АСВ починає виплати вкладникам першої черги в пріоритетному порядку

19 серпня 2014 19 серпня 2014   Агентство зі страхування вкладів   -   -   З 26 серпня 2014 року Агентство зі страхування вкладів (АСВ) починає виплати кредиторам першої черги ТОВ «АМТ Банк», ТОВ «Мій Банк» і ВАТ «Смоленський банк» відповідно до нових вимог законодавства - з пріоритетними правами для кредиторів першої черги

Агентство зі страхування вкладів


-
-

З 26 серпня 2014 року Агентство зі страхування вкладів (АСВ) починає виплати кредиторам першої черги ТОВ «АМТ Банк», ТОВ «Мій Банк» і ВАТ «Смоленський банк» відповідно до нових вимог законодавства - з пріоритетними правами для кредиторів першої черги.

Додаткові преференції для кредиторів - фізичних осіб при виплатах понад страхового ліміту встановлені Федеральним законом 21.07.2014 № 218-ФЗ «Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації», який набрав чинності з 2 серпня 2014 р

Відповідно до Закону фізичні особи крім права на отримання максимального страхового відшкодування в розмірі 700 тис. Руб. за своїми банківськими вкладами, у разі, якщо сума їх вимог перевищує зазначену суму, отримали право на пріоритетне задоволення своїх вимог з конкурсної маси банку на суму, що не перевищує 300 тис. рублів. При наявності у вкладників таких вимог вони будуть погашатися в ході конкурсного виробництва в складі першої черги кредиторів (перед погашенням вимог Агентства зі страхування вкладів).

Новий порядок пріоритетного задоволення вимог поширюється також на вкладників тих банків, що розорилися, в яких ліквідаційні процедури ще не завершилися. Він стосуватиметься розрахунків по тій частині вимог, інформація про початок задоволення яких буде опублікована після вступу змін в силу. Зі списком банків, що знаходяться в процесі ліквідації, можна ознайомитися на сайті АСВ .

Для розрахунків з вкладниками ТОВ «АМТ Банк», ТОВ «Мій Банк» і ВАТ «Смоленський Банк» будуть спрямовані кошти в розмірі 802 млн руб., 345 млн руб. і 1,509 млрд руб. відповідно. Це дозволить в повному обсязі задовольнити вимоги 3760 з 5432 кредиторів (ТОВ «АМТ Банк»), 2178 з 2852 кредиторів (ТОВ «Мій Банк») та 3438 з 4382 кредиторів (ВАТ «Смоленський Банк»), включених в першу чергу реєстру вимог кредиторів (без урахування вимог Агентства).

Крім того, кошти, спрямовані вкладникам ВАТ «Смоленський Банк» дадуть можливість задовольнити вимоги всіх, хто лишився кредиторів першої черги (до вимог Агентства), включених до реєстру вимог кредиторів, у розмірі 8,53% від суми незадоволених вимог.

Новини банку

Новости