Австралійський долар (AUD)

  1. Емісія австралійського долара
  2. Курс австралійського долара
  3. Курс австралійського долара до долара США
  4. Курс австралійського долара до євро
  5. Курс австралійського долара до російського рубля
  6. Курс австралійського долара до української гривні
  7. Зображення банкнот і монет австралійського долара

Грошовою одиницею Австралії є Австралійський долар (АUD) - це одна з восьми провідних світових валют. Він став наймолодшим (введений в обіг в 1966 році) з провідних світових валют і єдиним друкується не на папері, а на спеціальному тонковолокнистого пластиці.

Емісія австралійського долара

Процес емісії вільноконвертованій валюти - австралійського долара контролюється Резервним Банком Австралії, банкноти друкуються його дочірньою компанією Note Printing Australic (NPA), випуск монет був налагоджений Королівським Австралійським монетним двором. Номінал звертається валюти становить 5, 10, 20, 50 і 100 доларів, а монети номіналом 5, 10, 20, 50 центів, 1 і 2 долари. Банкноти з пластико - полімерного матеріалу.

У зв'язку з тим, що Австралійський Союз довгий час був під протекторатом Великобританії, аж до 1964 року тут були в обігу британські грошові знаки. У 1966 році в обіг був введений австралійський долар, який ділився на 100 центів. Старі грошові знаки були обмінені в співвідношенні 1: 2, а через 17 років (1983 р) австралійський долар був переведений на плаваючий курс.

Обсяг торгів цієї провідної світової валюти (AUD) на Форекс - ринку поступається тільки євро, американського долара, японської ієни, британського фунта стерлінгів, складаючи понад 5% торгів міжнародного валютного ринку і зберігаючи стійку тенденцію до зростання.

Курс австралійського долара

Австралійський долар - валюта Австралійського Союзу, що знаходиться в обігу в Австралії, на островах Різдва, Кокосових островах і островах Норфолс, а також незалежних держав Кірібаті, Науру і Тувалу.

Австралійський долар в даний час є шостою найбільшою торгувала валютою світу. Код Австралійського долара по ISO - 4217, його прийнято скорочувати знаком долара ($), а також A $, $ A, AU $, $ AU.

Як відомо, міжнародний курс валют стали визначати ринковим шляхом після 1976 року по Ямайської валютної системі, яка утворила початок Форекс - ринку. На цьому ринку вартість кожної валюти встановлюється в залежності від попиту - пропозиції гравців-брокерів.

Курс австралійського долара до долара США

У 2011 році вартість австралійської валюти різко зросла, що дало їй можливість конкурувати з доларом США і євровалютою. Швидко розвивається економіка азіатських країн, в першу чергу Китаю, що використовує природні і промислові ресурси знаходиться поблизу австралійського континенту (залізна руда, шерсть і ін.) Дають підстави прогнозувати аналітикам, що за своєю вартістю австралійська валюта може обійти долар СЩА. Графік 1.

Ця тенденція спостерігається в 2011 році брокерами Форекс в співвідношенні курсів австралійського долара і валют - лінійних і тикових (Графік 1). При цьому співвідношення пари AUD / UAD з 2001 року до 2011 року піднялося з 0.423 до 1.034 або зросла в 2,45 рази.

Курс австралійського долара до євро

Незважаючи на те, що австралійський долар не відноситься до світових резервних валют, таким як долар США, євро, швейцарський франк, британський фунт стерлінгів і японська ієна, проте він дуже популярний поряд з китайським юанем, канадським доларом, російським рублем.Проводя диверсифікацію своїх золотовалютних резервів банки Європи, СНД, Африки починають замінювати постійно коливаються світові валюти (долари США, євро) стабільнішим австралійським доларом.

Курс австралійського долара і євро завжди в центрі уваги брокерів Форекс і сировинного ринку, тут австралійська валюта використовується при купівлі акцій, опціонів, Ф'ючер, сировини (бензину, газу, пшениця, цукор, кава і інших товарів).

Курс австралійського долара і євро завжди в центрі уваги брокерів Форекс і сировинного ринку, тут австралійська валюта використовується при купівлі акцій, опціонів, Ф'ючер, сировини (бензину, газу, пшениця, цукор, кава і інших товарів)

Графік австралійського долара до євро.

Курс австралійського долара до російського рубля

Австралійський долар стає привабливою валютою для інвесторів, нарівні з резервними світовими валютами. Цьому сприяє незалежність фінансової системи країни від втручання уряду, високий рівень економічного розвитку, висока якість життя громадян країни, правильна податкова політика.

Австралія є членом G20 ( "Великої двадцятки"), за даними МВФ входить у вісім найбагатших країн світу. За обсягом виробництва ВВП на душу населення Австралія випереджає такі високорозвинені країни, як Німеччина, Франція і Великобританія, продемонструвавши хоч і невеликий (1,3%) зростання економіки навіть у кризовому 2009 році.

Банк Росії в 2011 році, приступивши до диверсифікації своїх золотовалютних резервів (ЗВР) зайнявся скуповуванням австралійської валюти з метою заміщення нестабільних долара і євро.

Інтерес до цієї стабільній валюті з боку Центробанку Росії відбивається в регулярному висвітленні його курсу до рубля в ділових виданнях Росії поряд із зарубіжними виданнями, наприклад: The Guardian, The Financial Times, Forbes, зведеннях бірж (РТС, ММВБ), на брокерських ресурсах Форекс , ПІФах, в аналітиці агенств.

Інтерес до цієї стабільній валюті з боку Центробанку Росії відбивається в регулярному висвітленні його курсу до рубля в ділових виданнях Росії поряд із зарубіжними виданнями, наприклад: The Guardian, The Financial Times, Forbes, зведеннях бірж (РТС, ММВБ), на брокерських ресурсах Форекс , ПІФах, в аналітиці агенств

Графік австралійського долара до російського рубля.

Курс австралійського долара до української гривні

До австралійського долара (або «оссі», як прозвали жителі континенту) виявляють інтерес не тільки бізнесмени, але і Національний Банк України для заміщення золотовалютних резервів країни. Тільки за один місяць на початку 2012 року відсоток заміщення виріс з 7.1% до 7.7%. Причиною є надійність валюти Зеленого континенту.

«Оссі» цікавить не тільки бізнесменів. Австралійська валюта популярна серед тих, хто хоче примножувати свої кошти. Економісти прогнозують - вкладення в цю валюту принесуть хороші дивіденди (близько 7% за 2011 рік) в Україні.

Тому не дивно, що рахунки зірок шоу - бізнесу (Філліпа Кіркорова, Ані Лорак, Алли Пугачової, Анастасії Волочкової, Ксенії Собчак і ін.) Поповнюються цієї стабільною валютою. Маючи австралійські долари просто можна купити нерухомість, яхти, діаманти, престижні автомобілі і багато другое.Можно сміливо припустити, що в найближчій перспективі австралійський долар можна буде використовувати і в міжнародних розрахункових терміналах.

Зображення банкнот і монет австралійського долара

Зразок валюти номіналом 5 AUD

Зразок валюти номіналом 10 AUD


Зразок валюти номіналом 20 AUD

Зразок валюти номіналом 50 AUD

5 Зразок валюти номіналом 100 AUD

6 Зразки монет (центів) австралійського долара (5,10,20,50 центів, 1,2 долара)

Новости