«Яндекс.Телефон»: точна дата презентації та ціна в Росії

Влітку нинішнього року сталося те, чого ніхто не очікував - російська компанія «Яндекс» представила публіці і запустила в продаж свій перший фізичний гаджет, а стала їм «розумна» колонка з вбудованим в неї голосовим помічником «Аліса». Цей електронний товар користується великою популярністю серед покупців, але вітчизняна IT-корпорація вирішила не зупинятися на досягнутому. Вона вже активно працює над новинкою під назвою «Яндекс.Телефон», створення якої повністю завершено.

Сьогодні, 14 листопада 2018 року, в мережі з'явилася інформація про те, коли ж нарешті відбудеться офіційна презентація мобільного пристрою «Яндекс.Телефон». Видання «Ведомости» з посиланням на свої джерела повідомляє, що чекати залишилося зовсім мало, тому як публіці покажуть новинку вже в наступний понеділок, а саме - 19 листопада. Купити її можна буде не тільки у фірмовому магазині компанії в Москві і на торговому майданчику «Беру», як повідомлялося раніше, а ще й в торгових точках партнерів, а саме - у рітейлерів «М. Відео» і «Білайн».

Повідомляється, що купити «Яндекс.Телефон» жителі Росії зможуть за 19 990 рублів, тобто за цілком собі доступну грошову суму. Апарат отримає 5,65-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю Full HD + (2160 на 1080 пікселів), восьміядерний процесор, 4 ГБ оперативної і 64 ГБ постійної флеш-пам'яті, а також модуль NFC, який дозволить використовувати його для оплати покупок в магазинах з використанням платіжної системи Google Pay.

Компанії «Яндекс», «М. Відео-Ельдорадо», «МТС», «Білайн» і «Мегафон» відмовилися повідомляти про те, чи дійсно російський смартфон від найбільшої в країні IT-корпорації надійде в продаж вже в листопаді. Це частково доводить, що новинка дійсно вже в одному кроці від презентації і появи на полицях магазинів. Головною особливістю пристрою під назвою «Яндекс.Телефон» стане підтримка голосового помічника «Аліса», за допомогою якого власники смартфона зможуть працювати не тільки зі стандартними функціями операційної системи Android, але ще і зі сторонніми додатками.

Вся правда про перший смартфон російської компанії «Яндекс» буде озвучена в ході офіційного анонса, а оскільки до нього залишилося зовсім мало часу, то чекати довго не доведеться. Швидше за все, продажі новинки стартують в Росії вже в кінці листопада, так як апарат повністю сертифікований для реалізації на російській території. Раніше вдалося з'ясувати, що бюджетний смартфон Nokia 3.1 Plus з подвійною камерою і NFC надійшов у продаж в Росії.

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ і RSS щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.

Новости