Азбука парфумерії: лотос

Лотос - абсолютно особливий квітка. Вчені губляться в здогадах, яким чином цей чудовий квітка зберігає чистоту своїх пелюсток, народжуючись з брудної мулистій води.

Лотос - родич латаття або екзотична лілія Лотос - родич латаття або екзотична лілія. Розміри у квітки значні - саме суцвіття досягає 30 см, а листя все 50см.

У квітки два різновиди, що відрізняються один від одного кольором, кількістю пелюсток і "життєвим" ритмом. Він існує по особливому календарем: протягом тих днів листя рослини закриваються на заході і знову відкриваються з першими променями сонця. А ось білий лотос, навпаки, розпускається тільки вночі. До речі, білим лотос стає, а не народжується. Після того, як бутон розкриється, листя будуть з рожевим відтінком. Через деякий час вони побіліють.

Мабуть, мало з яким ще квіткою, пов'язано стільки звичаїв, вірувань і легенд. В буддизмі квітка лотоса займає особливе місце. Його обожнюють і наділяють магічними властивостями. Він - символ нового життя. Істинно жіночий квітка.

Стародавні єгиптяни також вважали лотос даром небес. Особливо цінувався білий лотос. Той самий, що прокидається в ночі. Єгиптяни бачили в особливому квітці символ пробудження до вічного життя, а тому клали лотос в гробниці. Квіти і бутони лотоса часто зображували на прикрасах і предметах побуту.

Парфуми з нотою лотоса:

  • Addict 2, Christian Dior
  • L'Eau Par Kenzo
  • Sea & Sun in Cadaques, Salvador Dali
  • Zen-3, Shiseido
  • Bright Crystal, Versace
  • Light Glouds, Moschino
  • Incanto Bliss, Salvatore Ferragamo
  • Eau des Sens, Feraud

У деяких країнах, в тому числі і в Росії, свіже листя і квіти лотоса входять в список заборонених наркотичних речовин. Вся справа в тому, що лотос володіє психотропною дією на людину. Аромат свіжого блакитного лотоса володіє потужним афродізіакальним властивістю і буквально позбавляє людину розуму. А ось білий, або орехносний лотос, більш законослухняний. А тому з успіхом застосовується в медицині, кулінарії і косметології.

Лотос використовувався як косметологічне засіб на Сході з давніх-давен. Найкрасивіші жінки користувалися дорогоцінним ароматним маслом лотоса - даром богині Лакшмі.

Ефірна олія лотоса використовується в парфумерії. Його отримують з насіння і кореневищ рослини. Масло лотоса, як і троянди, вважається одним з найдорожчих.

Так як же пахне такий незвичайний квітка? Якщо вам здається, що водна рослина, швидше за все, пахне не сильно і прохолодно. Ви помиляєтесь. Запах у лотоса потужний, солодкий, з легкою терпкістю і коричного тонами.

А вам коли-небудь доводилося дізнатися, як пахне справжній лотос?

Наталія Карпова , etoya.ru

Релевантні товари в Online-магазині:

Схожі матеріали:

Так як же пахне такий незвичайний квітка?
А вам коли-небудь доводилося дізнатися, як пахне справжній лотос?

Новости