«Азбука смаку» відмовилася від пластикових пакетів

2367 переглядів

Продуктова мережа «Азбука Смаку» приєдналася до кампанії Greenpeace «Порви з пакетом» і перестала надавати безкоштовні пакети-майки, щоб знизити їх споживання.

Таким чином серед двадцяти найбільших російських ритейлерів не залишилося жодного, який поширював би пакети безкоштовно. З листопада минулого року від роздачі пакетів також відмовилися «Ашан», «Спар Міддл Волга» (франшиза Spar) і «Вкусвілл».

За даними «Абетки Смаку», в магазинах мережі щомісяця лунало 7 мільйонів пластикових пакетів-майок або 84 мільйони на рік. Стандартний вага пакета - 12 грамів, виходить, що щорічно на сміттєві полігони відправлялася тисяча тонн пластику, що складається тільки з безкоштовних пакетів торгової мережі. Ретейлер вирішив припинити безконтрольну роздачу пакетів і поступово знижувати використання одноразової упаковки продуктів. Про це йдеться в екологічній програмі торгової мережі, складеної на три роки.

Тепер пластикові пакети в «Абетці Смаку» будуть продаватися разом з альтернативами: сумками з спанбонду, картонними коробками, джутові або полотняними шоппера. Також ритейлер пропонує покупцям приходити зі своїми сумками і складати покупки в них.

«Сьогодні для Росії важливий день в боротьбі з пластиковим забрудненням - останній великий ритейлер відмовився від безкоштовних пакетів. Тільки один цей крок дозволить «Абетці Смаку» скоротити свій «пластиковий слід», оціночно, на 400 тонн щорічно. Тепер ми чекаємо від ритейлерів наступних кроків: повної відмови від одноразових пластикових пакетів, позбавлення від зайвої пластикової упаковки і широкого пропозиції багаторазових альтернатив », - говорить Олександр Іванніков, керівник проекту« Нуль відходів »російського Greenpeace.

раніше Greenpeace назвав Coca-Cola головним пластиковим забруднювачем планети.

Retail.ru

Поділитися публікацією: Джерело: Retail.ru Підписуйтесь на наш канал в Telegram і Яндекс.Дзен , Щоб першим бути в курсі головних новин Retail.ru.

Новости