англійські традиції

Англія - сама консервативна країна в світі

Англія - сама консервативна країна в світі. Всі знають, що англійці дуже педантичні, повільні і що вони дуже трепетно ставляться до традицій своєї країни.

Одними з головних традицій в цій країні є традиції прийому їжі. Всі знають про п'ятигодинному чаї в Великобританії, але мало хто знає про багатьох інших стандартах прийому їжі в Англії. Давайте розберемося в цьому докладніше.

Англійці починають свій день з досить ситного сніданку і досить рано (близько 7 ранку). Він включає в себе велику кількість різноманітних і зовсім не дієтичних страв. Отже, британський сніданок складається з яєчні, омлету або просто яєць всмятку, сосисок і ковбасок або бекону, помідорів, хлібобулочних виробів, вівсяної каші, всіляких паштетів, пластівців, квасолі в соусі з томатів і грибів. Запивають все це знаменитим міцним чаєм з додаванням молока або чашкою кави.

Традиційний обід (він же другий сніданок або ланч) не рясніє таким розмаїттям, можливо, щільний сніданок довгий час дозволяє не відчувати голод. В середині дня англійці з'їдають сендвіч або невелику порцію гарячого. Найчастіше це відбувається не в домашніх умовах, а в кафе або ресторані, куди стікаються роботяги в обідню перерву. Така ж ситуація, до речі, відбувається і в столиці Росії. Загляньте в будь-який стейк хаус в Москві під час перерви на обід - і ви побачите, що всі столики зайняті голодними працюючими людьми, в більшості своїй, офісний планктон.

О п'ятій годині настає час чаю з булочкою з родзинками, нагадує пиріг на паску. На жаль, зараз ця традиція вже майже ніким не дотримується. За чаюванням слід вечерю, найчастіше досить пізній (для багатьох сімей він є основним прийомом їжі за день). За вечерею англійці з'їдають повноцінну трапезу. Першим подається суп-пюре з булочкою чи шматком хліба з маслом. Далі слід гаряче - стейки з яловичої вирізки з овочами або картоплею або різні ростбіфи або біфштекси з тим же гарніром. Соуси в Англійській кухні майже відсутні, використовуються тільки приправи, відтіняють смак страви, а не перебивають його. На завершення трапези подається чай з десертом.

Крім усього іншого, в Великобританії, як і в США, Австралії і Нової Зеландії і Канаді є традиція спільного обіду в неділю. У вихідний день влаштовується невелике сімейне захід, на якому подають м'ясо, смажене на багатті або барбекю, а як гарнір використовуються улюблені овочі або йоркширський пудинг (приготований з клярі і подається перед основною стравою разом з ростбіф і підливою, класичне блюдо графства Йоркшир). Такий варіант проведення часу можна назвати сімейною альтернативою походу в англійська бар .

Новости