Апостиль для Азербайджану

  1. Процедура легалізації документів
  2. Як легалізувати документи видані в СРСР
  3. Органи, уповноважені ставити апостиль в Азербайджані
  4. Апостиль диплома в Москві для Азербайджану
  5. На які документи ставлять апостиль
  6. Коли апостиль не ставлять

Азербайджан (азерб. Azərbaycan), офіційна назва - Азербайджанська Республіка. Держава в східній частині Закавказзя на узбережжі Каспійського моря. Столиця - Баку. Державна мова - азербайджанський. Є державою підписали Гаазьку конвенцію від 5 жовтня 1961 року. Конвенція була підписана 13 травня 2004 року, а 2 березня 2005 року на території Республіки стала застосовуватися для легалізації документів.

Конвенція була підписана 13 травня 2004 року, а 2 березня 2005 року на території Республіки стала застосовуватися для легалізації документів

Процедура легалізації документів

Сьогодні для Азербайджану процедура легалізації документів проходить за спрощеною процедурою через штамп апостиль. Якщо документи легалізуєте для Росії, то правильно оформлений документ на території Азербайджану визнається в Росії без додаткових формальностей і апостиля. Троси і Азербайджан підписали Договір про взаємне визнання документів 22 грудня 1992 роки (вступив в силу 20.01.95 р).

Симетрично і російські документи в Азербайджані вимагають тільки нотаріального перекладу.

Іноді органи влади Азербайджану та Росії посилаються тільки на Гаазьку конвенцію і вимагають апостиль. Тому апостиль можна поставити тільки в країні, яка видала документ. Навіть звертаючись до посольства своєї країни на території іншої держави не буде ефективним.

В Азербайджані документи, легалізовані за допомогою апостиля та завірений переклад у нотаріуса, мають в Росії повну юридичну силу, як документи, видані в РФ.

Зверніть увагу, що нотаріальний переклад, завірений в Азербайджані в Росії недійсний. Переклад запевняє тільки російський Ноторіус. Див. Список Ноторіус Москви , Які займаються цим питанням.

Як легалізувати документи видані в СРСР

Росія є правонаступницею СРСР. Всі документи, видані на території радянського Азербайджану, можна легалізувати на території РФ. Апостиль ставлять тільки на нотаріальну копію документа. Однак не всі країни приймуть такий документ в своїй країні. Тоді необхідно оформляти легалізацію тільки в Азербайджані. При цьому вам доведеться отримати копію (дублікат) документа на сучасному бланку і її легалізувати.

Наприклад, на свідоцтво про народження, видане в СРСР проставити "Апостиль" можна в Москві, на нотаріальну копію. Росія є правонаступницею СРСР.

Органи, уповноважені ставити апостиль в Азербайджані

На оригінал документа апостиль можна проставити лише на території Азербайджану в наступних закладах

Головне управління реєстрації та нотаріату Міністерства Юстиції Азербайджанської Республіки ставить апостиль на документи, видані судами, державними обвинувачами і органами реєстрації актів цивільного стану, а також - на їх нотаріально завірені копії.

Адреса: Azerbaijan, Baku, Builders Avenue, 1

http://www.justice.gov.az/

Міністерство закордонних справ Азербайджанської Республіки ставить апостиль інші документи, на які не поширюються повноваження Міністерства юстиції, в тому числі - дипломи і атестати, інші документи про освіту.

Адреса: Azerbaijan, Baku, ulitsa Shikhali Kurbanova, 4

  • Телефон + 994 12 596 90 00, +994 12 596 90 01

  • сайт: mfa.gov.az

  • Откритопн-пт 9: 00-18: 00

Апостиль диплома в Москві для Азербайджану

У Москві апостиль на диплом і атестат для Азербайджану ставлять на оригінал. На оригінал штамп проставляється в термін не менше 45 календарних днів. Якщо немає можливості самостійно принести документи в Департамент освіти, то необхідно зробити нотаріальну довіреність і нотаріальну копію паспорта, розписку-згоду на обробку даних і документ, що підтверджує факт зміни ПІБ (якщо змінювалися). Всі зазначені документи передати в бюро перекладів. Вони самостійно поставлять апостиль без вашої участі.

Апостиль для Азербайджану на диплом ставлять і на нотаріальну копію. Деякі установи Азербайджану приймають такий апостиль російських освітніх документів. Але цей момент ми рекомендуємо уточнити за місцем.

На які документи ставлять апостиль

  • на свідоцтво про народження;

  • на свідоцтво про укладення офіційного шлюбу і про його розірвання;

  • на виписку з реєстру про зміну прізвища при вступі в шлюб;

  • на довідку про незамужестве;

  • на дозвіл батька на виїзд неповнолітньої дитини за кордон;

  • на диплом про освіту, атестати;

  • на довідку про відсутність судимості.

Неставят апостиль: на митні, дипломатичні, консульські, експедиторські, комерційні документи, паспорти і посвідчення особи.

Коли апостиль не ставлять

Угода Гаазької конвенції про спрощену легалізацію документів від 5 жовтня 1961 роки не діє на відносини між Азербайджаном і Бельгією, Азербайджаномі і Німеччиною.

Це означає, що країни взаємно не використовують апостиль для легалізації документів. У цьому випадку застосовується консульська легалізація та перевірка документів в рамках міжурядової угоди.


Новости