Аудіокнига "David Copperfield"

  1. David Copperfield by Charles Dickens - "Дейвід Копперфілд" автора Чарльза Діккенса. Автор статті:...
  2. Завантажити аудіокнигу "Дейвід Копперфілд" Чарльза Діккенса
  3. Читати або завантажити "Дейвід Копперфілд"

David Copperfield by Charles Dickens - "Дейвід Копперфілд" автора Чарльза Діккенса.

David Copperfield by Charles Dickens - Дейвід Копперфілд автора Чарльза Діккенса

Автор статті: Дмитро Коропенко

Рівень англійської: середній і вище

"Дейвід Копперфілд" - це назва роману знаменитого письменника Чарльза Дікенса. Роман був вперше опублікований в 1850 році. Повна назва роману: "Особиста історія, пригоди, досвід і спостереження Дейвіда Копперфілда, молодшого члена сімейства Бландерстоун Рукер, (яку він ніколи не збирався публікувати)."

Як і більшість робіт Діккенса, роман спочатку був представлений публіці у вигляді періодичної публікації частинами протягом попередніх двох років. Ймовірно, "Дейвід Копперфілд" - це самий автобіографічний роман Діккенса, - більшість з описаних подій нагадують епізоди з життя самого Діккенса. Діккенс написав у передмові до видання 1867 року: "Як і багато люблячі батьки, я маю глибоко-глибоко в душі мого улюбленого дитини. І звуть його Дейвід Коппрефілд. "

Короткий зміст роману "Дейвід Копперфілд":

Весь роман простежує історію життя Дейвіда Копперфілда з дитинства і до зрілого віку. Дейвид народився в місті Бландерстоун, Саффолк, Англія, в 1820 році, через шість місяців після смерті свого батька. Свої ранні роки Дейвід проводить з мамою і служницею Пегготті. Коли Дейвід виповнюється сім років, його мати виходить заміж за Едварда Мердстоуна. Дейвид відчуває негативні почуття (небезпідставно) як до вітчима, так і до його сестрі Джейн, яка незабаром перебирається жити до них в будинок. Одного разу Мердстоун намагається відшмагати Дейвіда за неуспішність в школі. Дейвид кусає Мердстона, за що його відправляють вчитися в закритий пансіон Салем Хауз, де править жорстокий директор, Містер Криклій. У пансіоні Дейвід знайомиться з новими друзььямі - Джеймсом Стирфорта і Томмі Тредлса.

На канікули Дейвід повертається додому і дізнається, що мама народила дитину. Потім, коли він знову відправляється в Салем Хауз, мама і новонароджена дитина вмирають, і Дейвид терміново їде додому. Пегготті виходить заміж за чоловіка на ім'я Містер Баркіса. Мердстоун відправляє Дейвіда працювати на великого торговця винними виробами, в бізнесі якого він сам (Мердстоун) має вагому частку. Керуючого маєтком Дейвіда, Вілкінса Мікоубера, садять в тюрму за борги, потім, через кілька місяців, його випускають з в'язниці, і Мікоубер перебирається в Плімут. Дейвид виявляється нікому не потрібним в Лондоні, і вирішує втекти.

Він добирається до Довера, де знаходить свою єдину родичку - ексцентричну Бетсі Тротвуд. Вона погоджується виростити його, і не віддає Дейвіда назад під опіку Мердстона. Вона також дає йому нове ім'я "Тротвуд Копперфілд" і часто називає його "Трот", і це стає одним з імен Дейвіда протягом всієї розповіді.

Вона також дає йому нове ім'я Тротвуд Копперфілд і часто називає його Трот, і це стає одним з імен Дейвіда протягом всієї розповіді

Поки Дейвід стає дорослим, його життя переплітається з безліччю нових персонажів, таких, як Пегготті зі своєю сім'єю і племінницею-сиротою "маленької Емілі", яка зачаровує юного Дейвіда. Його самозакоханий один Стірфорт спокушає і спокушає Емілі, а Агнес Вікфілд, дочка керуючого маєтком Дейвіда, стає його повірницею. Також тісно пов'язані сюжетні лінії Дейвіда і його керівника Мікоубера, а також брехливого і злодійкуватого клерка Юраі Хіпа, чиї злодіяння викриваються за допомогою Мікоубера.

В ході роману деякі з головних героїв в кінці пожинають плоди своїх життєвих діянь. Частина персонажів перебираються до Австралії. Дейвид одружується на красивій, але недалекій Дорі Спенлоу, яка згодом помирає від викидня незадовго після одруження. Потім Дейвід одружується на розумної, освіченої Агнес, яка завжди любила його, і з якої він нарешті знаходить своє щастя. У них народжуються чотири дитини, і одну з дочок називають Бетсі Тротвуд на знак вдячності тітці Дейвіда.

------------------------

Слухати онлайн аудіокнигу "Дейвід Коппрефілд" ви можете тут:

Дейвид Копперфілд - слухати онлайн (вибираючи будь-яку главу)

Завантажити аудіокнигу ви можете на тій же сторінці - зліва на сторінці натискаємо на зелену кнопку "Download":

Завантажити аудіокнигу "Дейвід Копперфілд" Чарльза Діккенса

Читати книгу онлайн (в різних форматах) або завантажити текст книги "Дейвід Копперфілд" ви можете на цій сторінці:

Читати або завантажити "Дейвід Копперфілд"

------------------

Красивого вам англійської!

До зустрічі,

Дмитро

Новости