Автомобіль Volvo S40

Перш ніж приступити до питання як поміняти масло в акпп, необхідно перевірити рівень рідини і її колір і запах.
Перевірка рівня масла в акпп
1 Рівень рідини в автоматичній коробці слід підтримувати на необхідному рівні. Недолік рідини може привести до прослизання фрикційних і навіть до припинення передачі крутного моменту до коліс. Надлишок же рідини може привести до її вспениванию, припинення передачі крутного моменту до коліс і пошкодження коробки.


2 Перевірку рівня масла в акпп слід здійснювати при прогрітій до робочої температури коробці. Для цього зробите 30-хвилинну поїздку. Рідина при цьому прогріється до 80 ° С.
3 Підніміть автомобіль і встановіть на надійні опори. Відверніть сім гвинтів і зніміть захист моторного відсіку (якщо є).
4 Повністю затягніть важіль стоянкового гальма і запустіть двигун. Залиште двигун працювати на холостих обертах. Натисніть на педаль гальма і по черзі встановіть селектор в усі положення на 3 секунди. Встановіть селектор в положення Р.
5 Зачекайте 2 хвилини, потім, не зупиняючи двигун, витягніть щуп з колодязя (для полегшення пошуку наконечник щупа - жовтого кольору). Зверніть увагу на колір і запах рідини.
2 Перевірку рівня масла в акпп слід здійснювати при прогрітій до робочої температури коробці

Pіc 75. Щуп для перевірки рівня масла в акпп (вид знизу).


6 Чистої дрантям протріть щуп і заведіть його до упору назад в колодязь.
7 Вийміть щуп і зверніть увагу на рівень рідини. Рівень повинен розташовуватися в зоні НОТ, зазначеної на щупі. Якщо рівень нижче цієї зони, зупиніть двигун.
8 Рідина слід додавати в такий спосіб. Від'єднайте шланг охолоджувача рідини від поворотного порту коробки (з'єднання швидкознімне). Заведіть в порт гумовий шланг (рис. 77). На протилежному кінці шланга закріпіть лійку. Починайте доливати рідину рекомендованого типу. Не допускайте потрапляння бруду в коробку.
9 Рідина заливайте повільно, постійно перевіряючи її рівень. Майте на увазі, що різниця між зонами, зазначеними на щупі, - приблизно 0.3 літра.
10 Якщо ви перевіряєте рівень при непрогрітій коробці, дотримуйтесь рекомендацій, наведених в пп. 3-6. однак майте на увазі, що рівень повинен розташовуватися в зоні COLD. Ще раз нагадаємо, що результат вимірювань буде більш точним, якщо ви попередньо прогріється коробку.
11 Якщо вам доводиться регулярно доливати рідину в коробку, це сигналізує про витік. Причину її появи слід усунути негайно.
12 Перевіряючи рівень масла в акпп, перевірте його стан. Якщо колір рідини - чорний або темно-коричневий, а також якщо вона пахне гаром, її слід замінити. Якщо ви не можете оцінити стан рідини, порівняйте її з новою.
13 Заміна рідини не входить в список процедур періодичного обслуговування, однак якщо автомобіль використовується для частих поїздок на короткі відстані або в якості таксі, рідину слід періодично міняти. Якщо пробіг автомобіля великий або ви не впевнені в тому, що обслуговування виконувалося в повному обсязі і у встановлені терміни, ми радимо вам замінити рідину.
А тепер повернемося до питання як поміняти масло в акпп?
Заміна масла акпп Vovlo S40
14 Підніміть автомобіль і встановіть на надійні опори. Відверніть 7 гвинтів і зніміть захист моторного відсіку (якщо є).
15 Помістіть контейнер під пробку зливного отвору коробки, потім відверніть її і дозвольте всієї рідини стекти в контейнер (рис. 76). Позбавтеся від ущільнювальної шайби пробки - при складанні слід скористатися новою.
6 Чистої дрантям протріть щуп і заведіть його до упору назад в колодязь

Мал. 76. Пробка зливного отвору (вказана стрільців).


16 Злив всю рідину, помістіть на пробку нову шайбу, вверніть її і затягніть, приклавши необхідне зусилля.
17 Як поміняти масло в акпп? Рідина слід додавати в такий спосіб. Від'єднайте шланг охолоджувача рідини від поворотного порту коробки (з'єднання швидкознімне). Заведіть в порт гумовий шланг. На протилежному кінці шланга закріпіть лійку. Не допускайте потрапляння бруду в коробку (рис 77).
16 Злив всю рідину, помістіть на пробку нову шайбу, вверніть її і затягніть, приклавши необхідне зусилля

Мал. 77. Від'єднайте поворотний шланг від порту коробки.


18 Встановіть селектор в положення Р. Залийте в коробку приблизно 2 літри рідини рекомендованого типу
19 Запустіть двигун і залиште його працювати на холостих обертах. Як тільки в трубці почнуть з'являтися бульбашки, зупиніть двигун.
20 Ще раз виконайте всі дії, описані в попередньому пункті.
21 допейте в коробку ще 2 літри рідини і перевірте її рівень (див. Раніше). Довівши рідину до необхідного рівня, встановіть захист моторного відсіку і опустіть автомобіль на землю.

Як поміняти масло в акпп?

Новости