Аромат дині в селективної парфумерії - Fless.ru

Солодка, медова диня - чудовий дар південного сонця, за однією з легенд була викрадена з райського саду. У народів Сходу було повір'я, що від дині волосся робляться блискучими, очі молодіють, губи наливаються свіжістю, а бажання стають сильнішими. Обробляти цей плід, найближчим родичем якого є ... огірок, стали майже за 4000 років до нашої ери. Її батьківщиною вважається Африка і Ост-Індія, а також Середня Азія, яка і до цього дня славиться найсмачнішими, соковитими і солодкими сортами.

Для населення Середньої Азії диня - незамінний продукт. Вирушаючи в далеку дорогу, подорожній завжди прихоплював з собою солодку диню. З давніх часів її навчилися в'ялити, сушити, варити бекмес - динний мед, робити цукати. З насіння дині добувають цінне ароматне і дуже корисне масло. На родючих долинах стародавнього Єгипту, зрошуваних доброчинними водами Нілу, з незапам'ятних часів вирощувалися різноманітні сорти дині. Її насіння були виявлені навіть в гробниці Тутанхамона. Диня також була популярна у стародавніх греків і римлян.


У нашій країні цей плід став відомий в 15-16 століттях. При другому царя з династії Романових Олексія навіть існував придворний титул - «майстер динячих справ», диню вирощували в спеціально збудованих теплицях, але все ж найбільш смачні дині привозили з південних районів країни. До сих пір однією з найсолодших вважається астраханська диня.

Корисні властивості дині широко використовуються в традиційній медицині і косметології. Різні маски і лосьйони здатні омолодити вашу шкіру, зробити її підтягнутою та свіжою. Східні красуні втирали сік дині в волосся, що надавало їм густоту і блиск, а також брали динячі ванни, які робили шкіру всього тіла бархатистою, ніжною і гладенькою з апетитним і спокусливим ароматом. Диня має характерний, дуже річним запахом, на що звернули увагу і парфумери. Аромат дині здатний надати теплий і сонячний відтінок будь-якої композиції.

Аромат дині здатний надати теплий і сонячний відтінок будь-якої композиції

Вважається, що найбільш поширені аромати дині в жіночій парфумерії, однак ми постараємося розвінчати цей міф, представивши трійку цікавих селективних чоловічих ароматів, що містять у своїй композиції ноти дині.

Відкриває трійку чоловічих ароматів з нотами дині парфум від Fragonard з вельми гучним і багатообіцяючою назвою Beau Gosse - «Красунчик», «Денді». Досить свіжий, в міру бадьорить, впевнено мужній і нескінченно чуттєвий парфум відкривається нотами кавуна, дині та бергамоту, в серце містить композицію з кардамону, мускатного горіха, морських нот і квіткового букета, а завершується шлейфом з кедра, мускусу і пачулі.

Ще один чоловічий парфум 1979 роки від Fragonard, що вийшов під назвою Eau De Hongrie або «Угорська вода», має давню історію. Основа парфумерної композиції відноситься ще до 14 століття, а в 20 столітті оновлена ​​формула набула сучасний і динамічний характер. Поєднання бергамота, лаванди, ананаса і дині відкривають парфумерну композицію, в центрі міститься букет з білої польовий лілії, жасмину і гальбанума, а базові ноти представлені поєднанням мускусу, кедра і ладану.

Наступний аромат, який вийшов в 2009 році, являє марка Martine Micallef - це парфум G Nejman. Le Sportif. Назва його перекладається як «Спортсмен», це вказує, що аромат призначений для динамічних, спортивних і активних чоловіків, які люблять відчуття драйву та адреналіну. Він володіє цілеспрямованим і самовпевненим характером, цей парфум відкривається характерним для спортивних ароматів букетом з цитрусових нот лимона, мандарина, бергамота, грейпфрута, підсолоджених ароматом дині. У серці парфуму - поєднання цикламена, шавлії і конвалії в обрамленні морських нот, а в шлейфі - мускус, амбра, дубовий мох і пачулі.

Як для чоловіків, так і для жінок прекрасно підійде аромат 2000 роки від Frederic Malle Editions de Parfums під назвою Le Parfum de Therese. Розповідають, що один з найбільших парфумерів в історії Едмон Рудницька створив цей парфум спеціально для своєї коханої дружини. Єдиний гармонійний аромат міцно пліток з фруктових нот дині, мандарина і сливи, пряних нот перцю і гвоздики, квіткових нот троянди, фіалки і жасмину, деревних ароматів кедра і ветівера, а чуттєвість йому надають ноти шкіри.

Ще один аромат з категорії унісекс створив для бренду Le Prince Jardinier парфумер Бенуа Лапуз в 2004 році. Аромат отримав назву Ciel, Mon Jardin! , Що перекладається приблизно як «Мій Божественний сад!». Його переносить в дитячі спогади «смачний» аромат складається з не зовсім традиційного поєднання свіжих і різкуватий нот ревеню, бергамота, зелені і дині з букетом з троянди, жасмину і гіацинта, а також чуттєвого шлейфа з пачулі, кедра, ванілі, карамелі і ветівера.

Природно, що говорячи про парфумерії з нотами дині можна обійти увагою жіночі аромати.

Японська парфумерна марка Miya Shinma представляє два жіночих аромату, в композиції яких містяться ноти дині. Ніжний квітково - фруктовий аромат Sakura перенесе вас в традиційні і чудові сади країни Висхідного сонця, де під тихе дзюрчання струмочка, спів птахів і ледь помітне подих вітру розпускаються чудові квіти, достигають прекрасні фрукти, що наповнюють своїми чудовими ароматами навколишнє повітря. Аромат відкривається поєднанням лимона, білої троянди і дині, в серце містить фруктово - квіткову композицію з троянди, півонії і чорної смородини, а завершується деревним акордом кедра і природним ароматом білого мускусу.

Ще один аромат від Miya Shinma - яскраве, іскристе, невагомий і романтичний жіночий аромат Kaze. Нескінченна свіжість і витонченість - це відмінна риса японської парфумерії. Аромат Kaze повністю відповідає цим характеристикам - в ньому немов зійшлися воєдино свіжість ранкової роси, невагомість вітру, прохолода світанку. Відкривається композиція свіжими і бадьорими нотами бергамота і грейпфрута, в серце містить поєднання фрезії, дині і конвалії, а на завершення - аромат рідкісного сорту японського кипариса хиноки, ноти кедра і білого мускусу.

Новости