Антипригарне покриття на посуді провокує рак

Онкологічні захворювання виникають під впливом багатьох чинників. Американські фахівці з'ясували, що кухонний посуд може бути небезпечна в цьому плані. Зокрема, здатне зашкодити антипригарне покриття, яке, як запевняють експерти, викликає рак.

Дослідженням в даній області займалися наукові фахівці зі Сполучених Штатів Америки. Експерти вивчили технології, які використовуються в процесі виробництва кухонного посуду. Було встановлено, що посуд, на якій є антипригарне покриття, збільшує ймовірність утворення онкологічних захворювань. Також подібна посуд може серйозно вплинути на імунну і репродуктивну системи в негативному плані.

За словами фахівців, найбільш небезпечно тефлонове покриття, яке містить небезпечну перфтороктанову кислоту. Такі висновки були зроблені ще одинадцять років тому, коли керівництво компанії DuPont, що займалася виробництвом виробів з тефлоновим покриттям, звинуватили в приховуванні звітів про якість продукції, що випускається. Тоді виробництво було закрито.

Зараз перфтороктанову кислоту стали використовувати деякі інші компанії. Однак це може бути дуже небезпечно. Справа в тому, що кислота впливає на організм аналогічним способом, як свинець або азбест. Для зниження ризику негативних наслідків вчені порадили людям відмовитися від посуду з антипригарним покриттям. Краще замінити її посудом з нержавіючої сталі або чавуну.

Нагадаємо, що раніше було створено нове покриття, яке збільшує термін придатності продуктів.

Попередня новина

Новости