Автономне енергопостачання за допомогою сонячних батарей п.Оселькі

Колективізація в СРСР дозволила вивести сільське господарство на новий якісний рівень. І після 80 років ми все ще продовжуємо користуватися благами цієї чудової ідеї. Блага ці, правда, дещо іншого плану: колишні колгоспи розпродають землі, колись служили на благо країни. В результаті, проста людина порівняно недорого може придбати собі в користування ділянку того розміру, який йому захочеться - хоч сто гектар. Природно, землі ці без доріг, без електромереж ... в поле все це було не потрібно.

Отже, припустимо, Ви щасливий володар ділянки землі десь в середині колишнього поля. Тепер ваша основна задача організувати можливість проїзду на ділянку будівельної техніки. Гарну дорогу відсипати не потрібно, так як всі ваші сусіди з радістю їй скористаються, і будуть отруювати вам життя своєю присутністю. Відсутність електрики в даній ситуації - теж велике благо, з тих же самих міркувань, немає світла - немає сусідів. В ідеалі потрібно навіть всіляко саботувати будівництво комунікацій, щоб довше насолоджуватися природою, а не тим, що було природою в минулому.

Рано чи пізно, в процесі будівництва або по його завершенню, знадобиться стабільне і надійне джерело електропостачання. Мережі то немає, і, якщо Ви все робите правильно, то і не буде. В даному випадку Вам не обійтися без сонячної електростанції, яка також може працювати в парі з генератором або вітрогенератором.

Розглянемо конкретний приклад: будинок не підключений до електромережі, тому що знаходиться практично в чистому полі. Орієнтація будівлі по сторонах світу, а також кут нахилу даху дозволяють максимально ефективно використовувати сонячні батареї . Комплект обладнання сонячної електростанції є, мабуть, робочий мінімум для даного завдання. Чотири полікристалічні сонячні батареї здатні забезпечити повністю потребу будинку в електриці в літній період. Взимку, безумовно, знадобиться підтримка генератора, т. К. Сонячної енергії буде мало. Мало того в грудні і січні вся навантаження майже цілком ляже на генератор. На жаль, все це неминучі мінуси зимівлі в автономному режимі, в деякій мірі, плата за відсутність сусідів.

Безумовно, взимку на цьому об'єкті вітрогенератор був би вкрай корисний, так як сонячне світло в грудні розраховувати не доводиться, а ось вітер цілком може бути.

Безумовно, взимку на цьому об'єкті вітрогенератор був би вкрай корисний, так як сонячне світло в грудні розраховувати не доводиться, а ось вітер цілком може бути

Так чи інакше, подальша експлуатація будівлі визначить напрямки розвитку автономної електростанції та підкаже своїм господарям, яке джерело енергії ефективніше.

Склад обладнання на об'єкті замовника:

  • Чотири сонячних панелі HH-POLY240W 240Вт на основі полікристалічного кремнію;
  • MPPT контролер заряду EPsolar на 40 Ампер Tracer4215BN;
  • МТ50 - панель індикації режимів роботи;
  • Температурний датчик для контролерів Tracer;
  • Гібридний джерело безперебійного живлення МАП Енергія 24В 3кВт;
  • Пристрої захисту і запобіжники марки Commeng;
  • Оригінальні шведські роз'єми та розгалужувачі MC4;
  • Алюмінієві кріплення і інші електротехнічні компоненти.

Дивитися інші проекти ...

Новости