Авіакомпанія "Росія" отримає 24 літаки з парку "Трансаеро"

Рейси виконуватимуться з Внуково і Пулково.

"Аерофлот" оголосив плани створення заміни "Трансаеро". Так 24 літаки перевізника отримає компанія "Росія", створена на базі трьох перевізників ( "Росії", "Донавіа" і "Оренбурзьких авіаліній"). Рейси виконуватимуться з Внуково і Пулково, повідомив " Комерсант ".

Нова компанія буде працювати в "середньому ціновому сегменті" на внутрішніх перевезеннях і вибіркових рейсах за кордон, в тому числі за маршрутами "Трансаеро". В даний час три компанії виконують рейси по 90 напрямам, з них 48 внутрішніх і 42 міжнародних. А авіапарк "Росії" поки налічує 64 літаки, до яких додадуть 10 Boeing 777 і Boeing 767, а також 14 Boeing 747.

Зараз "Донавіа" літає з Внуково, "Оренбурзькі авіалінії" з Домодєдово і Внуково, а "Росія" - з Домодєдово. При цьому перевізники зосереджені в різних цінових сегментах. "Росія", в основному, виконує прямі і транзитні рейси з Петербурга. "Оренбурзькі авіалінії" обслуговують регіони і курортні напрямки. "Донавіа" перевозить пасажирів півдня Росії по регіональним і деяких міжнародних маршрутах. Загальний пасажиропотік компаній в січні-вересні склав 7,4 мільйона чоловік.

Ідея виділення в групі "Аерофлот" "середнього цінового сегмента" через об'єднання трьох дочірніх перевізників прозвучала в жовтні, після звісток про банкрутство "Трансаеро" і зриву угоди з її купівлі "Аерофлотом".

Нагадаємо , Колишній гендиректор перевізника "Трансаеро" Дмитро Саприкін очолив авіакомпанію "Росія". Раніше Саприкін займався організацією перельотів пасажирів, які купили квитки "Трансаеро", в тому числі і на літаках групи "Аерофлот". Це завдання було повністю виконано.

раніше повідомлялося , Що "Аерофлот" планував купити компанію "Трансаеро", борги якої складають більше 250 мільярдів рублів за символічну суму - один рубль. Інформація про продаж авіакомпанії "Трансаеро" "Аерофлоту" з'явилася 1 вересня. Але угода з купівлі "Аерофлотом" компанії "Трансаеро" не відбулася.

"Трансаеро" припинила своє існування в 00:01 26 жовтня. Росавіація анулювала сертифікат експлуатанта. Повідомлялося, що "Аерофлоту" буде передано 56 маршрутів перевізника. Читати далі >>

Поділитися статтею

Новости