Apple дозволила користувачам видалити безкоштовний альбом U2

Наступного після презентації iPhone 6 ранку користувачі iTunes виявили в своїх медіатеку новий реліз U2, який неможливо було видалити Наступного після презентації iPhone 6 ранку користувачі iTunes виявили в своїх медіатеку новий реліз U2, який неможливо було видалити   Глава компанії Apple Тім Кук і група U2 під час презентації в Купертіно

Глава компанії Apple Тім Кук і група U2 під час презентації в Купертіно.

Фото: Reuters

Москва. 16 вересня. INTERFAX.RU - Компанія Apple дала користувачам можливість видалити безкоштовний альбом Songs of Innocence ірландської групи U2, раніше автоматично з'явився в бібліотеках iTunes і на пристроях користувачів, повідомляє Sky News.

Поява нової платівки ірландської групи в медіатеку iTunes було приурочено до відбулася 9 вересня презентації Apple, на якій компанія з Купертіно представила нову лінійку пристроїв iPhone, "розумні" годинник Apple Watch і власну платіжну систему Apple Pay.

Самі U2 під час заходу виконали на сцені матеріал з нової платівки. Альбом Songs of Innocence автоматично скачати у всіх користувачів iTunes на наступне після презентації ранок. При цьому видалити "подарунок" від U2 і Apple звичайними способами спочатку не представлялося можливим.

за інформації Forbes, за ексклюзивне право на поширення нового релізу Apple заплатила U2 близько $ 100 мільйонів. Як заявили в Apple, новий альбом ірландських музикантів отримали понад 33 мільйонів користувачів iTunes в усьому світі.

Багато користувачів назвали подібний формат поширення платівки "неприпустимим вторгненням в особисте життя", відзначає SkyNews.

Крім того, частина користувачів iTunes, яка виявила на своїх пристроях альбом ірландської групи, яка удостоєна 22 премій "Греммі", просто не знала про її існування. В інтернеті вже з'явився сайт , На якому зібрані твіти користувачів Apple з питаннями про те, що це за група.

на сторінці з інструкціями з видалення пластинки, Apple повідомляє, що альбом буде доступний для безкоштовного скачування аж до 13 жовтня 2014 року, після чого Songs of Innocence можна буде купити.

Новинки від Apple

9 вересня в Купертіно пройшла презентація нових пристроїв і сервісів від Apple. Глава компанії Тім Кук представив чергову версію смартфона iPhone. Новий, шостий за рахунком, iPhone став значно більше - діагональ екрану пристрою тепер становить 4,7 дюйма, проти 4 дюймів в попередньої моделі iPhone 5.

Крім цього компанія представила свій новий фаблет - пристрій за розмірами більше смартфона, але менше планшетного комп'ютера. Гаджет, що отримав назву iPhone 6 Plus, володіє 5,5-дюймовим дисплеєм.

Також було оголошено про швидке впровадження власної платіжної системи Apple Pay. Безконтактна платіжна система від Apple дозволить користувачам гаджетів не носити з собою пластикові картки. Номери своїх рахунків можна буде прив'язати до аккаунту. Система запрацює в жовтні і буде підтримувати American Express, Visa і MasterCard. З нею будуть співпрацювати великі американські банки і торгові мережі.

Також був анонсований вихід розумних годин Apple Watch. Носиться на руці гаджет буде синхронізуватися з iPhone, вимірювати пульс користувача, кількість пройдених їм за день кроків, а також показувати час і заряджатися бездротовим способом. Відомо, що буде випущена "люксова" версія пристрою з корпусом з 18-каратного золота і дисплеєм з сапфіровим напиленням. За розрахунками порталу TechCrunch , Годинник в цій комплектації будуть коштувати не менше $ 1200.

Новости