Автомобільний відеореєстратор КАРКАМ Комбо. Універсальний солдат.

  1. 4.4
  2. Технічні характеристики карк Комбо
  3. Зовнішній вигляд / зручність використання
  4. функціонал
  5. Якість зйомки (день / ніч)
  6. Комплектація:
  7. вартість
  8. висновок
  9. про автора
Автомобільний відеореєстратор КАРКАМ Комбо. Універсальний солдат. Олексій Боєв

Зовнішній вигляд

функціонал

денна запис

нічна запис

Робота радар-детектора

Ціна

Висновки: Якісне пристрій, який відмінно справляється і зі зйомкою відео і з виявленням радарів. Однак ціна трохи кусається.

4.4

Разом:


Ваша оцінка Народний рейтинг: 3.5 (6)

Ми не випадково вирішили назвати новий карк Комбо універсальний солдатом, адже дана новинка з Пітера замінює собою відразу 3 пристрої: відеореєстратор, радар-детектор і GPS-інформер. Звичайно ж, така функціональність привертає увагу, тому ми всебічно протестували новинку і готові озвучити свою думку про те, наскільки цей гібрид життєздатний.

Але для початку невеликий ліричний відступ. Не будемо міркувати про те, наскільки подібні пристрої потрібні, адже у кожної ідеї знаходяться, як свої прихильники, так і противники. Однак, реальним плюсом бачиться зменшення кількості пристроїв на лобовому склі (краще оглядовість), зменшення кількості бовтаються в машині проводів, та й у багатьох випадках ціна також стає менше. Все це, найчастіше і спонукає на покупку подібних пристроїв. А де є інтерес, там і є пропозиція.

Технічні характеристики карк Комбо

- Процесор: Ambarella A5S
- Матриця: Aptina AR0330 SE
- Якість запису: Full HD 30 к / с
- Кут огляду по діагоналі: 140 °
- Кодек: Mp4 (H.264)
- Датчик удару / датчик руху: Так / Так
- GPS: вбудований

- Тип приймача: супергетеродин
- Прийняті діапазони: К, Ка, Х, L
- відключаються діапазони: Так
- База радарів по GPS: Так
- Оновлення бази радарів: Так
- Режими чутливості: 4

Зовнішній вигляд / зручність використання

Огляд ми традиційно почнемо з дизайну. Пристрій одержав практичний матовий корпус обтічної форми, на якому практично не залишається відбитків пальців, що йде на користь зовнішньому вигляду пристрою. Правда передня частина реєстратора, де розташований об'єктив і лінза приймача лазерного випромінювання глянцева і охоче збирає відбитки. Всі роз'єми і кнопки на пристрої підписані, причому російською мовою. В цілому зовнішність дуже приємна.

Із збіркою традиційно ніяких проблем все зроблено відмінно. Ніяких зазорів і щілин на корпусі немає, скрипів при натисканні і скручуванні не виникає. Втім, з огляду на ціну і статус пристрою очікувати меншого було б просто не солідно.

  • Карк Комбо комлпект

  • Карк Комбо зовнішній вигляд

  • Карк Комбо вид зверху

  • Карк Комбо вид збоку

  • Карк Комбо вид ззаду

А ось габарити пристрою і його вага досить великі. Втім, з цим нічого зробити не можна в принципі, адже радар-детектор має досить об'ємну приймальню частина, яку потрібно було розмістити в корпусі відповідного розміру. Тому претензій за цим параметром пред'являти не будемо. Для зацікавлених наводимо габарити і вага пристрою. Вага 185 грам, розмір 100х80х58 мм.

Управління просте і логічне, хоча трохи дивує те, що кнопка включення розташована на правому торці пристрою, а записи на лівому. Однак налаштувати реєстратор на запис відразу після подачі живлення не проблема, а значить користуватися цими кнопками автолюбителю доведеться дуже рідко. Кнопки навігації та доступу в меню розташовано з боків від екрану.

Порадував кронштейн. З огляду на масу пристрою ми побоювалися, що пристрій буде сильно вібрувати при їзді по розбитим дорогам нашої батьківщини. Однак, тримається він як влитий і навіть розбита дорога для нього не перешкода. Окремо відзначимо дуже зручне кріплення кронштейна до реєстратора, що дозволяє буквально за секунди зняти прилад з кронштейна. Дуже зручно.

функціонал

Відеореєстратор карк Комбо працює на базі «класичного» процесора Ambarellа А5 і оптичного сенсора Aptina AR0330. Реєстратор відмінно справляється із записом Full HD відео вдень і вночі. Можна сміливо стверджувати, що на якість запису наявність радар-детектора ніяк не вплинуло. Швидкість запису Full HD відео становить 30 кадрів в секунду, стандартний показник якості, достатній для звичайного автолюбителя. Пристрій оснащений скляним об'єктивом з кутом огляду 140 °, тому скаржитися на недостатній кут огляду немає сенсу.

Другою важливою деталлю реєстратора є радар-детектор. Найголовніше, що ми з'ясували - він успішно ловить радари, попереджаючи про них на солідному відстані, тому немає ніякої необхідності різко бити по гальмах, так як запас часу на прийняття рішення залишається. Так по завіреннях виробника стрілка і інші радарні комплекси виявляються мінімум за 1000 метрів. Звичайно, умови бувають різними, але результат більш ніж гідний, а головне підтверджений на практиці в процесі тестування. Ще краще він справляється зі своїм завданням при включеному GPS, мінімізуючи ризик перевищення швидкості на контрольованій ділянці. Реєстратор був протестований в Санкт-Петербурзі і в Москві, причому і там і там він себе показав гідно. Є три режими чутливості детектора: Місто 1, Місто 2, Траса. Режим траса відрізняється максимальною чутливістю, в той час як міські режими дозволяють спокійно пересуватися в місті не відволікаючись на велику кількість помилкових спрацьовувань, які неминучі через великої кількості сигналів в місті.

Вбудований GPS дозволяє автомобільного відеореєстратора повідомити заздалегідь про популярних місцях засідок ДПС і про ділянки, де ведеться контроль середньої швидкості (так як на таких дільницях немає радарної частини, попередити про них може тільки база GPS). Говорити про корисність цієї «фішки» зайве, адже комплекси типу «Автодору», після своєї появи вдарили по кишенях багатьом автомобілістам. Як і в карк М1 можна самостійно додавати цікавлять точки. Про наближення до радарів реєстратор сповіщає не тільки голосом, а й звуковим сигналом.

Окремо відзначимо меню реєстратора. Воно вийшло напрочуд зрозумілим і простим в освоєнні. Та й візуальна індикація радарів заслуговує похвали, тому що одного погляду на екран пристрою досить, щоб зрозуміти який радар попереду. Фотографії меню нижче.

Докладний огляд функціоналу пристрою наведено в відео нижче. Ми дякуємо Іванова Артема за даний огляд.

Якість зйомки (день / ніч)

За радарної частини не виникло ніяких зауважень наш «універсальний солдат» відмінно впорався з цим завданням завдяки GPS і вбудованому радар-детектора. Однак якість запису не менш важливо. Поспішаємо порадувати, з ним все відмінно. Автомобільний відеореєстратор карк Комбо відмінно пише як днем, так і вночі. Приклади зйомки можна переглянути за посиланням нижче, не забудьте поставити максимальну якість 1080 p!

Комплектація:

Відеореєстратор упакований в коробку з твердого картону. Поліграфія якісна, таку коробку не соромно подарувати. Комплект поставки включає в себе:

  • Автомобільний відеореєстратор карк Комбо;
  • USB-картрідер для MicroSD карт (вперше для Каркамо);
  • Кронштейн з присоскою для кріплення на лобовому склі;
  • Адаптер живлення 12V з довгим шнуром 4м і кнопкою дозволяє швидко вимкнути радар-детектор;
  • Додатковий кабель для прихованої проводки (також раніше у Каркамо не зустрічається);
  • Коротка інструкція і гарантійний талон

Комплект досить гідний, втім, від пристрою з ціною в районі 10 000 рублів очікувати іншого було б дивно. А ось карту пам'яті за таку ціну можна було і покласти. Саму комплектацію можна розглянути на фотографії нижче.

вартість

Ціна пристрою на офіційному сайті компанії карк - 9900 рублів. І це дуже дорого, втім, з огляду на високу якість пристрою і розцінки на перевищення швидкісного режиму, окупиться такий реєстратор буквально за пару місяців.

висновок

недоліки:

  • Ціна. Навіть з огляду на відмінну якість збірки і значний функціонал вона здається завеликою;
  • Відсутність в комплекті карти microSD. З такою ціною можна було сміливо класти в комплекті карту на 16, а то і 32 гігабайти;

переваги:

  • Відмінна якість запису, як вдень, так і вночі;
  • Широкий кут огляду;
  • Вбудований GPS. Попередження про популярних місцях засідок і камерах контролю швидкості;
  • Висока чутливість радарної частини. Комбо успішно ловить сигнали радарів на відстані достатньому для зниження швидкості;
  • Можливість задати швидкісний діапазон спрацьовування радар-детектора. Поки швидкість не перевищить встановлених значень, реєстратор буде мовчати;
  • Приємна і інформативна озвучка, немає необхідності відволікатися на екран пристрою;
  • Дуже зрозуміле і зручне меню з наочними зображеннями і попередженнями.

Габарити і вага ми свідомо не стали записувати в недоліки, тому що вони обумовлені особливостями будови радар-детектора, а конкретно його приймальні частини. Сильно менше реєстратор з радар-детектором в наш час зробити просто неможливо.

про автора

Олексій Боєв Уже не представник кампанії карк. Був радий розповісти про наші новинки та надати всю необхідну інформацію про особливості пристроїв.

Новости