Аналітик Forbes пояснив падіння акцій Apple і прокоментував чутки про "крах" компанії

Apple знову пророкують смерть?

29 і 30 січня вартість акцій Apple впала більш ніж на 2% за умови, що інші фондові індекси скоротилися лише на 0,3%. Який звернув на це увагу аналітик Forbes Чак Джонс зазначив, що цінні папери Apple падають вже досить тривалий час - практично два тижні. Експерт пояснив чому це відбувається.

iPhone X продається гірше, ніж очікувалося через свою високу ціну. У зв'язку з цим Apple вирішила скоротити обсяги виробництва свого новітнього смартфона. Аналітичні компанії врахували цей момент і перерахували очікувана кількість відвантажених iPhone з грудня по березень.

Аналітичні компанії врахували цей момент і перерахували очікувана кількість відвантажених iPhone з грудня по березень

Оновлені очікування багатьох здивували. Зокрема, в Nikkei вважають, що в першому кварталі 2018 року Apple продасть 67 мільйонів iPhone - показник для компанії далеко не рекордний. А головне - акціонери Apple очікували явно іншого.

На інформацію про зменшення темпів виробництва iPhone X і коригування прогнозів аналітиків і відреагували інвестори, заявляє Чак Джонс. Падіння акцій Apple почалося з 18 січня, коли цінні папери дісталися до пікового рівня в $ 180,1 і триває досі.

Проте, нічого страшного в ситуації, що виникла немає, вважає експерт Forbes. По-перше, Apple вдасться відвантажити значна кількість iPhone, навіть незважаючи на невірно розраховані очікування від iPhone X. По-друге, в першому кварталі року Apple традиційно отримає абсолютно рекордний прибуток від сервісів, зокрема, від App Store. І по-третє, інші пристрої Apple, згідно з аналітичними викладками, успішно продавалися в святковий період, особливо бездротові навушники AirPods.

Підводячи підсумок Джонс попросив у ЗМІ не роздмухувати проблему через падіння цін акцій Apple, назвавши його тимчасовим.

джерело: Forbes .

Рекомендуємо власникам айфонів:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Аналітик Forbes пояснив падіння акцій Apple і прокоментував чутки про "крах" компанії

Apple знову пророкують смерть?

Новости