Алмаз розміром з тенісний м'яч шукає господаря

На акціоні Sotheby's алмаз Lesedi la Rona ( «Наш світ») так і не знайшов власника. Очікувана ціна - 86 млн доларів - здалася занадто високою для потенційних покупців На акціоні Sotheby's алмаз Lesedi la Rona ( «Наш світ») так і не знайшов власника

Алмаз Lesedi la Rona. Фото: Dylan Martinez / Reuters

Продаж найбільшого в світі алмазу провалилася. Очікувалося, що його куплять за 86 млн доларів, але більше 61 млн на аукціоні Sotheby's в Лондоні так і не запропонували. А це навіть менше, ніж резервна ціна, тобто мінімум, встановлений продавцем. При цьому алмаз унікальний - вага - 1 109 каратів - це приблизно 222 грама. За ціле століття такого не знаходили. Удача прийшла до старателів в Ботсвані на шахті канадської компанії Lucara Diamond Corp. Назва каменю - Lesedi la Rona - в перекладі з мови тсвана «Наш світ». Його продаж могла принести компанії суму, порівнянну з її квартальної виручкою. Так чому ж цього не сталося, і за алмаз не боролися учасники аукціону?

За словами експерта, російських покупців на цьому аукціоні, швидше за все, не було. Оскільки закон РФ забороняє купувати алмази фізичним особам. Це може зробити тільки юрособа. Що стосується провалу аукціону по тисячекаратному алмазу, то це могло статися і через світову економічну кризу. Зараз інвестори набагато ретельніше прораховують ризики, ніж будь-коли.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Так чому ж цього не сталося, і за алмаз не боролися учасники аукціону?
Ru в ваші джерела новин?

Новости