Аліекспресс гроші не прийшли після диспуту. Повернення грошей з Aliexpress по виграному спору.

  1. Куди повертаються гроші з Aliexpress
  2. Платили з мобільного через Ківі
  3. Платили готівкою через Яндекс
  4. Платили готівкою в салоні зв'язку
  5. Що робити, якщо гроші відправлені, а банківська карта не дійсна
  6. Як довго повертаються гроші
  7. Чи можна відстежити процес повернення платежу
  8. Гроші з Аліекспресс не прийшли
  9. На закінчення

У коментарях на hvastik.com часто задають питання приблизно такого змісту:

Мені прийшов бракований товар. Я відкрила суперечка, продавець його схвалив. А гроші не прийшли. Що робити?

Питання може мати різні варіації, але суть одна - повинні повернутися гроші, але їх немає. Спробуємо розібратися.

Куди повертаються гроші з Aliexpress

Хочу нагадати, що гроші завжди повертаються тим же способом, яким ви оплачували своє замовлення. Тобто, якщо ви оплатили з карти, то гроші повернутися на карту. Якщо оплатили Webmoney, то на Webmoney. Якщо ви виробляли оплату за допомогою мобільного телефону, то гроші повернуться на нього ж. Але є нюанси.

Платили з мобільного через Ківі

Наприклад, якщо ви оплатили замовлення за допомогою мобільного телефону через Qiwi, то гроші повернуться не на ваш телефон в гаманець Qiwi. Навіть якщо ви цей гаманець спеціально не порушили. Гаманець створюється автоматично при оплаті, його номер це номер телефону, з якого ви платили. Щоб отримати доступ до цього гаманцю потрібно зайти на сайт Qiwi, ввести свій мобільний номер і натиснути «Забули пароль». Пароль прийде в смс і ви зможете увійти в гаманець.

Платили готівкою через Яндекс

Зараз замовлення можна оплатити готівкою через Яндекс Гроші. Повернення за такими платежами також потрапляють в гаманець. На цей раз в гаманець Яндекс Гроші. Сподіваюся, ви розумієте, що ніхто вам готівку за повернення не принесе.

Платили готівкою в салоні зв'язку

Якщо ви оплачували замовлення готівкою в офісах салонів зв'язку, то гроші повернуться на рахунок мобільного телефону, зазначеного при оформленні замовлення на Аліекспресс.

Що робити, якщо гроші відправлені, а банківська карта не дійсна

Термін доставки з Аліекспресс може бути досить тривалим. Диспут також може займати багато часу. Тому ситуація коли гроші відправляються Аліекспрессом на прострочену карту не рідкісні.

Як правило, банківська карта прив'язана до карткового рахунку. Повернення надходить в банк. Якщо карта на адресу якої прийшов платіж прострочена, то може статися наступне:

  • Гроші надійдуть на спеціальний рахунок і чекатимуть ручного розподілу. Тобто ви зателефонуєте в банк, поясніть ситуацію, і ці гроші знайдуться. Вам їх зарахують на нову карту.
  • У деяких банках, якщо власник простроченої карти залишається клієнтом банку і карта перевипущена, все відбувається автоматично. Зателефонуйте в банк і запитайте, які потрібні дії від вас.

Одним словом, якщо карта прострочена, то слід зателефонувати в організацію цю карту випустила і запитати, що робити у вашій ситуації.

І намагайтеся не платити з карти, у якій термін придатності залишився менше півроку.

Як довго повертаються гроші

. Гроші повертаються протягом 10 днів після закриття замовлення. Зазвичай набагато швидше. Але не завжди банк або платіжна система ці гроші зараховує моментально. У минулому багато покупців скаржилися, що повернення на Qiwi затримувалися на тижні. Останнім часом про такі проблеми не чути.

З нашого досвіду в Webmoney гроші повертаються мало не моментально після появи графіка відшкодування. Тобто дуже швидко. При платежах по карті, якщо по рублевої карті, то 1-2 робочих банківських дня, знову ж після появи графіка повернення грошей.

Чи можна відстежити процес повернення платежу

Так. Зайдіть в ваш замовлення на Аліекспресс. Відкрийте вкладку Платежі (Financial Information), внизу буде графа Refund (Інформація про повернення коштів).

Якщо до вас поїхав платіж, то ви побачите такий графік.

Він якраз і відображає процес виплати по датам.

УВАГА !

Перш ніж говорити про те що я виграв диспут, а гроші так і не прийшли, ОБОВ'ЯЗКОВО знайдіть і перевірте цей графік. Якщо графіка немає, то ніхто грошей вам не відправляв, і диспут, швидше за все ви не вигравали. Якщо дата зазначена в пункті графіка Відшкодування завершено не наступила, то вам треба почекати.

Гроші з Аліекспресс не прийшли

Тільки якщо графік відшкодування є і з кінцевої дати, зазначеної в пункті Відшкодування завершено пройшло більше 10 днів, а у виписці по картці (або на рахунку мобільного телефону, гаманці вашої платіжної системи) грошей немає, то можна говорити, що у вас ситуація винесена в заголовок цієї статті. Перш ніж приходити в коменти на hvastik.com або ридати на форумах як вас обдурив продавець перевірте наявність графіка, дати і подивіться гроші в виписці.

Якщо графік є, дати давно пройшли, а у виписці порожньо. В першу чергу напишіть на підтримку Аліекспресс. За останніми відгуками не погано звернутися і в підтримку Alipay (всі платежі на Аліекспресс проходять через них). І поцікавтеся де ваші гроші. Якщо вам підтвердять що гроші давно пішли, то вам треба буде звернутися в банк або в підтримку платіжної системи.

На закінчення

На закінчення, ще раз акцентую увагу, що за виграними диспутам гроші повертає не продавець, а Аліекспресс. Якщо китайський продавець і за долар може повіситись, то Аліекспресс псувати репутацію обманюючи вас сенсу немає. Тому якщо ви диспут виграли, то гроші вам точно повернуть. Переживати тут нема про що. Але це не означає, що потрібно пускати все на самоплив. Особливо в ситуаціях оплати не по картам. Мобільний платіж, готівка - ці ситуації контролюйте особливо уважно.

Обов'язково почитайте нашу статтю про Ведення диспуту на Аліекспресс . Розділ по рефандов на.

Що робити?

Новости