Автоматизована система Меркурій

  1. Основне призначення
  2. цілі створення
  3. користувачі
  4. Новини ЕВС
  5. ТОП питання
  6. отримання доступу
  7. Для Господарюючих суб'єктів
  8. Отримання доступу до демонстраційної версії системи «Меркурій-Демо»
  9. Навчання по роботі в системі
  10. Дистанційне навчання в ФГБУ «ВНИИЗЖ»
  11. Дистанційне навчання в Академії кадрового резерву з оформленням посвідчення про підвищення кваліфікації
  12. Навчання в Центрі підвищення кваліфікації на базі ГБУ МосВетОб'едіненіе
  13. Навчання в Навчальному центрі ФГБУ «ЦНМВЛ»
  14. Загальна схема системи
  15. оновлення системи
  16. Супровід і підтримка
  17. посилання

Матеріал з Довідкова система Россільгоспнагляду

Основне призначення

Автоматизована система «Меркурій» призначена для електронної сертифікації піднаглядних Держветнагляду вантажів, відстеження шляху їх переміщення по території Російської Федерації з метою створення єдиного інформаційного середовища для ветеринарії, підвищення біологічної та харчової безпеки.

Перелік всієї довідкової інформації по системі «Меркурій»

цілі створення

  • Скорочення часу на оформлення ветеринарної супровідної документації за рахунок автоматизації даного процесу.
  • Автоматичний облік надійшов і убившего обсягу продукції на підприємстві (холодильнику, складі, МПП і т. Д.).
  • Введення і зберігання інформації про відібраних пробах для дослідження продукції, що ввозиться.
  • Можливість відстеження переміщення партії вантажу по території Російської Федерації з урахуванням її дроблення.
  • Зниження трудових, матеріальних і фінансових витрат на оформлення ВСД за рахунок заміни захищених паперових бланків ВСД електронними версіями.
  • Мінімізація людських помилок, завдяки наявності готових форм для введення інформації, а також перевірки введених користувачем даних.
  • Створення єдиної централізованої бази даних для швидкого доступу до актуальної інформації, для формування звітів, пошуку і аналізу інформації.

підсистеми

Система «Меркурій» складається з наступних підсистем:

Перелік всієї довідкової інформації по системі Меркурій

користувачі

Система призначена для використання співробітниками:

  • господарюючих суб'єктів (ХС);
  • ветеринарних управлінь суб'єктів РФ (ВУ);
  • станцій по боротьбі з хворобами тварин (СББЖ);
  • центрального апарату Россільгоспнагляду (ЦА);
  • територіальних управлінь Россільгоспнагляду (ТУ);
  • складів тимчасового зберігання (СТЗ),
  • зон митного контролю (ЗТК).

Новини ЕВС

Роз'яснення Россільгоспнагляду з питань електронної ветеринарної сертифікації, в тому числі по роботі в компоненті «Меркурій», публікуються на офіційному сайті ВетІС і на офіційному сайті Россільгоспнагляду .

ТОП питання

Відповіді на найпопулярніші та актуальні питання опубліковані за посиланням .

отримання доступу

Для співробітників ветеринарної служби і співробітників Россільгоспнагляду

Доступ до системи «Меркурій» надається шляхом подачі електронної заявки з використанням системи «Ветіс.Паспорт» .

Для Господарюючих суб'єктів

Для господарюючих суб'єктів з метою реєстрації та отримання доступу до ФГІС «ВетІС» встановлено наступний підхід по організації роботи, що складається з двох частин, які можуть бути виконані в будь-якому порядку як послідовно, так і паралельно:

ЧАСТИНА I. Реєстрація господарюючого суб'єкта та його піднаглядних об'єктів:

  1. Подати електронну заявку на реєстрацію господарюючого суб'єкта та його піднаглядних об'єктів (майданчиків, тобто фактичного місця здійснення діяльності) через публічну форму реєстрації ІС «Цербер» .
  2. Звернутися до компетентного органу, відповідальний за розгляд електронних заявок на реєстрацію ХС і включення підприємств до реєстру ІС «Цербер» - в Ветеринарне управління суб'єкта РФ (далі - ВУ РФ) або в Територіальне управління Россільгоспнагляду (далі - ТУ РСХН).
ЧАСТИНА II.Отримання доступу до ФГІС

(реквізити доступу - логін і пароль) згідно правил, встановлених Наказом Мінсільгоспу Росії від 27.12.2016 р № 589 :

  1. Визначити уповноважених осіб організації, яким буде надано право адмініструвати список користувачів організації (реєструвати інших користувачів), якщо вважаєте це за необхідне.
  2. Заповнити заявку за шаблоном (див. Пункт 3).
  3. Отримати доступ до ФГІС для обраних уповноважених осіб з наданням їм ролі «Адміністратор ХС» одним з двох способів:
    • Уповноважені особи організацій можуть отримати доступ: a) шляхом направлення заявки на надання доступу до ФГІС в письмовому вигляді на бланку організації за підписом керівника (заступника керівника) до територіального управління Россільгоспнагляду суб'єкта РФ.
      Шаблон заявки для організації в ТУ РСХН ; б) шляхом направлення заявки в формі електронного документа, підписаного електронним підписом керівника (заступника керівника) організації, спрямованого по електронній пошті на адресу [email protected] .
      Шаблон заявки для організації Оператору (без реєстрації майданчиків) .
    • Індивідуальний підприємець може отримати доступ: a) шляхом направлення заявки в письмовій формі поштою на адресу територіального управління Россільгоспнагляду суб'єкта РФ або надання їм особисто заявки в одне з територіальних управлінь Россільгоспнагляду.
      Шаблон заявки для ВП у ТУ РСХН ; б) шляхом направлення заявки в формі електронного документа, підписаного індивідуальним підприємцем простий електронним підписом, за допомогою інформаційно-телекомунікаційної мережі «Інтернет» на адресу електронної пошти Россільгоспнагляду: [email protected] . Для того щоб електронний документ вважався підписаним простий електронним підписом необхідно виконання в тому числі одного з наступних умов: проста електронний підпис міститься в самому електронному документі; ключ простий електронного підпису застосовується відповідно до правил, встановлених оператором інформаційної системи, з використанням якої здійснюються створення і (або) відправка електронного документа, і в створеному і (або) відправленому електронному документі міститься інформація, яка вказує на особу, від імені якого був створений і (або) відправлений електронний документ ( http://minsvyaz.ru/ru/appeals/faq/32 ).
      Шаблон заявки для ІП Оператору (без реєстрації майданчиків) .

Список територіальних управлінь розміщений на офіційному сайті за наступною засланні .

Список ветеринарних управлінь суб'єктів РФ розміщений на офіційному сайті за наступною засланні .

З новиною про порядок реєстрації користувачів в ФГІС ВетІС і системі ролей Ви можете також ознайомитися на офіційному сайті Россільгоспнагляду по посиланню: http://www.fsvps.ru/fsvps/news/20128.html .

Отримання доступу до демонстраційної версії системи «Меркурій-Демо»

Для співробітників державної ветеринарної служби. Заявка на отримання доступу до демонстраційної версії подається у вигляді електронного листа на адресу технічної підтримки системи «Меркурій» ( [email protected] ). В електронному листі повинні бути зазначені такі відомості: ПІБ користувача повністю; роль або ролі, які необхідно встановити користувачеві; назва установи; Адреса електронної пошти. Після обробки заявки, на вказану адресу електронної пошти будуть спрямовані реквізити доступу до демонстраційної версії системи «Меркурій». Демонстраційна версія системи «Меркурій» доступна за адресою http://demo-mercury.vetrf.ru .

Для Господарюючих суб'єктів. Заявка на отримання доступу до демонстраційної версії подається у вигляді електронного листа на адресу технічної підтримки системи «Меркурій» ( [email protected] ). В електронному листі повинні бути зазначені такі відомості: ІПН фірми; ПІБ повністю; роль або ролі, які необхідно встановити користувачеві; Адреса електронної пошти. Після обробки заявки, на вказану адресу електронної пошти будуть спрямовані реквізити доступу до демонстраційної версії системи «Меркурій». Демонстраційна версія системи «Меркурій» доступна за адресою http://demo-mercury.vetrf.ru . Якщо користувачеві була присвоєна роль Адміністратор-ХС, то цей користувач отримує можливість самостійно реєструвати інших користувачів, використовуючи демонстраційну версію системи ВетІС.Паспорт ( http://demo-accounts.vetrf.ru ).

Навчання по роботі в системі

Самостійне вивчення

Знайомство з системою ми рекомендуємо почати з самостійного вивчення матеріалів, розміщених у цій довідці та перегляду відеокурсів ( http://www.vetrf.ru/vetrf/presentations ). У відеокурсу розглянуто порядок роботи в системі: процеси приймання, виробництва і відвантаження продукції на підприємстві.

Дистанційне навчання в ФГБУ «ВНИИЗЖ»

Після попереднього ознайомлення з системою і самостійного вивчення основ і порядку роботи в системі, можливо проведення дистанційного навчання за участю розробників системи ФГБУ «ВНИИЗЖ» в форматі вебінару. Таке навчання проводиться безкоштовно. Основне завдання такого навчання - вирішити питання, що виникли після самостійного вивчення матеріалу. Тривалість навчання 2-3 години. Відеоконференцію можливо провести як для співробітників ветеринарних служб, так і для господарюючих суб'єктів.

Для організації відеоконференції подається заявка у вільній формі у вигляді електронного листа на адресу технічної підтримки [email protected] . У заявці вказується: організація, логін-skype (або реквізити будь-якого іншого інструменту для організації ВКС); передбачувана кількість учасників; бажана дата і час проведення вебінару (за московським часом); контактна особа, номери телефонів; список питань, що цікавлять і тем для обговорення на вебінарі. Після отримання заявки, співробітники технічної підтримки зв'яжуться з вами для узгодження дати і часу проведення відеоконференції.

Дистанційне навчання в Академії кадрового резерву з оформленням посвідчення про підвищення кваліфікації

Навчання проводиться у вигляді курсу короткострокового підвищення кваліфікації в наступних формах:

  • очно (групове або індивідуальне корпоративне навчання), згідно з графіком очного навчання в регіонах РФ.
  • дистанційно (без виїзду і відриву від роботи).

Навчальний курс включає в себе відеоуроки з докладною демонстрацією роботи в системі. Доступ до курсу відкритий 24 години на добу протягом усього навчання.

Консультація по вартості навчання за телефонами:

  • 8-800-775-21-25
  • 8-8464916-316, доб. 6011
  • Контактна особа: Алашеева Катерина Миколаївна

Для отримання програми курсу і зразка заявки на навчання необхідно направити запит на електронну пошту [email protected]

Також подачу заявки на навчання можна здійснити на офіційному сайті Академії кадрового резерву: https://etp2014.ru/moodle/course/index.php?categoryid=28

Навчання в Центрі підвищення кваліфікації на базі ГБУ МосВетОб'едіненіе

На базі курсу «Організація ветеринарно-санітарної експертизи на підприємствах м'ясної, молочної, рибної промисловості, в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках та підприємствах із зберігання продукції тваринного походження» організовано платне очне навчання спеціалістів ветеринарної медицини управлінь ветеринарією суб'єктів Російської Федерації і суб'єктів господарювання за роботі в підсистеми державної ветеринарної експертизи ( «Меркурій.ГВЕ») і підсистеми господарюючого суб'єкта ( «Меркурій.ХС») Ф едеральной державної інформаційний системи «Меркурій».

Термін навчання 16 годин (2 робочих дні). Заняття проводяться у Філії Навчального Центру за адресою: м Москва, вул. Старий Гай, д. 10 А.

Після закінчення навчання та складання іспиту слухачам видається «Посвідчення про короткострокове підвищення кваліфікації».

На курсах підвищення кваліфікації можуть навчатися ветеринарні лікарі з інших областей і регіонів Російської Федерації, як від організації, так і самостійно.

Вартість курсу уточнювати за контактними телефонами:

  • 8 (495) 633-80-10, 8 (495) 375-02-65
  • Хорошева Марія Валеріївна, Орел Наталія Григорівна.

Заявку на навчання потрібно подати не пізніше, ніж за тиждень до початку курсу. Зразок заявки і програму курсу можна отримати за запитом на [email protected] і [email protected] .

Навчання в Навчальному центрі ФГБУ «ЦНМВЛ»

Пройти навчання за практичну роботу в системі «Меркурій» можна в Навчальному центрі ФГБУ «ЦНМВЛ».

Назва курсу: «Правила організації роботи по оформленню ветеринарних супровідних документів в ФГІС« Меркурій ».

Категорія слухачів: ветеринарні фахівці державної ветеринарної служби Російської Федерації і господарюючих суб'єктів.

Мета програми: формування професійних компетенцій фахівців, які використовують в роботі компонент Федеральної державної інформаційної системи ВетІС - «Меркурій».

Форма навчання: очна. Термін навчання 16 годин (2 робочих дні).

Дати проведення: по мірі формування груп.

Заявка на навчання подається у вигляді відсканованого документа з подальшою передачею оригіналу (за формою, затвердженою ФГБУ «ЦНМВЛ»).

Заняття проводяться за адресами:

  • г. Москва, ул. Оранжерейна, д. 23;
  • г. Тула, ул. Некрасова, д. 1а.

Контактна інформація з питань вартості курсу і отримання форми заявки на навчання:

Після закінчення навчання фахівців, які пройшли підсумкову атестацію, видається документ про навчання (посвідчення про підвищення кваліфікації) відповідно до вимог Федерального закону від 29.12.2012 р №273-ФЗ «Про освіту в Російській Федерації».

Загальна схема системи

Система «Меркурій» реалізована у вигляді веб-додатки, тобто для роботи з нею необхідний комп'ютер, підключений до Інтернету (рис. 1). Робота здійснюється за допомогою будь-якого сучасного веб-оглядача (браузера), наприклад Google Chrome, Mozilla Firefox, EDGE і ін. Таким чином, користувачеві нічого не потрібно встановлювати на своєму робочому місці.

Для роботи рекомендується використовувати браузер Google Chrome або Mozilla Firefox. Також підтримується робота в браузері EDGE, який входить до складу операційної системи Windows. Робота в інших браузерах (Opera, Safari і т.д.) не тестувалася повністю.

Система «Меркурій» розташовується на центральному сервері, який також підключений до мережі Інтернет, і займається обробкою одержуваних від користувачів запитів і формує відповіді. Оскільки центральний сервер може бути недоступний (наприклад, в разі відключення його від Інтернету або відсутності електроживлення), то передбачений територіально віддалений резервний сервер, який автоматично реплицируется з центральним і, в разі його відключення, починає обробляти запити користувачів до відновлення роботи основного сервера.

Оскільки центральний сервер може бути недоступний (наприклад, в разі відключення його від Інтернету або відсутності електроживлення), то передбачений територіально віддалений резервний сервер, який автоматично реплицируется з центральним і, в разі його відключення, починає обробляти запити користувачів до відновлення роботи основного сервера

Мал. 1. Схема організації роботи користувача з системою

оновлення системи

Автоматизована система «Меркурій» постійно допрацьовується і на увазі внесених змін регулярно оновлюється. Процес оновлення системи відбувається на сервері і не відбивається на роботі користувача.

Перелік оновлень системи: 2019 рік | 2018 рік | 2017 рік | 2016 рік | 2015 рік | 2014 | 2013 рік | 2012 рік | 2011 рік | 2010 рік | 2009 рік

Супровід і підтримка

З технічних питань, пов'язаних з роботою системи «Меркурій», звертатися по електронній пошті на адресу [email protected] , А також по телефону +7 (4922) 52-99-29.

При наявності технічної проблеми опишіть в листі її суть, вкажіть дії, що призвели до її виникнення, а також назву і версію використовуваного інтернет-браузера та операційної системи. Свої пропозиції та побажання щодо розробки автоматизованої системи «Меркурій» Ви можете також направляти за даною адресою.

Ви можете скористатися списком Часті запитання - питання та за системою «Меркурій» .

посилання

Див. також

Догори ↑

Php?

Новости