Ароматизовані палички для будинку: користь і шкода

  1. Ароматизовані палички для будинку: цікаві факти
  2. Ароматичні палички: шкода чи користь?
  3. На що здатні ароматичні палички?
  4. Що краще: аромалампи або пахощі?

Всім привіт!
Буквально на днях мені подарували якісь жахливо дорогі і рідкісні ароматичні палички із самої Індії. Я відразу ж запалила одну на пробу - пахне просто шалений!

Потім почитала дещо в інтернеті, і з подивом дізналася, що ароматичні палички - це дуже класна, але неоднозначна штука! Як завжди, поспішаю поділитися новою інформацією зі своїми читачами Потім почитала дещо в інтернеті, і з подивом дізналася, що ароматичні палички - це дуже класна, але неоднозначна штука .

Зі статті ви дізнаєтесь:

Ароматизовані палички для будинку: цікаві факти

У середні століття за допомогою обкурювання повітря цілком ефективно боролися зі страшною чумою! По всіх містах розлучалися багаття із сосен. Туди ж кидали будь-ароматичні трави з антисептичним ефектом.

Зовсім недавно корейський художник Jihyun Park створив цілу серію картин, припікаючи рисовий папір ароматичними паличками.

В Японії проводили експеримент, щоб дізнатися, чи впливають якось пахощі на продуктивність праці. У приміщенні сиділи оператори, що набирають текст. З'ясувалося, що запах лаванди зменшив кількість помилок на 20%, жасмину - на 33%, а лимона - на 54%.

Ритуалу кадіння пахощів вже більше 6000 років!

Є аромати «підтримують» і «пригнічують». «Солодкі» запахи підтримують печінку і пригнічують селезінку. «Гострі» аромати, підтримують наш «мотор» і пригнічують легкі. Ну, і так далі. У списку ще залишилися «солоні», «кислі» та «гіркі» аромати.

Ритуал «Обкурювання приміщення» (за допомогою церковного ладану) дозволяє зробити біоенергетичну «прибирання» квартири. Це актуально, якщо в будинку проводився спіритичний сеанс або домашні часто сваряться і скандалять. А ось підтримувати енергетику будинку в «позитивному» стані можна і за допомогою звичайних пахощів (не церковними).

Шматочки ладану, що залишилися в кадилом після богослужіння, не тільки лікують від багатьох хвороб, а й допомагають ... знайти скарб! Треба терміново розжитися одним таким шматочком! Буду і здоровою, і багатою Шматочки ладану, що залишилися в кадилом після богослужіння, не тільки лікують від багатьох хвороб, а й допомагають

Буду і здоровою, і багатою

Ароматичні палички: шкода чи користь?

Існує думка, що ладан і ароматичні палички так само шкідливі для легенів, як і пасивне куріння. Данські вчені, наприклад, вважають, що постійно палити пахощі - небезпечно для здоров'я. Ризик розвитку онкозахворювань збільшується в кілька разів. Втім, вчені обмовилися, що небезпеку становить тільки постійне використання ароматичних паличок. Та й то лише в невеликих і погано провітрюваних приміщеннях.

Але, мені здається, вся справа в тому, що купити справжні натуральні пахощі сьогодні дуже складно. І найчастіше голова у людей болить чи не від самої запаху паличок, а від продуктів горіння їх основи.

Особливо токсична в цьому плані «масала» - суміш дрібної стружкової пилу або подрібнених ароматних рослин. До речі, кращою основою для ароматичної палички вважається ... вугілля. Він не коптить при згорянні, і паличка пахне тільки ароматом масла-основи.

Погано те, що і в сам ароматний наповнювач сьогодні вже навчилися додавати «хімію» - щоб краще димилося і сильніше пахло.

На що здатні ароматичні палички?

Пахощі (або агарбатти) діляться на групи за їх властивостями. Їх виявилося не так багато:

Адаптогени приводять у норму роботу нервової системи і підвищують комунікабельність (жасмин, лаванда, мирра (відразу згадалася поїздка в Єрусалим Адаптогени приводять у норму роботу нервової системи і підвищують комунікабельність (жасмин, лаванда, мирра (відразу згадалася поїздка в Єрусалим   ), М'ята, мигдаль, материнка, чабер) ), М'ята, мигдаль, материнка, чабер).

Заспокійливі допомагають від депресії і перевтоми (як емоційного, так і фізичного). Простіше кажучи, саме такі аромати «прописують» для гарного сну. У цю групу входить ладан, ромашка (не очікувала!), Чайне дерево, майоран, герань, сандал, меліса.

Стимулятори - стимулюють Стимулятори - стимулюють . Заряджають бадьорістю, покращують пам'ять, прояснюють мізки. Загалом - аналог ранкової кави. Ароматами-стимуляторами вважаються апельсин, кориця, розмарин, лимон, фенхель, камфора, кедр, магнолія.

Відновлювачі «лагодять» ауру. Буває, що на тебе глянула якась старенька в метро - і таке відчуття, що вагони цілий день розвантажувала, сил немає, потрібно добу відсипатися.

«Залатати дірки» в пробитою аурі допоможуть аромати-відновники: опіум, ялівець, ладан, мигдаль, троянда, лимон, гвоздика, розмарин, камфора, сандал.

«Залатати дірки» в пробитою аурі допоможуть аромати-відновники: опіум, ялівець, ладан, мигдаль, троянда, лимон, гвоздика, розмарин, камфора, сандал

Що краще: аромалампи або пахощі?

Я спробувала і те, і інше. І особисто мені більше подобається все-таки аромалампи.

По-перше, від неї аромат виходить більш приглушений і м'який.

А по-друге, я точно знаю, що «заправила» аромалампу якісною олією, яке особисто купувала в перевіреному магазині. А ось що там намішали в паличку, яка у неї основа і не виділяє вона якихось шкідливих речовин - таємниця, якою володіє лише виробник А по-друге, я точно знаю, що «заправила» аромалампу якісною олією, яке особисто купувала в перевіреному магазині . Але якщо ви все ж таки вирішите придбати ці самі ароматизовані палички для будинку, уважно вивчіть магазин, де продукція якісна і натуральна з Індії, якщо ви знайдете іншого постачальника - уважно наведіть всі довідки.

Знайдіть свою душевну гармонію і будьте здорові!

Знайдіть свою душевну гармонію і будьте здорові

На що здатні ароматичні палички?
Що краще: аромалампи або пахощі?
На що здатні ароматичні палички?
Що краще: аромалампи або пахощі?

Новости