Акумулятори для екшн-камер: питання і відповіді

  1. На скільки вистачить акумулятора екшн-камери?
  2. GoPro
  3. Xiaomi
  4. Bravis
  5. SJCAM
  6. Sony Action Cam
  7. Як продовжити час роботи екшн-камери?
  8. Які види батарей існують?
  9. Який варіант підійде мені?
  10. Де купити змінний акумулятор?

Екшн-камера - мініатюрна відеокамера, створена для роботи у важких і екстремальних умовах (висока вологість, пил, рух) Екшн-камера - мініатюрна відеокамера, створена для роботи у важких і екстремальних умовах (висока вологість, пил, рух). Досягається це завдяки незначним габаритам, міцному корпусу з полімерних матеріалів і стійким до впливу вологи, пилу та інших забруднювачів лінз.

Перший пристрій подібного типу випустила на ринок каліфорнійська компанія GoPro, що стала лідером в цій галузі. Міні-камери знайшли досить широке застосування. Їх використовують на квадрокоптера, під час активного відпочинку та подорожей, для зйомки спортивних подій, вивчення тварин.

При виборі екшн-камери слід звернути увагу на умови її експлуатації. Сучасні зразки оснащуються стабілізатором зображення і ширококутним об'єктивом, а деякі і модулем Wi-Fi.

Якщо зйомку необхідно проводити протягом тривалого часу, вам буде потрібно додатковий або змінний акумулятор для екшн-камери . З огляду на мініатюризації пристроїв, їх оснащують слабкими батареями, що є основним недоліком гаджетів.

На скільки вистачить акумулятора екшн-камери?

Практично будь-яка батарея для екшн-камери дозволяє працювати їй протягом 1-2 годин в режимі зйомки з високою роздільною здатністю. Для деяких моделей час автономної роботи пристрою в економ-режимі (низький дозвіл, відключений Wi-Fi) досягає трьох годин. Розглянемо, що можуть запропонувати флагманські моделі основних виробників мініатюрних камер, почавши, природно, з каліфорнійських пристроїв.

GoPro

Сумний літій-іонний акумулятор для екшн-камери HERO4 ємністю 1160 мАг забезпечить камкордер енергією протягом пари годин. При записи в ультрависокому вирішенні батарея протримається близько 70 хвилин з вимкненими бездротовими з'єднаннями. Wi-Fi і Bluetooth віднімуть ще 5-10 хвилин. При класичних 25 кадрах в секунду в режимі 4K джерело живлення здатний протриматися до 50 хвилин, а при управлінні камерою через Wi-Fi цей час скорочується майже вдвічі - до 27 хвилин.

5-е покоління GoPro HERO відрізняється злегка збільшеною ємністю акумулятора - 1220 мАг, якої вистачає на цілу годину зйомки в 4K.

Xiaomi

Xiaomi

Найбільш затребуваним виявився модельний ряд Xiaomi Yi, призначений для фіксації пам'ятних моментів в екстремальних ситуаціях, відпочинку та спорті. Перше покоління Yi оснащувалося батареєю ємністю 1100 мАг, яка розряджалася за годину при працюючому Wi-Fi і записи ролика з частотою в 60 кадрів в дозволі 1080p. При неактивному радіо модулі ресурсу вистачало на додаткові 15 хвилин. Після зниження FPS до 50 заряд тримається півтори години.

Вбудована батарея в Yi 2 здатна зацікавити покупця тим, що дозволяє знімати близько двох годин в режимі 4K з активованим модулем Wi-Fi. І це при її ємності в 1400 мАг. При більш низькій роздільній здатності (1080p) та вимкненому радіо модулі цей час незначно збільшиться.

Bravis

Відносно недавно в продаж надійшла нова модель екшн-камери Bravis A5 зі збільшеною до 1600 мАг ємністю батареї, проте даних про те, на скільки вистачає акумулятора, виробник не надає. Користувачі стверджують, що час автономної роботи пристрою складає близько двох годин.

SJCAM

Класичний Li-Ion акумулятор SJCAM SJ4000 ємністю в 900 мАг прослужить до 90 хвилин в режимі Full HD / 30 FPS. Для економії заряду присутня функція автоматичного вимкнення дисплея.

Оснащена новітніми розробками модель SJ5000X Elite поставляється з батареєю на 900 мАг, що забезпечує близько години роботи при зйомці 4K з Wi-Fi. У режимі запису відео в Full HD дозволі (60 к / с) камера здатна працювати приблизно 2 години.

Sony Action Cam

Серед моделей Sony Action Cam найчастіше купують FDR-X3000R. У комплекті її поставки числиться батарея на 1240 мАч. При роботі з максимальною роздільною здатністю 3840 × 2160 (30 к / c) камера протримається близько години, а при зниженні якості картинки час можна навіть подвоїти.

Як продовжити час роботи екшн-камери?

В інтернеті можна знайти безліч рекомендацій на тему того, як збільшити час роботи екшн-камери. На частину з них звертати увагу не слід з огляду на нікчемного ефекту, інша частина рад дозволяє домогтися значного приросту часу зйомки. Їх і розглянемо.

Загальновідомий факт зниження ємності літій-іонних джерел живлення при температурах нижче 0 градусів за Цельсієм, що пов'язано з фізичними процесами в акумуляторі, перебіг яких при негативних температурах відбувається трохи інакше Загальновідомий факт зниження ємності літій-іонних джерел живлення при температурах нижче 0 градусів за Цельсієм, що пов'язано з фізичними процесами в акумуляторі, перебіг яких при негативних температурах відбувається трохи інакше. Хоч суворі зимові умови і вважаються екстремальними, використання екшн-камери при такій погоді не рекомендується: час їх роботи буде скорочено на 40-60%.

Не варто розряджати Li-Ion джерела живлення повністю, оскільки в них відсутній так званий ефект пам'яті. Поповнюйте запас енергії в батареї після падіння його рівня нижче 15-20%: це підвищить тривалість життя джерела електричної енергії.

Чим вище глибина розряду, тим менше циклів зарядки витримає пристрій до виходу батареї з ладу або падіння максимальної місткості до неприйнятного рівня. Частково заряджені літієві акумулятори слід зберігати при температурі близько 15 ° C. При нульовому заряді після пари місяців цвітіння батарея з великою часткою ймовірності вийде з ладу або сильно «ослабне». Повна зарядка також не рекомендується, а її рівень в межах 50%, як показує практика, буде оптимальним.

Більшість мініатюрних камер забезпечено бездротовими модулями для віддаленого управління ними. Коли використання Wi-Fi / Bluetooth, а також геопозиционирования за допомогою GPS не потрібно, їх слід деактивувати. Як було згадано в попередньому розділі, такий крок продовжує термін автономної роботи пристрою приблизно на 20%.

При наявності функції автоматичного відключення дисплея автоматично через певний час, нею слід обов'язково користуватися. Через те, що ресурс батареї не буде витрачатися на висновок картинки на дисплей, така схема дозволить здійснювати запис відео довше.

У випадках, коли час зйомки критично, а підзарядити пристрій ніде, актуальним стане рішення зниження якості зображення (його дозволу). Значного ефекту цей крок не дасть, але десяток додаткових хвилин часом може дуже виручити.

Ну і найефективнішим варіантом, що дозволяє продовжити термін його служби, є знімний акумулятор для екшн-камери. Про їх видах йтиметься далі.

Які види батарей існують?

Як і більшість портативних пристроїв, екшн-камери можуть харчуватися від:

  • штатних джерел живлення;
  • зовнішніх акумуляторів.

Виробники міні-камер пропонують купувати додаткове джерело живлення, аналогічний встановленому в пристрої.

Таке рішення дозволить збільшити тривалість функціонування девайса вдвічі, в той час як заміна батареї не займе багато часу Таке рішення дозволить збільшити тривалість функціонування девайса вдвічі, в той час як заміна батареї не займе багато часу.

Для більшості інших ситуацій є сенс обзавестися зовнішнім джерелом живлення. До його переваг можна віднести підвищену ємність і відсутність необхідності стежити за рівнем заряду основного джерела живлення. Негативною стороною рішення є необхідність використання захисного боксу (найчастіше купується окремо, а також підвищує габарити і масу камери) і в деяких випадках додаткового кабелю для комутації пристроїв.

Який варіант підійде мені?

Приймати рішення про придбання зовнішнього або змінного акумулятора слід, виходячи зі сфер застосування апарату. Якщо ставка робиться на тривалість автономної роботи на шкоду габаритам і масі, зупиняємося на дискретній джерелі живлення. Практика показує, що за тривалістю автономної роботи девайси від Sony обганяють навіть GoPro. У разі необхідності кріплення камкордера на кермо, дверцята авто, шолом або інше місце, де значну роль відіграють масогабаритні показники, додатковий оригінальний акумулятор буде як ніколи до речі. Нехай за часом роботи камери він і програє зовнішньому.

Де купити змінний акумулятор?

Інтернет-магазин WazzA представляє хороший вибір додаткових і масу запасних оригінальних батарей харчування для всіх популярних моделей екшн-камер. Проконсультуйтеся з питань придбання акумулятора та інших аксесуарів в режимі онлайн прямо в чаті на сайті!

На скільки вистачить акумулятора екшн-камери?
Які види батарей існують?
Який варіант підійде мені?
Де купити змінний акумулятор?
На скільки вистачить акумулятора екшн-камери?
Як продовжити час роботи екшн-камери?
Які види батарей існують?
Який варіант підійде мені?
Де купити змінний акумулятор?

Новости