Авіакомпанію «Кримські зорі» закриють через нерентабельність

Кримська авіакомпанія «Кримські зорі» буде закрита в зв'язку з нерентабельністю Кримська авіакомпанія «Кримські зорі» буде закрита в зв'язку з нерентабельністю. як повідомили «Центру» в Республіканському комітеті транспорту і зв'язку Криму, таке рішення кримський уряд прийняв ще 2 місяці тому.

«Таке рішення прийнято через складне фінансове становище. Та ж оренда, утримання парку, обслуговування літаків, які стоять на території Сімферопольського аеропорту - все вимагає чималих коштів, але таких коштів у авіакомпанії не було », - пояснили в Рескомі по транспорту і зв'язку.

Однією з причин нерентабельності «Кримських зорь» в прес-службі відомства назвали неправильне ведення маркетингу, а також погано продуману промо-компанію.

Відзначимо, що всі літаки, які значилися на балансі компанії «Кримські зорі», були орендовані у одеської авіакомпанії South Airlines. Своїх літаків у кримській авіакомпанії не було.

Як повідомлялося, авіакомпанію «Кримські зорі» презентували в Міжнародному аеропорту «Сімферополь» 16 грудня 2011 року.

Авіакомпанія була створена за власні кошти аеропорту «Сімферополь» без залучення бюджетних грошей. У статутний фонд компанії аеропорт вклали 3 мільйони гривень.

Пасажирський літак SAAB 340 здійснив свій перший рейс з Одеси до Сімферополя. На внутрішніх авіалініях здійснювали рейси два літаки SAAB 340 (пасажирський турбовінтний літак шведської фірми Saab AB) і тільки за трьома напрямками - Донецьк, Київ (Жуляни) і Одеса.

Як повідомлялося, у компанії «Кримські зорі» був відсутній сертифікат експлуатанта, в зв'язку з чим її літаки не могли здійснювати рейси.

Новости