Алтайський край візьме участь у всесвітній виставці «Астана ЕКСПО-2017»

28 квітня 2017 р

З 21 по 29 квітня в Алтайському краї проходить масштабний Міжнародний туристський форум Visit Altai. Його програма різноманітна і містить заходи на смак кожного. Головні ділові заходи пройшли 27 квітня. У їх числі - панельна сесія з розвитку прикордонного співробітництва в сфері туризму в рамках країн євразійського простору. Її організатором стало управління Алтайського краю із зовнішніх зв'язків, туризму і курортної справи .

На заході, зокрема, обговорили перспективи розвитку транскордонного маршруту навколо Алтайських гір . А головним завданням 2017 року є всесвітня виставка «Астана ЕКСПО-2017» в Казахстані, каже секретар Міжнародної координаційної ради «Наш спільний дім - Алтай» Борис Ларін.

Основна тема виставки в цьому році - «Енергія майбутнього» . Куат, Молдір, Саулі - символи виставки, які означають енергію землі, води і сонця. На Генеральній Асамблеї Міжнародного бюро виставок столиця Казахстану, набравши більшість голосів (103 з 161), випередила бельгійський Льєж і стала місцем проведення «ЕКСПО-2017». «Всесвітня виставка в сусідній державі - це удача не тільки для туристів, а й для фахівців», - вважає Борис Ларін. В Астані готують більше 3000 подій на 93 дня.

«Виставка пройде з 10 червня по 10 вересня. Спеціально до заходу збудований величезний комплекс з використанням вітрової, сонячної енергії. Ми очікуємо близько п'яти мільйонів туристів. Зараз йде організація доставки, логістики. Буде цікаво і представникам різних галузей, і звичайним туристам. Кожна держава - а беруть участь понад 100 - презентує свої технології переходу від вуглеводнів на інші види енергії », - коментує виконуючий обов'язки керівника управління підприємництва, торгівлі та туризму Павлодарської області Казахстану Асхат Жармагамбетов.

«Завдяки подібним виставкам з'явилася Ейфелева вежа. Кожен такий захід дає колосальну кількість інформації і унікальні можливості. Алтайський край братиме участь в рамках єдиного комплексу Російської Федерації », - зазначає секретар Міжнародної координаційної ради« Наш спільний дім - Алтай ».

Повну програму Міжнародного туристичного форуму Visit Altai можна подивитися.


28 квітня 2017 р   З 21 по 29 квітня в Алтайському краї проходить масштабний Міжнародний туристський форум Visit Altai

Новости