Балаковская АЕС - краща атомна електростанція Росії за підсумками 2014 року

Балаковская АЕС   Балаковская АЕС стала переможницею корпоративного конкурсу «Кращі атомні станції за підсумками 2014 року» Балаковская АЕС

Балаковская АЕС стала переможницею корпоративного конкурсу «Кращі атомні станції за підсумками 2014 року». Його проводить щорічно ВАТ «Концерн Росенергоатом» з метою підтримки ініціативи та відповідальності колективів російських АЕС при виконанні завдань щодо підвищення безпеки, надійності, стійкості роботи атомних станцій, вдосконалення культури безпеки виробництва.

Балаковская атомна станція удостоюється звання кращої вже в тринадцятий раз, повідомляє управління інформації і громадських зв'язків Балаковської АЕС.

Конкурсна комісія під головуванням Генерального директора концерну «Росенергоатом» Євгена Романова проаналізувала діяльність російських АЕС в 2014 році за десятьма основними, а також по ряду додаткових напрямків діяльності. Лідером року визнана Балаковская атомна станція. На другому місці - Ростовська і Смоленська, на третьому - Кольська і Курська АЕС.

Найвищої оцінки Балаковская АЕС удостоєна в сферах: ефективність техобслуговування і ремонту, фізичний захист, робота з персоналом, вдосконалення експлуатації та підвищення надійності роботи обладнання.

2014 рік ознаменувався для Балаковської АЕС істотним скороченням термінів ремонтів енергоблоків без зниження якості і безпеки. Блок №2 після капітального ремонту запустили раніше на 5 діб, середнього ремонту енергоблоку №1 - майже на 10 діб і капітального ремонту енергоблоку №4 - трохи менше ніж на 14 діб.

Річне завдання з вироблення електроенергії за підсумками 2014 року Балаковская АЕС виконала достроково. Всього за підсумками 2014 року Балаковская АЕС виробила 29 млрд 819,49 млн кВт електроенергії. Таким чином, станція виконала планове завдання на 106,6%. Річний коефіцієнт використання встановленої потужності становив 85,1%, що відповідає кращим загальносвітовим показниками КВВП для АЕС з аналогічними енергоблоками і перевищує планові показники більш ніж на 6%.

Балаковская АЕС входить в число самих передових атомних станцій світу, причому вже кілька років поспіль. Більшість параметрів, важливих для безпеки - краще за середньосвітовий рівень, інші - відповідає йому.

«Перед нами стоять важливі завдання, основні з них - забезпечення безпечної високоефективної роботи по надійному електропостачанню регіонів нашої країни, модернізація виробництва, підвищення якості праці. Упевнений, що персонал Балаковської АЕС і надалі буде йти до поставлених цілей впевнене, відповідально і з великим професійним ентузіазмом », - підкреслив на зборах колективу директор станції Віктор Ігнатов.

Балаковская АЕС - атомна електрична станція, розташована в 8 км від міста Балаково Саратовської області на лівому березі Саратовського водосховища. АЕС має чотири енергоблоки з модернізованими реакторами ВВЕР-1000, встановленою електричною потужністю по 1 тисячі МВт кожен. Перший енергоблок Балаковської АЕС введено в експлуатацію в 1985, другий - в 1987, третій - в 1988 і четвертий - в 1994 роках.

Новости