ALLDOCUBE X1 - огляд 4G планшета з 8,4 "Magic Color 2.5K екраном, 10 ядерним Helio X20 і 4GB / 64GB пам'яті

  1. Упаковка і комплектація
  2. Дизайн і ергономіка
  3. Робота в системі і основні функції
  4. Продуктивність і синтетичні тести
  5. ігри
  6. мультимедіа
  7. автономність
  8. Камера
  9. Підсумки

Все частіше стали з'являтися планшети з сучасними характеристиками, адже багато хто до цих пір віддають перевагу компактним планшетів на Android OS, асортимент яких досить обмежений ...

Планшет - пристрій незамінний, особливо для тих користувачів, які цінують мобільність і зручність використання. Але виробники мобільної техніки поставили їх на грань вимирання, віддавши всі найкращі розробки смартфонів. Давайте згадаємо як все було: спочатку смартфони та планшети йшли нарівні, але планшети пропонували істотно більший екран, що дуже підкупляло на тлі 3,5 "- 4" смартфонів. Потім почалася стрімка еволюція процесорів - кількість ядер і частота росли як на дріжджах, а смартфони стали додавати в діагоналі. Виробники своїм руками почали душити розвиток планшетів - якщо на смартфонах нові процесори анонсувалися мало не кожні пів року, то у планшетів час завмерло на етапі двох ядерних процесорів з древнім графічним чіпом. І реакція не змусила себе чекати, люди стали все менше і менше купувати їх. Адже навіщо купувати гальмівний планшет, якщо є швидкий смартфон. Цвяхом у кришку труни стали интеловские процесори та планшети на ос Windows. І тим не менше залишилася ніша користувачів, які хотіли виключно Android планшет, але при цьому з нормальними, сучасними характеристиками. Одними з перших на попит відреагували в Xiaomi, їх Mi Pad, Mi Pad 2 і Mi Pad 3 - пряме тому підтвердження. І продавалися вони дуже здорово, але мали один істотний недолік - відсутність підтримки 3G / 4G, та й в цілому відсутність слота для SIM карт. Деякі китайські бренди пожвавішали і випустили моделі з сучасними характеристиками і підтримкою 4G. Зокрема, ALLDOCUBE недавно випустив новинку, що отримала назву X1. Планшет може задовольнити всі сучасні запити і бути хорошим помічником, як вдома - на дивані, так і за його межами - в дорозі, на відпочинку або за містом. Пару тижнів Потестів планшет в реальних умовах я «відділив зерна від плевел» і готовий поділитися з вами своїми спостереженнями. Для початку ознайомимося з технічними характеристиками новинки:

ALLDOCUBE X1 (T801) Процесор 10 ядерний Helio X20 c тактовою частотою до 2,3Ghz Графіка Mali T880 MP4 Екран 8,4 "c роздільною здатністю 2560х1600, OGS, JDI IPS Full Lamination, мультитач на 10 торкань Оперативна пам'ять 4 Gb Вбудована пам'ять 64 Gb Зв'язок

2 SIM карти з підтримкою 2G, 3G і 4G (B1 / B3 / B38 / B39 / B40 / B41)

Бездротові інтерфейси WiFi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4GHz / 5.0GHz), Bluetooth 4.0, GPS / AGPS + GLONASS Операційна система Android 7.1 Акумулятор Li Pol 3.7V / 4500mAh Габарити 21.70 x 12.60 x 0.78 cm Вага 356 g Дізнатися актуальну вартість Бездротові інтерфейси WiFi 802

Відео версія огляду

Упаковка і комплектація

Приємна фактурна коробка чорного кольору з великими ієрогліфами в центральній частині. ALLDOCUBE (а раніше просто CUBE) одна з небагатьох компаній, яка не приховує свого походження, а навіть навпаки пишається ним. В принципі є чим, за останні кілька років я мав можливість близько познайомитись з 5 моделями і кожна з них була в певній мірі вдалою, в цілому про бренд у мене склалося позитивне враження.

В принципі є чим, за останні кілька років я мав можливість близько познайомитись з 5 моделями і кожна з них була в певній мірі вдалою, в цілому про бренд у мене склалося позитивне враження

Якщо купувати в gearbest, то ви отримаєте міжнародну версію без «китайщини» і з передвстановленим PlayMarket. Будьте уважні, тому що в гонитві за економією можна купити китайську версію, яка продається на внутрішньому ринку - без плеймаркета і з головним болем метатися по форумам з питанням «як тепер його перепрошити?», Адже девайс новий і співтовариство ще невелике. На одній з граней можна виявити наклейку з серійників, окремо - наклейка з інформацією про акумуляторі.

На одній з граней можна виявити наклейку з серійників, окремо - наклейка з інформацією про акумуляторі

На зворотному боці інформація про виробника, в тому числі і адреса офіційного сайту компанії, де можна ознайомитись з повним асортиментом актуальних моделей. На інтернет сторінці компанії можна помітити, що ALLDOCUBE зробили ставку на продажу через Amazon, а це побічно свідчить про якість продукції, т.к в Amazon захист покупця дуже сильна і навіть з-за маленького косяка покупець може повернути всі свої гроші назад.

к в Amazon захист покупця дуже сильна і навіть з-за маленького косяка покупець може повернути всі свої гроші назад

Упаковка досить надійна, картон щільний і без деформації витримує великі навантаження при транспортуванні. Сам планшет розміщений в нішу з спіненого матеріалу, який надійно фіксує його в коробці.

Сам планшет розміщений в нішу з спіненого матеріалу, який надійно фіксує його в коробці

Під планшетом можна виявити відділення з аксесуарами: кабель, зарядний пристрій і ключик для вилучення лотка. Все так же зафіксовано в «пеноматеріалов» і якщо потрясти коробку з вмістом, то вона не торохтить як брязкальце.

Все так же зафіксовано в «пеноматеріалов» і якщо потрясти коробку з вмістом, то вона не торохтить як брязкальце

У комплекті також є невеликий мануал, в якому є інформація про роз'єми і елементах управління. Так само вказані технічні характеристики.

Так само вказані технічні характеристики

Зарядний пристрій звичайне, без підтримки технології швидкої зарядки, в характеристиках вказано максимальний струм в 2А при напрузі 5V.

Зарядний пристрій звичайне, без підтримки технології швидкої зарядки, в характеристиках вказано максимальний струм в 2А при напрузі 5V

Перевірка показала, що воно якісне і фактично може видавати навіть великі характеристики. Максимум, що мені вдалося з нього вичавити, це 2,28A, після чого напруга сильно просаживается.

Максимум, що мені вдалося з нього вичавити, це 2,28A, після чого напруга сильно просаживается

У вимкненому стані планшет при зарядці бере не більше 1,65A. У працюючому стані, під високим навантаженням значення може підніматися до 1,9A. Адаптер помірно гріється і не видає сторонніх звуків, навіть максимальному навантаженні планшета з живленням від мережі, заряд гарантовано йде в плюс.

Адаптер помірно гріється і не видає сторонніх звуків, навіть максимальному навантаженні планшета з живленням від мережі, заряд гарантовано йде в плюс

Повний цикл зарядки триває 3 години 20 хвилин, причому останні 10% йде зарядка малим струмом. Через usb тестер в відключеному стані в батарею влилося 4 157 mAh.

Через usb тестер в відключеному стані в батарею влилося 4 157 mAh

До теми автономності я більш детально ще повернуся в кінці огляду, а зараз давайте подивимося на зовнішній вигляд і основні елементи управління.

Дизайн і ергономіка

Дизайн цілком класичний, діагональ екрану 8,4 "зі співвідношенням сторін 16:10 передбачає основне використання в портретному режимі. Бічні рамки, як для планшета - невеликі. Верхні і нижні - відчутно більше, але це скоріше плюс, т.к тримаючи планшет в горизонтальному режимі (в іграх), ви не будете випадково жмакать непотрібні кнопки. На екрані наклеєно 2 захисних плівки: перша з рекламними написами відразу вирушила в сміття, а ось під нею досить придатна плівка, яка збереже екран цілим, якщо ви будете використовувати планшет без чохла. Якщо пл нує придбати чохол у вигляді книжки, то краще здерти і цю плівку, т.к рідне покриття скла набагато приємніше, олеофобним покриття присутній, хоч і не дуже сильне.

к рідне покриття скла набагато приємніше, олеофобним покриття присутній, хоч і не дуже сильне

Розміри і формфактор планшета припускають, що в основному він буде використовуватися як переносний пристрій - почитати книгу в дорозі, подивитися пару серій комедійного серіалу або зарубати по мережі в танки. Завдяки компактному розміру місце для нього знайдеться і невеликому рюкзаку і просто спортивній сумці. За великим рахунком він легко вміститься навіть в більшості дамських сумочок. З іншого боку, він ідеальний для «надіванного» використання: почитати новини, полазити в соцмережах - набагато зручніше на великому екрані планшета, ніж на смартфоні. І очі вам потім скажуть спасибі.

Під екраном розташована сенсорна кнопка з вбудованим сканером відбитку пальців. Нарешті! Дійшло до виробників, що захист особистої інформації потрібна і на планшеті в тому числі. Банально навіть що б обмежити дітей від безконтрольного проведення часу за планшетами, поставили пальчик на блокування і можна не переживати, залишивши планшет на дивані. Але ще більш важливо, що в сенсорній кнопці реалізували нормальне управління без застосування наекранной клавіатури. Короткий тап по кнопці - назад, довгий - головний екран, подвійний - список відкритих додатків. Можна спокійно заховати наекранной клавіатуру і забути про неї, як страшний сон.

На нижній межі можна виявити лоток для сім карт, аудіо динамік і usb type C для підзарядки і підключенню до пк. Type C впевнено входить в наше життя і слідом за смартфонами його почали встановлювати в планшети. Навіть якщо відкинути швидкісну передачу даних і швидку зарядку (якої тут все одно немає), то type C це банально зручно. Кожен раз, коли я підключаю кабель зарядного - я подумки дякую, того хто придумав симетричний роз'єм. Тепер трохи з приводу звуку з основного аудіо динаміка - він досить посередній. Начебто і максималки досить, але ось обсягу немає, все якось плоско і на високій гучності пискляво. Ютуб звичайно можна подивитися, як і в ігри пограти - навушники я підключав всього один раз, коли чекав дитини з тренування і вирішив подивитися гумористичну передачу «Студія союз». У навушниках все досить непогано і детально.

У навушниках все досить непогано і детально

Аудіо роз'єм до моєї радості видаляти не стали, а просто розмістили його на верхній межі. Зараз багато хто став вирізати його, поєднуючи звук з type C (потрібно використовувати перехідник). Тупе копіювання з айфонів, яке призвело до того, що пристрій не можна одночасно використовувати в навушниках і заряджати. Якщо смартфону це ще якось можна пробачити, то для планшета, де в навушниках можна грати, дивитися фільми і т.д - просто згубно. Але тут все в порядку, при низькому заряді можна просто підключити Power Bank і продовжувати грати або дивитися фільм в навушниках.

Але тут все в порядку, при низькому заряді можна просто підключити Power Bank і продовжувати грати або дивитися фільм в навушниках

Лоток у нас тут гібридний і підтримує роботу або з двома сім картами формату nano, або одна сім карта nano + карта пам'яті micro SD. У планшеті це ідеальне рішення, для інтернету потрібна всього одна сімка, а другий слот у мене взагалі вільний, т.к вистачає вбудованих 64 Gb. У тривалу поїздку, відрядження чи відпустку можна звичайно накачати фільмів побільше і закинути їх на карту пам'яті, але поки такої необхідності не було. Взагалі даний планшет є по суті збільшеним смартфоном і повністю повторює його функції. Навіть розмовний динамік знаходиться в звичному місці, правда розмовляючи в такий «лапоть» виглядати ви будете, м'яко кажучи, безглуздо.

Ліва грань абсолютно чиста, а на правій знаходяться кнопки управління гучністю і блокуванням екрана.

Ліва грань абсолютно чиста, а на правій знаходяться кнопки управління гучністю і блокуванням екрана

Спинка планшета, як і його рама виготовлені з анодованого алюмінію. У верхній і нижній частині присутні пластикові вставки під антени. Вставки пофарбовані в той же колір і візуально не виділяються з корпусу, створюючи цілісний дизайн. У нижній частині китайці трохи зіпсували дизайн своїми улюбленими написами, в тому числі і серійним номером.

У нижній частині китайці трохи зіпсували дизайн своїми улюбленими написами, в тому числі і серійним номером

Основна камера розташована по центу, поруч є навіть світлодіод, що виконує роль спалаху. З великою впевненістю можу сказати, що камера вашого смартфона краще ніж камера цього планшета. І це логічно. Навіщо витрачається на хороший модуль камери, якщо під рукою завжди є смартфон? І тим не менше камера на планшеті іноді потрібна - вважати qr код, сфотографувати документ, що б переслати його поштою або банально переключитися під час відео розмови на задню камеру, що б показати щось співрозмовнику. Трохи пізніше ви зможете оцінити її можливості.

Трохи пізніше ви зможете оцінити її можливості

Але давайте поговоримо про більш важливі моменти, наприклад екрані. Ось, що для вас планшет? Для мене це в першу чергу екран. Сам сенс його використання, це, що б було більше і зручніше ніж на смартфоні. І при цьому звичайно ж красиво. Адже якщо буде вирвіглазное дозвіл з «кінським» пикселем або передача кольору як на древньому ноутбуці, то сенс пристрої втрачається моментально. Тому планшет потрібно вибирати в першу чергу по екрану. Тут у нас встановлена ​​матриця від Japan Display inc. (JDI) за технологією OGS з повною ламінуванням. Дозвіл 2,5K екрану складає 2560х1600 пікселів, а його діагональ 8,4 дюйма. Таке співвідношення дає щільність пікселів, рівну 359 ppi, завдяки чому картинка дуже деталізована, навіть дрібні шрифти виглядають супер чітко. Максимальна яскравість становить 350 cd / m2, що дозволяє використовувати планшет як в приміщенні, так і за його межами. У квартирі мені досить 50% яскравості навіть при яскравому освітленні, на вулиці доводиться викручувати на максимум. І якщо в тіні екран залишається досить яскравим і читабельним, то вийшовши на відкритий простір, під полуденне сонце червня, мені вже розібрати на екрані нічого не вийшло (в живу виглядає все трохи гірше, ніж на знімках).

І якщо в тіні екран залишається досить яскравим і читабельним, то вийшовши на відкритий простір, під полуденне сонце червня, мені вже розібрати на екрані нічого не вийшло (в живу виглядає все трохи гірше, ніж на знімках)

Якісна IPS матриця з хорошими яскравими фарбами і глибоким чорним кольором не поступається матрицями навіть в набагато більш дорогих iPad, а з дозволу та деталізації навіть перевершує їх. Тач скрін розпізнає до 10 одночасних дотиків і утворює з екраном єдине ціле - панель виготовлена ​​за технологією One Glass Solution і не має повітряного прошарку.

Тач скрін розпізнає до 10 одночасних дотиків і утворює з екраном єдине ціле - панель виготовлена ​​за технологією One Glass Solution і не має повітряного прошарку

З кутами огляду очікувано все в порядку, спотворень і засветов при нахилі в будь-яку сторону не спостерігається. Взагалі JDI роблять шикарні екрани і особливого представлення не потребують.

Взагалі JDI роблять шикарні екрани і особливого представлення не потребують

Робота в системі і основні функції

Планшет працює під управлінням операційної системи Android 7.1 в практично первозданному вигляді. На головному екрані можна встановлювати віджети, наприклад годинник або погоду. Можна залишати ярлики на найбільш використовувані програми, а ось групувати їх в папки не можна. Але зате є окреме меню з усіма встановленими додатками, яке викликається натисканням символу вгору в нижній частині екрана. Любителі просто встановити шпалери на головний екран, без купи татусів і значків, залишаться задоволені. Меню, що випадає з швидким доступом до основних функцій викликається в будь-якій частині екрану і налаштовується під свої переваги, в загальному управління просте і логічне.

В налаштуваннях нічого цікавого - стандартні параметри. Традиційно для девайсів на MTK присутня утиліта для тонкої настройки зображення - MiraVision, тут я рекомендую виставити режим на «яскравий», це підкреслить соковитість квітів. Так само можна відрегулювати розмір елементів інтерфейсу і шрифти. Що б на екрані з таким високим дозволом все не виглядало занадто дрібним, значення краще виставити на «великий». Так само можна включити управління за допомогою жестів: просто малюєте спеціальні символи на заблокованому екрані, а планшет запускає задані додатки або виконує певні дії.

Дуже важлива настройка знаходиться в розділі «батарея» - продуктивність і енергозбереження. За замовчуванням там стоїть збалансований режим, який за задумом повинен економити заряд батареї. Я не помітив суттєвої різниці в часі роботи, а ось несподівані подлагіванія, здавалося б при простих завданнях присутні. Ставите галочку на високопродуктивний режим і планшет оживає - анімація стає більш плавною, жорсткі лаги при прокручуванні в браузері - пропадають. Не варто обмежувати потужність процесора, якщо ви хочете плавної роботи.

Далі з приводу зв'язку та інтернету. Фактично планшет можна використовувати як звичайний смартфон, тобто у нього є розмовний динамік. Дивно звичайно розмовляти в таку лопату, але чисто теоретично можна. Проте сімки тут використовуються в першу чергу для інтернету. І тут планшет показує себе на всі сто! У приміщенні за хорошу швидкість відповідає двохдіапазонний WiFi модуль, який на частоті 5 Ghz показує швидкості близькі до 100 Mbps. На частоті 2,4 Ghz все трохи скромніше, але зате сигнал доходить впевненіше і навіть через 2 стіни від роутера можна отримати більше 50 Mbps. Це в приміщенні. На вулиці вже включається в роботу 3G і 4G. Останній потестить нормально не вдалося, так як він знаходиться в моєму місті в стані зародка і ловить фактично тільки в декількох точках, а швидкість нижче навіть ніж в мережах третього покоління. А ось 3G на планшеті працює бадьоренько, в центрі міста я отримував не менше 5 Mbps, а в спальному районі, де навантаження істотно нижче, швидкість може перевищувати 22 Mbps. Взагалі до якості прийому сигналу питань немає, пластикові заглушки добре пропускають сигнал і забезпечують стійкий зв'язок.

Взагалі до якості прийому сигналу питань немає, пластикові заглушки добре пропускають сигнал і забезпечують стійкий зв'язок

З цієї ж причини добре показує себе навігація. Час першої фіксації склало 3 секунди, а ще через пів хвилини планшет бачив вже 2 десятка супутників, 14 з яких були в активному з'єднанні. Ще краще справи йдуть при безхмарним погоді, коли кількість супутників збільшується до 25 - 28 штук. Точність позиціонування - 1 метр. Для повного щастя не вистачає тільки магнітного компаса, але це вже більше необхідно для пішого треку, коли важливо знати вірний напрям перебуваючи на одному місці. Планшет може працювати з американськими супутниками GPS і російськими GLONASS, це дозволяє більш точно обчислювати місцеположення і як наслідок - швидкість, а так само пройдену відстань.

Я перевірив систему навігації в автомобільних поїздках, записавши трек, а після порівнявши пройдений шлях з реальною картою з супутника. Все співпало дуже точно, обривів зв'язку або погіршення сигналу протягом усього маршруту - не було, хоча планшет лежав під панеллю приладів, де сигнал трохи гірше, ніж під лобовим склом. Пробував користуватися навігатором Navitel, а так само навігацією від Google Maps - працює дуже добре, про поворотах попереджає завчасно, зв'язок не втрачає.

Продуктивність і синтетичні тести

В першу чергу хочу показати вам інформацію з утиліти HW Info, яка ідентифікувала деякі компоненти.

Процесор - старий добрий и добро відомій MT6797 або Helio X20. На момент виходу це був флагманський процесор з досить цікавим рішенням використовувати 10 ядер у вигляді 3 кластерів. Перший кластер з двома потужними ядрами по 2,31 GHz, другий кластер з чотирма ядрами по 1,85 Ghz і третій кластер з 4 економними ядрами по 1,39 GHz. Таке рішення в теорії дозволяє економити заряд акумулятора, відключаючи потужні ядра при фонових і простих завданнях, обмежуючись лише економними. А якщо буде запущено програму, в роботу включаються потужні ядра з високою тактовою частотою, які забезпечують продуктивність. Зараз це звичайно не топ, а звичайний середняк. В якості графічного прискорювача використовується Mali T880 MP4, який в звичайних умовах легко тягне навіть найпотужніші гри на середніх налаштуваннях графіки, але тут у нас дозвіл екрана 2,5К і йому відверто кажучи доводиться туго.

В якості оперативної пам'яті використовується модуль LPDDR3 1800 на 4Gb і це хороший заділ на майбутнє. Планшети на відміну від смартфонів змінюються не так часто і зазвичай з часом в першу чергу не вистачає оперативної пам'яті. У мене перший планшет прослужив кілька років і навіть з його слабким двоядерним процесором і ніяким графічним ядром, мені в першу чергу стало не вистачати оперативної пам'яті.

Вбудована eMMC пам'ять Sandisk DF 4046 на 64 Gb також задовольнить більшість користувачів. Пару сезонів улюбленого серіалу, кілька повнометражних фільмів в нормальній якості, штук 5 великих ігор, електронні книги і ще вільно більше половини накопичувача. З урахуванням того, що зараз все можна дивитися онлайн то, вбудована пам'ять використовується не часто. Навіть якщо ви часто перебуваєте в місцях, де з інтернетом туго, але при цьому багато дивіться відео, то можна другий слот використовувати по карту micro SD і тоді: 64 Gb своєї + 128 Gb карта пам'яті, закриває це питання повністю.

Також утиліта HW Info ідентифікувала обидві камери. Основна камера - OmniVision 13850 на 13 Mp, фронтальна - OmniVision 8856 на 8 Mp. Потенційно непогані камери загубило відсутність софта. Судячи з усього на них накотили якісь стандартні драйвера і більше оптимізацією не займалися.

Подивимося як це все працює і для зручності звичайно будемо використовувати спеціальні тести. Спершу перевіримо швидкісні показники пам'яті. Записувати інформацію на вбудований накопичувач можна з середньою швидкістю 140 Mb / s. За графіком видно, що швидкість протягом усього тесту приблизно однакова, лише зрідка вона зростає до 180 Mb / s. На читання пам'ять трохи повільніше і в середньому показує 86 Mb / s. Оперативна пам'ять середня по швидкодії, швидкість копіювання становить понад 4100 Mb / s. У повсякденному користуванні цих ресурсів достатньо, що б забезпечити комфортну роботу системи і додатків.

У Antutu планшет набирає 97396 балів, показуючи високий результат в процесорної частини і більш скромний в графіку. У GeekBench 4 все також досить пристойно, режим одного ядра - 1597 балів, багатоядерний режим - 4833 бали. Результати дають зрозуміти, що планшет має достатню продуктивність для нормальної роботи в якості розважального мультимедійного пристрою.

Дуже важливий момент - залежність нагрівання і ефективності роботи процесора, адже в тій чи іншій мірі втрата продуктивності присутній у всіх мобільних пристроях (смартфони, планшети, тв бокси і т.д). Існують різні механізми зниження температури і від них залежить як комфортно буде користуватися пристроєм під високими навантаженнями. Наприклад цей планшет при тривалому навантаженні знижує свою продуктивність на 22%, що є середнім значенням у сучасних пристроїв. Якийсь час процесор молотить на максимальній частоті, якщо бути точним, то це близько 5 хвилин. Максимальна продуктивність в цей період становить 70,087 GIPS. Якщо навантаження за цей час не знижується, то щоб уникнути перегріву знижується тактова частота на ядрах. Тут я помітив, що регулювання відбувається в основному за рахунок 2 потужних ядер, частота на яких з 2,31 знижується до 2,09 Ghz, 1,67 Ghz, 1,2 Ghz і навіть 0,67 Ghz. У той час як інші ядра продовжують працювати на максимумі. За ядрами стежив постійно, через CPU monitor. Коли температура знижується, частота знову піднімається і так далі, все відбувається безперервно. Через 5 хвилин 100% навантаження на всі 10 ядер, продуктивність опускається до 78% від максимального значення і фіксується на такому рівні. За графіком це жовта зона. Червоної зони, тобто різкої осідання в продуктивності і жорсткого троттлінга - немає. Задня кришка з алюмінію непогано розсіює тепло, стаючи під навантаженням рівномірно теплою, але не гарячою (тримати цілком комфортно).

ігри

Багато хто грає на своєму планшеті т.к це набагато зручніше робити, ніж на смартфоні з невеликим екраном. Helio X20 досить потужний процесор, тому я вирішив не розмінюватися на дрібниці і відразу встановив PUBG Mobile. Але реальність виявилася жорстокою, гра автоматично вибрала низькі налаштування графіки. Причому на мінімалку гра йде з натягом, в деяких моментах, наприклад при використанні снайперської прицілу - подлагівает. Причина виявилася проста - високий дозвіл екрана 2,5К набагато більше навантажує графіком ніж Full HD. Їй складніше перевертати текстури в такому дозволі і вона фактично працює на межі можливостей. Пограти звичайно можна і те, що я з другого разу виграв королівську битву, посівши перше місце зі ста, це підтверджує. Але плавності звичайно не вистачає, середній FPS склав 25 кадрів в секунду.

Але плавності звичайно не вистачає, середній FPS склав 25 кадрів в секунду

З іншого боку PUGB гра нова і все скаржаться на оптимізацію, тому перевіримо щось більш звичне. Певним еталоном для оцінки продуктивності в іграх став WoT Blitz. Гра також автоматично виставила настройки графіки на низькі. Ні, все таки для ігор на 2,5K екрані потрібно залізо потужніше.

Ні, все таки для ігор на 2,5K екрані потрібно залізо потужніше

Середній показник FPS плаває від 45 до 60 кадрів в секунду. Зрідка бувають просідання до 30 - 35 кадрів в секунду. Повністю іграбельной. Я навіть підвищив настройки до середніх, але там вже FPS іноді опускався нижче 30, а це не є добре.

Я навіть підвищив настройки до середніх, але там вже FPS іноді опускався нижче 30, а це не є добре

В общем-то я протестував ще пару потужних ігор, таких як Real Racing 3 і Might and Magic: варти стихії. В обох випадках Fps опинився на межі іграбельного, плаваючи в діапазоні 25 - 35 кадрів в секунду. Для ігор планшет підходить слабо, супер деталізація виявилася палицею з двома кінцями. З одного боку - один з найкрасивіших екран на якому приємно працювати, читати текст, дивитися відео. З іншого боку гри на такому дозволі даються графічному процесору складно.

З іншого боку гри на такому дозволі даються графічному процесору складно

мультимедіа

А ось тут навпаки, планшет показав себе з кращого боку. Читати книги, спілкуватися в соціальних мережах, просто серфить сайти в пошуках корисної інформації - приємно, так само як і дивитися відео або IPTV. Взявши планшет з собою у відпустку, можна в перервах між лежанням на пляжі подивитися кинчик або онлайн тв. Особливо зараз актуально, тому що чемпіонат світу з футболу і не в кожному номері є спортивні канали, а ось WiFi є скрізь. Просто встановивши OTT Player і вказавши адресу плейлиста можна дивитися футбол в будь-якій точці світу, якщо звичайно інтернет дозволяє :) А коли захочеться подивитися кіно, на допомогу прийде HD Videobox.

Просто встановивши OTT Player і вказавши адресу плейлиста можна дивитися футбол в будь-якій точці світу, якщо звичайно інтернет дозволяє :) А коли захочеться подивитися кіно, на допомогу прийде HD Videobox

автономність

Звичайно поєднання великого екрану і невеликої ваги планшета це плюс, тим більше з товщиною 7,8 mm. Але взявши в руки планшет не покидає відчуття того, що заряд буде танути на очах. На щастя це виявилося не так, наприклад запустивши фільм по колу на максимальній яскравості, повного заряду вистачило на 6 годин 9 хвилин, а зменшивши яскравість до 50% (рівень, достатній для перегляду в приміщенні) час безперервного відтворення зросла до 8 годин 30 хвилин. Графік розряду в обох випадках виявився лінійним, тобто батарея відкалібрована правильно.

Далі я вирішив перевірити скільки в різних режимах пропрацює планшет. Зарядивши до 100% я протягом години грав в Might and Magik на яскравості екрану 50%. За годину планшет витратив 24% заряду, тобто максимально він витримає 4 години 16 хвилин. Це хороший показник, я навіть не очікував. Наступний тест - онлайн відео з ютуба через WiFi, умови ті ж: яскравість 50%, тривалість 1 годину. З повністю зарядженої батареї за годину витратилося 13%, тобто повного зарядка вистачить на 7,5 годин. Тут звичайно похибка присутня, але для розуміння зійде. Грати більше 4 годин або дивитися весь день ютуб мені не дасть ні дружина, ні совість. Так само провів тест батареї в додатку PC Mark, яке імітує активне використання девайса (там і рендеринг і робота з зображеннями та інтрернет і все інше). Яскравість - ті ж 50%, з 100% до 20% батарея розрядилася за 4 години 49 хвилин. Тобто мінімум на 5 годин активного навантаження ві можете розраховувати гарантовано.

І звичайно ж синтетика. Тест батареї в Geekbench 4 - 2663 бали, тривалість 6 годині 57 хвилин. Аntutu battery tester на максимальній яскравості екрану - 5090 балів (повний тест з 100% до 20%), тривалість 3 години 2 хвилини.

Камера

У планшеті має роль другорядне, але іноді буває корисна. Тут явно не стали заморожувати з налаштуванням камери, звідси і блякла кольору і слабка постобработка. Але сфотографувати який-небудь текст цілком можна: зона різкості по всьому знімку і якщо зробити кроп з різних частин листка, то видно що весь текст в фокусі.

Для художньої зйомки камера підходить слабо, знімки виходять якісь похмурі і сірі, квітам не вистачає насиченості. Ось видно, що є деталізація і різкість по всьому кадру, при належному софт з похмурого непорозуміння можна витягнути більш-менш непогані фото. Але виробник вирішив не морочитися. Може в оновленні виправлять? А ні, це ж Cube - оновлень швидше за все не буде. У приміщенні на здивуванні камера справляється непогано, навіть з умовою нестачі освітлення. Але знову ж таки, художньої цінності знімки на мій погляд не несуть. Рівень фото, як на найдешевших смартфонах, цінової категорії близько $ 80. Фронталки ще простіше і її можна використовувати тільки для відеозв'язку. Кілька прикладів в різних умовах освітлення:

Підсумки

Планшет безперечно цікавий і має деякі переваги, які виділяють його на тлі конкурентів, хоча і в ціні він звичайно трохи дорожче. Основні плюси я виділив би такі:

  • Чіткий, насичений екран з високою роздільною здатністю 2560 х 1600 пікселів. У ньому все добре: і передача кольору і деталізація і яскравість. На мій погляд це одна з сильних сторін моделі і відповідь на питання «чому така ціна».
  • Підтримка 3G і 4G мереж + WiFI. Багато хто вибирає планшети саме з підтримкою мобільного інтернету і тут він є. Зверніть увагу, кому важливо - band 20 не підтримується.
  • 4 Gb оперативки + 64 Gb вбудованої + можливість розширення картами пам'яті. Гідні обсяги з доробком на майбутнє.
  • Алюмінієвий корпус, невелика товщина і вага. Відразу видно, що перед нами сучасний планшет, а не динозавр з минулого.
  • Сканер відбитків пальців, вбудований в сенсорну кнопку - захистить конфіденційну інформацію і забезпечить інтуїтивне зручне управління.
  • Працездатність з коробки, безглючная прошивка.
  • Непогана автономність, особливо з урахуванням ємності АКБ.

мінусі

  • Недостатня продуктивність для сучасних 3D ігор, графічний чіп просто не тягне такий дозвіл екрана.
  • Слабкі камери, що роблять бляклі фото.

Дізнатися актуальну вартість

Які є альтернативи?

Lenovo P8 (TAB3 8 Plus) 4G - $ 159.99

Чим краще? 1) Чи варто значно дешевше 2) Краще процесор в плані графіки 3) Краще камера

Чим гірше? 1) Менше оперативної пам'яті 2) Менше вбудований накопичувач 3) Більш стара версія OS 4) Гірше екран

Chuwi Hi9 Air 4G - $ 199.99

Чим краще? 1) Більш свіжа версія OS 2) Підтримує band 20 в 4G

Чим гірше? 1) Не такий компактний і легкий - діагональ екрану складає 10,1 ". Хоча для когось це може виявитися навіть плюсом. В іншому ідентичний Alldocube X1.

Навіщо витрачається на хороший модуль камери, якщо під рукою завжди є смартфон?
Ось, що для вас планшет?
Може в оновленні виправлять?
Чим краще?
Чим краще?

Новости