Ароматизований віскі Jack Daniel's Tennessee Fire

  1. Характеристики Jack Daniel's Tennessee Fire
  2. Склад Jack Daniel's Tennessee Fire
  3. ! нотатки дегустатора
  4. Оригінальний Jack Daniel's Tennessee Fire з США
  5. Акційний Jack Daniel's Tennessee Fire в торгових мережах

У 2011 році відбулася революція на ринку алкогольних напоїв: на винокурні Jack Daniel's був виготовлений ароматизований віскі Jack Daniel's Tennessee Honey, який незабаром став легендарним серед алкоголю, що виготовляється на основі віскі. Такий успіх надихнув винокурню і протягом трьох років там працювали над оригінальною новаторською рецептурою. Так, в 2014 році побачив світ новий ароматизований віскі Jack Daniel's Tennessee Fire, який позиціонується виробником, як оригінальний коричнева лікер Jack Daniel's, змішаний з легендарним Jack Daniel's Old No. 7. Cinnamon liqueur blended with Jack Daniel's Tennessee whiskey - саме такий напис красується на темно-червоною етикетці цього американського алкоголю. Але так як вміст цукру в лікерах повинна перевищувати 25% (в нашому випадку менше - близько 21%), ми будемо дотримуватися визначення, яке використовують на батьківщині Jack Daniel's - ароматизований віскі (flavored whiskey).

В Україні Jack Daniel's Tennessee Fire був завезений лише 3 роки по тому, в кінці 2017 року, ексклюзивним дистриб'ютором «Кока Кола Беверіджиз Україна». Також варто відзначити, що той Jack Daniel's Tennessee Fire, який продається на полицях наших торгових мереж, проводиться в США, а ось бутилюють вже в країнах Євросоюзу, а саме в Бельгії.

Характеристики Jack Daniel's Tennessee Fire

Тип напою: Ароматизований віскі (маркується як лікер)

Виробник: Brown-Forman Corporation

Дистриб'ютор в Україні: ІП Кока Кола Беверіджиз Україна

Виробництво: Jack Daniel's Distillery (Теннессі, США)

Бутилювання: Konings NV (Лімбург, Бельгія)

Доступні об'єми: 0,5 л | 0,7 л | 1 л

Фортеця: 35% об.

Калорійність: 272 ккал на 100 г напою

Термін придатності: 30 місяців

Склад Jack Daniel's Tennessee Fire

  • вода підготовлена
  • Віскі Jack Daniel's (вода джерельна підготовлена, витримані спирти з кукурудзи, жита і ячмінного солоду)
  • спирт
  • Цукор (20 г на 100 мл напою)
  • Натуральний ароматизатор кориці
  • Кодима цитрат E31iii (так, саме таке маркування)
  • Харчовий барвник - цукровий колер I (добавка E150a)

Перше, що кидається в очі - це явна помилка в описі складу напою: Кодима цитрат E31iii - речовина, яка в природі, в принципі не існує. Ми звернулися до дистриб'ютора (Компанія Coca Cola) і попросили дати коментар з цього приводу: це помилка або ж ми придбали підроблений алкогольний напій Jack Daniel's Tennessee Fire в торговій мережі МегаМаркет? На превеликий наш жаль, у відділі контролю якості дистриб'ютора нам відмовилися дати відповідь на це питання. Мало того, попросили зв'язатися з PR-відділом, пославшись на те, що вони володіють більшою інформацією. Тобто ми так і не дізналися - легальний алкоголь ми придбали або ж підробку. На наш погляд, коментарі тут зайві ...

Що стосується складу в цілому, то тут все не так складно: віскі Jack Daniel's плюс коричнева лікер (спирт, цукор, натуральний ароматизатор кориці, «секретний інгредієнт E31iii» і харчовий барвник E150a). Ми вже звикли, що навіть найвідоміші виробники алкоголю для додання своїм продуктам благородних відтінків використовують харчовий барвник E150a, який, по своїй суті, є паленим цукром і абсолютно нешкідливий. Насторожує лише, м'яко кажучи, невеликий термін придатності Jack Daniel's Tennessee Fire - два з половиною роки. Наприклад, у Jack Daniel's Old No. 7, основного інгредієнта в складі цього ароматизованого віскі, термін придатності необмежений.

! нотатки дегустатора

Можна сміливо говорити про те, що Tennessee Fire це напій, який потрібно вживати на морозі. У сенсі, коли досить холодно. Тому як за своєю алкоенергетіке, цей ароматизований віскі чимось нагадує багатьма улюблений біттер Jägermeister.

Аромат у цього напою солодкуватий з нотками ванілі. А ось смак дуже незвичайний: з одного боку - пряність кориці і солодкість ванілі, з іншого ж - гострота червоного перцю. Поєднання досить незвичайне, але, як виявилося, дуже гідне.

І, якщо вже зовсім відверто, то Jack Daniel's Tennessee Fire можна віднести до категорії тих благородних і зігріваючих напоїв, які з легкістю можуть перенести Вас з безсніжного і морозного київського Виноградаря на кращі європейські лижні курорти. Все залежить лише від гідних акційних пропозицій і кількості випитого Jack Daniel's Tennessee Fire.

Оригінальний Jack Daniel's Tennessee Fire з США

Перший Алкогольний проводив дегустацію Jack Daniel's Tennessee Fire ще до появи цього напою в Україні. Ми хотіли б відзначити відмінності в маркуванні пляшки цього ароматизованого віскі. Так як в США виробник не зобов'язаний вказувати точний склад віскі, на американській пляшці є відмітка, що сигналізує про те, що цей напій забарвлений за допомогою карамелі (добавка E150a) «Caramel colored». Другою відмінністю, що цілком логічно, є згадка про те, що європеєць проведений в США, а бутильовану в країнах Європейського Союзу.

Акційний Jack Daniel's Tennessee Fire в торгових мережах

Сподіваємося, що Jack Daniel's Tennessee Fire буде якомога частіше прикрашати наш фірмовий розділ Алкоакціі ! Там же Ви можете побачити і всі актуальні знижки на якісний алкоголь у всіх великих торгових мережах України.

Новости