Авторське кіно в затишній атмосфері: як буде виглядати кінокафе «Зірка» після ремонту

У центрі Москви 11 жовтня після двомісячного ремонту відкривається кінотеатр мережі «Москіно» столичного Департаменту культури «Зірка» . Це найстаріше в місті кінокафе, де глядачі дивляться фільми в кріслах за круглими столиками. Воно розташовується на Садовому кільці за адресою: вулиця Земляний Вал, будинок 18/22.

«" Зірка "стала ще одним кінотеатром мережі" Москіно ", відремонтованим в цьому році. Першою в березні перетворилася "Юність", в травні після ремонту кінозалу відкрився "Факел". Датою оновлення і кінотеатри "Політ", "Берізка", "Молодіжний", "Іскра". Як результат, відвідуваність наших кінотеатрів зросла на 30 відсотків. До кінця року плануємо привести в порядок "Космос", "Салют" і "Вимпел" - глядачам повинно сподобатися », - розповіла Світлана Максимченко, генеральний директор« Москіно ».

На фасаді будівлі, де розташовується «Зірка», встановили нову фірмову вивіску кінотеатру, а головний вхід і каси перенесли. Тепер потрапити всередину і придбати квитки в кіно можна з боку Великого Казенного провулка.

У приміщеннях оновили інтер'єри. Фойє тепер витримано в монохроме, покриття підлоги замінили на матовий керамограніт, а також відновили історичну конфігурацію сходів, що ведуть із зони кава-бару в фойє кінотеатру, оновили всі меблі. Тепер тут можна скрасити час очікування сеансу, розташувавшись в кріслах для відпочинку з журнальними столиками, або перекусити за столами кафе. Під час ремонту в фойє розчистили історичний ліпний стеля, який переховувався під шарами фарби і гіпсокартону.

Сам кінозал з високим склепінчастою стелею і ліпниною практично не змінився. Тут оновили настінне освітлення і штори, які блокують денне світло. Розташування столів і розсадження в залі також залишилися колишніми.

У перший тиждень після відкриття в оновленому кінотеатрі «Зірка» городянам покажуть прем'єру мюзиклу «Екстаз» режисера Гаспара Ное, який отримав приз на минулому в цьому році Каннському кінофестивалі. Тут також можна буде подивитися новий трилер Романа Поланскі «Засноване на реальних подіях» і документальний альманах «100 років дизайну». А 19 і 20 жовтня в кінотеатрі пройдуть покази Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Shnit.

В основі репертуару кінотеатру «Зірка» міський мережі «Москіно» - авторські картини. Камерний кінозал розрахований на 60 місць і обладнаний проектором для показу фільмів, знятих на 35-міліметрову плівку. У кінотеатрі працює безкоштовний міський Wi-Fi.

У 2019 «Зірка» відзначає 65-річчя - кінотеатр відкрився в 1954 році на першому поверсі сталінського житлового будинку, мешканці на загальних зборах самі проголосували за створення кінотеатру замість функціонував тоді продуктового магазину. Тут показують переважно авторське кіно мовою оригіналу з російськими субтитрами, фестивальні фільми і альманахи короткометражного кіно; проходять безкоштовні ретроспективи і тематичні покази. Дізнатися розклад заходів (або сеансів) можна на сайті кінотеатру .

Дізнатися розклад заходів (або сеансів) можна на   сайті кінотеатру

Восени минулого року після капітального ремонту відкрився і найбільший кінотеатр мережі «Москіно» - «Тула». У ньому працюють три зали, де показують стрічки, що йдуть в широкому прокаті, і спеціальні кінопрограми.

Новости