Багатоканальні електронні автоматичні вимикачі

  1. Опис функціонування автоматичних вимикачів CBM
  2. Характеристика спрацьовування захисного автомата CBM

Багатоканальні електронні автоматичні вимикачі CBM від компанії   Phoenix Contact   забезпечують захист струмових мереж від перевантажень і короткого замикання при габаритної ширині всього 41 мм

Багатоканальні електронні автоматичні вимикачі CBM від компанії Phoenix Contact забезпечують захист струмових мереж від перевантажень і короткого замикання при габаритної ширині всього 41 мм.

Нові багатоканальні електронні захисні автомати пропонують більше функцій на меншому просторі. Габарити пристроїв - всього 130 (В) х121 (Г) х41 (Ш). У серії представлені дві моделі - на 4 і 8 каналів, вони призначені для захисту, відповідно 4 або 8 споживачів промислової мережі 24 В від перевантажень і К.З. Автомати мають уставки від 0,5 до 10 А. У апаратах реалізована функція підстроювання номінального значення по кожному каналу, причому, сам процес підстроювання максимально спрощений.

При цьому вимикачі мають функцію електронного блокування встановлених значень номінального струму. Це виключає випадкове зміна налаштувань пристрою. Ступінчастість номінального струму від 0,5 A до 10 A на канал полегшує підбір відповідних захисних пристроїв. Багатоступенева система сигналізації повідомляє інформацію про стан підключених споживачів та електроживленні захисних вимикачів в безперервному режимі. Надлишкова і недостатнє навантаження фіксується і сигналізується захисними вимикачами, певні навантаження відключаються. Сигналізація допомагає при пошуку несправностей в компонентах установки.

Наявність затискачів push-in полегшує застосування нових пристроїв в машинобудуванні і системах управління . При IP20 пристрої експлуатуються в діапазоні температур від -25 ° C до + 70 ° C (запуск при -40 ° C згідно з результатами типових випробувань), ступінь захисту III, ступінь забруднення 2. Монтаж на DIN-рейку 35 мм. Робоча напруга лежить в межах 18 В DC ... 30 В постійного струму, розрахункове імпульсна напруга 0,5 кВ, номінальний струм 40/80 А (для 4- і 8-канального вимикача). Підстроювання номінальних струмів по кожному каналу ведеться за схемою 0,5 / 1/2/4/6/10 A DC. Розрахункова імпульсна напруга в ланцюгах навантаження - 30 В. Пристрій відповідає EN 61000-6-2, EN 61000-6-3, EN 60068-2-6, EN 60068-2-11, EN 60068-2-78.

Опис функціонування автоматичних вимикачів CBM

Апарати серії CBM захищають ланцюга 24 В постійного струму від перенапруг і короткого замикання. Номінальний струм каналів налаштовується індивідуально невеликими ступенями від 0,5 до 10 A. Вибрані параметри блокуються електронним способом. Це допомагає уникнути небезпеки ненавмисної помилковою налаштування.

Вбудована система раннього оповіщення забезпечує зменшення кількості відмов. При досягненні 80% налаштованого на каналі номінального струму загоряється відповідний попереджувальний світлодіод. Також для повідомлення про помилку може використовуватися окремий сигнальний вихід.

Активне обмеження струму дозволяє більш оптимально використовувати приєднаний блок живлення. Це дає можливість застосування невеликих блоків живлення і запобігає ненавмисні просадки напруги.

функціональні елементи

  1. 4 або 8 незалежних каналів
  2. Контакт дистанційної сигналізації
  3. Вхід скидання
  4. Раннє оповіщення при 80%, вихід 24 В пост. струму і сигнальний СІД
  5. СІД-індикатори для напруги живлення, підвищеної і зниженої напруги
  6. Електроживлення 2 × мінус
  7. Електроживлення 2 × плюс
  8. Електронне блокування
  9. Настроюються номінальні струми: від 0,5 до 10 A

Характеристика спрацьовування захисного автомата CBM

Електронні автоматичні вимикачі серії CBM мають активну обмеження струму. Залежно від налаштованого струму, дана функція обмежує струми короткого замикання і перевантаження до значення від 1,5 до 2-кратного номінального струму. Це захищає блок живлення від занадто високих струмів і запобігає провал вихідної напруги на імпульсному джерелі живлення. Це дає можливість практично повністю розпланувати загальну споживану потужність блоку живлення з постійною напругою. Можливо також застосування довгих провідників між блоком живлення і споживачами без негативного впливу на поведінку при відключенні.

Вбудований датчик постійно вимірює струм і відключає його протягом приблизно 30 секунд в разі перевантаження і протягом 0,02 секунд при виникненні короткого замикання.

Характеристики спрацювання показують час відключення в залежності від струму.

Компанія СЕА є офіційним дистриб'ютором Phoenix Contact на території України. За додатковою інформацією звертайтеся до відділу електротехнічної продукції Компанії СЕА по телефону +38 (044) 291-00-41 або надсилайте запити по електронній пошті: [email protected] .

Новости