати пральну машину

Яку вибрати пральну машину: основні види

Як не дивно, але перше, що цікавить людину, задається питанням, як правильно вибрати пральну машину, це її габарити. Причина для цього одна - закінчивши обробку приміщення ванної кімнати і розставивши всі основні сантехнічні прилади, для такого агрегату, як пральна машина , Залишається не так вже й багато місця. Ось і доводиться вишукувати відповідні варіанти.

Розміри пральної машини автомат безпосередньо залежать від її типу, а їх всього три - це машинка автомат з фронтальним завантаженням білизни, з вертикальним завантаженням і так звані машинки Slim, які представляють собою зменшену копію автомата з фронтальним завантаженням. Стандартними розмірами для фронтального типу пральних машин вважаються габарити 600 (ш) на 600 (г) і на 900мм (в), для горизонтальної завантаження це 400 (ш), 600 (г), 900 (в). Глибина пральної машини Slim, на відміну від свого фронтального побратима, не перевищує 400мм.

Яку вибрати пральну машину

У чому між ними різниця, крім їх габаритів? У таких «дрібницях», як зручність експлуатації в певній ситуації, кількість завантаженого за один раз білизни. У фронтальну пральну машину можна завантажити максимально до 8 кг білизни. А ось якщо порівнювати габарити машини з максимальним завантаженням, то з'ясується, що більш місткий автомат з верхнім завантаженням - при ширині всього 400мм в неї можна завантажити до 6 кг білизни.

Габарити пральних машин автомат

Який тип управління пральною машиною краще?

Існують три основні типи системи управління пральними машинами - це механічний, електронний і комбінований. Перший являє собою поворотний важіль, який, обертаючись по колу, дозволяє вибирати той чи інший режим прання, другий здійснює вибір програм шляхом натискання кнопок, ну а третій може поєднувати два вищеописані типи. Існує думка, що найнадійніша пральна машина повинна мати виключно механічне управління - нібито вона менше ламається.

Існує думка, що найнадійніша пральна машина повинна мати виключно механічне управління - нібито вона менше ламається

Яку краще вибрати пральну машину

Поспішаю запевнити вас у зворотному. Те, наскільки часто ламається пральна машина, ніяк не залежить від її способу управління. Якщо вже говорити про принципові переваги того чи іншого управління, то полягає вона саме в простоті використання. Механічне управління простіше - воно найкращим чином підходить для людей похилого віку, яким важко перебудуватися на новий комп'ютерний принцип програмування пральних машин. Тут все зрозуміло - повернув важіль в потрібне положення і натиснув кнопку «Пуск».

Як правильно вибрати пральну машину, дивіться у відео.

Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?

З початку 1995 року ефективність роботи пральних машин автомат оцінюється згідно з міжнародною шкалою, в якій ефективність того чи іншого дії пральної машини виражається в буквеному еквіваленті «А» - дуже добре, а «G» - дуже погано. Ну і проміжні варіанти англійського алфавіту говорять про те, наскільки добре і наскільки погано та чи інша пральна машина виконує певну дію.

Оцінюється ефективність роботи пральної машини по 6 пунктам.

  1. Рівень споживаної потужності (економічність споживання електроенергії).
  2. Ефективність прання.
  3. Ефективність віджимання.
  4. Максимальне завантаження білизни.
  5. Витрата води на одну прання.
  6. Рівень шуму в дБ, що видається машиною під час прання.

Всю цю інформацію можна прочитати на окремому вкладиші, які докладають до іншої документації все без винятку виробники пральних машин.

Всю цю інформацію можна прочитати на окремому вкладиші, які докладають до іншої документації все без винятку виробники пральних машин

Яка найнадійніша пральна машина

На які групи діляться автоматичні пральні машини за системою прання

Більшість людей цього не знають, але сучасні пральні машини можуть використовувати різні принципи очищення білизни від бруду - їх налічується цілих десять, і відрізняються вони один від одного ефективністю.

  • Традиційна система, при якій миючий розчин контактує з білизною на дні барабана.
  • AquaSpar. Спеціальні захоплення піднімають миючий розчин на верх барабана, що дозволяє додатково зрошувати білизна зверху.
  • 3-DAquaSpar. У цій системі миючий розчин знаходиться не тільки внизу барабана, а й одночасно подається ще через отвори зверху барабана і з його задньої стіни.
  • Aqua-Tronic. На відміну від системи Аква Спар, барабан таких машин обладнаний вдосконаленими захопленнями для миючої рідини, які захоплюють до верху барабана більшу кількість води, збільшуючи тим самим ефективність прання.
  • 3-DAqua-Tronic. Як і у випадку з 3Д Аква Спар, білизна додатково зрошується миючим розчином через спеціальні отвори зверху і ззаду барабана.
  • Activia. Вода після змішування з пральним порошком подається в барабан потужним напором протягом короткого часу, що дозволяє проводити швидку первинну обробку білизни.

    Види системи прання в машинах автомат

  • Direct Spray. Це своєрідний душ для брудної білизни. Миючий розчин з дна барабана забирається насосом і подається в верх барабана, що дозволяє швидко, а головне, ефективно справлятися навіть з найсильнішими забрудненнями.
  • Jetsystem. Цей принцип подібний Директ Спрей, тільки на відміну від нього, має більшу ефективність - білизна зрошується миючим розчином, що подається під високим тиском.
  • Combiwash. У цій системі поєднується груба прання при повному зануренні білизни в водний розчин і делікатна при зрошенні білизни зверху.
  • Повітряно-бульбашковий. Вода, що подається в барабан, попередньо насичується повітрям. В процесі прання повітряні бульбашки, проходячи через білизну, ефективно видаляють практично будь-які забруднення.

Яка з них найкраща пральна машина? За твердженнями фахівців-розробників, найбільша ефективність прання досягається за допомогою повітряних бульбашок. Полягає це в темпах досягнення необхідної чистоти білизни.

Полягає це в темпах досягнення необхідної чистоти білизни

Яка найкраща пральна машина

Які існують додаткові системи і функції пральних машин

Хочу застерегти відразу, що всі додаткові системи і функції пральних машин є виключно допоміжними, і на процес, а головне, на ефективність прання ніяк не впливають. Це всього лише зручність експлуатації тієї чи іншої моделі пральної машини, яке в змозі полегшити побутову рутину. Серед найбільш корисних функціональних можливостей сучасних пральних машин можна виділити наступні доповнення.

  • ALC-система. Дозволяє контролювати витрату води і електроенергії в процесі прання.
  • Aqua Sensor. Дозволяє знизити витрату води шляхом контролю її забруднення.
  • Aqua Stop. Захист від протікання.
  • Booble-soaking. Допомагає розчиняти пральні порошки на всі 100%, тим самим знижуючи їх витрата.
  • Fuzzi Control. Коригує програму прання залежно від завантаження машини і типу білизни.
  • Fuzzi Logic. Повний електронний контроль програми прання, який бере до уваги масу чинників, включаючи тип білизни і його кількість.
  • S-система. Контролює піноутворення і, в залежності від її наявності, регулює швидкість обертання барабана.
  • Smart. Контроль піноутворення і числа обертів при віджиманні білизни.

Крім того, існує досить багато функцій, що дозволяють оптимізувати участь людини в процесі прання. Наприклад, відмінним доповненням до будь-якої пральній машинці є таймер включення і функція сушки білизни. Загалом, якщо ваш гаманець дозволяє, то відмовлятися від додаткових можливостей контролю і зручності прання не варто.

Загалом, якщо ваш гаманець дозволяє, то відмовлятися від додаткових можливостей контролю і зручності прання не варто

Виробники пральних машин

На закінчення кілька слів про виробників пральних машин. Без цього повністю відповісти на питання, яку краще вибрати пральну машину, не вийде. Компаній, які затвердили себе в цьому сегменті ринку у вигляді надійного виробника якісних пральних машин, не так вже й багато, їх можна перерахувати на пальцях. Це Ariston або Indesit (їх випускає одна і та ж компанія), Electrolux, LG (Goldstar), Gorenje, Siemens, Bosh і відома Tefal. Всі ці компанії варті уваги, і вибирати між ними досить складно.

Ось, в принципі, і все, що потрібно знати з приводу того, яку пральну машину вибрати. Вирішуючи це питання, не забувайте, що всі ці пристрої можуть відрізнятися матеріалом, використовуваним при їх виготовленні. Наприклад, барабан пральної машини, виготовлений з нержавіючої сталі, набагато краще пластику.

Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?
Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?
Net ми докладно відповімо на найчастіші запитання, які зазвичай задає покупець, вирішуючи питання, яку вибрати пральну машину?
Як можна оцінити ефективність прання пральної машини без її запуску?
Яка з них найкраща пральна машина?

Новости