Бальні танці для початківців

  1. Необхідність придбання танцювального взуття
  2. Взуття для європейської програми (стандарту)
  3. Взуття для латиноамериканської програми (латини)
  4. Жіноча тренувальне взуття
  5. накаблучники
  6. Взуття для перших занять
  7. Де придбати?

Необхідність придбання танцювального взуття


Багато тренерів, які працюють з початківцями дорослими, не обтяжують себе поясненнями з приводу танцювального взуття. Просто кажуть, що чоловіки приходять в туфлях, дівчата в туфлях чи босоніжках. Ми ж настійно рекомендуємо вам придбати танцювальне взуття з найперших занять !! Уявіть собі, що ви прийшли в спортзал грати в баскетбол в кирзових чоботях ... Те ж саме буде, якщо ви йдете займатися спортивними бальними танцями в побутових туфлях чи босоніжках.

Чому, все-таки, це необхідно?
1. Побутові туфлі, хоч чоловічі, хоч жіночі виготовлені дуже жорстко (жорстка колодка). Ви ніколи не зможете витягнути носок як треба. Без цього ви завжди будете виглядати як слон.
2. У звичайному взутті дуже товста підошва. У ній ви ніколи не будете відчувати паркет. У багатьох моделей сучасного взуття підошва виставляється не менше 5 мм. Реально подовжений ніс. Іншими словами, танцюючи в таких черевиках ви візуально втілити в життя приказку: «Поганому танцюристу заважають ...». 3. Вага побутової взуття відрізняється від танцювальної як вага кирзового чобота від кросівки. Неважко здогадатися, що в цій взуття ви будете відразу мати величезну фору в різкості і грації від тих, хто цю раду ігнорує. Ну і просто будете отримувати більше задоволення.
4. Жіночі побутові босоніжки не розраховані на активні рухи, так як зазвичай мають відкриту п'яту і нога в такому взутті буде постійно бовтатися. 5. Ну і, нарешті, танцювальне взуття - це просто ... красиво. :-)

Танцювальне взуття відрізняється прекрасною виробленням, оптимальною формою підйому, високоякісними матеріалами і високу зносостійкість. Можна підібрати собі взуття різних моделей з лакованої і матової шкіри, замші, блискучих і переливаються матеріалів, білого сатину. Танцювальне взуття, на відміну від звичайної, має ряд специфічний особливостей. Головне - це використання натуральної шкіри при виготовленні підошви, прагнення до мінімізації ваги туфлі, перевагу у використанні натуральних матеріалів для виготовлення верху і яскраво виражений каблук.

Під час танцю відбувається певна робота стопи, а постійні навантаження (стиск і розтяг), прикладаються до підошви, змушують відмовитися від використання менш еластичних пластиків і гуми - шкіра довговічніше і міцніше, вона не тріскається і не ламається, лише розтягується. За цим же принципом кращими матеріалами для виготовлення верху туфлі залишаються тканину (сатин, парча) і натуральна шкіра (звичайна, лакована і нубук). Вимоги, що пред'являються до гнучкості танцювального взуття, змушують відмовитися від ідеї "суцільний" платформи. Необхідну міцність підошві надає платівка супінатора (в звичайному взутті на неї покладаються лише завдання формування правильної форми стопи), вклеєна під устілку, в міру жорстка. На відміну від звичайних, в танцювальних туфлях саме на неї покладаються обов'язки скріплює "хорди", "скелета" туфлі.

До взуття для латиноамериканських танців пред'являються підвищені вимоги гнучкості підошви (в латиноамериканській програмі більш задіяна стопа танцюриста), що не дозволяє використовувати довгу (уздовж всієї підошви) пластинку супінатора, як у взутті стандартної програми. Супінатор туфлі латиноамериканської програми коротше і доходить лише до подушечки стопи. При виготовленні підошви танцювального взуття використовується шкіра, на дотик трохи нагадує грубу замшу, але виготовляється за іншою технологією: як і звичайна шкіра, вона виварюється, забарвлюється, а на останньому етапі з неї знімається верхній, гладкий шар. Поверхня її покрита ворсом, що забезпечує бездоганне зчеплення з паркетним покриттям. Внутрішня поверхня закритих туфель відбувається замшею або прогумованої тканиною для того, щоб вони краще трималися на нозі.

Взуття для європейської програми (стандарту)


Взуття для європейської програми у чоловіків має більш низький каблук, ніж в латиноамериканській програмі, і довшу пластину супінатора (як уже було сказано вище). Партнерки танцюють європейську програму в спеціальних туфлях з каблуком від 4 до 7 см. Найчастіше вона має ремінець, щоб уникнути звалювання взуття з ноги під час танцю.

Варіанти жіночого взуття для стандарту



Варіанти чоловічого взуття для стандарту




Взуття для латиноамериканської програми (латини)


Взуття для латиноамериканської програми у чоловіків має більш високий каблук ікороткую пластину супінатора для кращої гнучкості стопи. Партнерки танцюють латиноамериканську програму в латинських туфлях (босоніжки із закритою п'ятою). Висота каблука від 5 до 9 см.

Варіанти жіночого взуття для латини


Варіанти чоловічого взуття для латини




Жіноча тренувальне взуття


Багато партнерки на тренування за краще надягати спеціальні тренувальні черевики. Є варіант з більш широким каблуком (дуже схожі на чоловічу латину) і з вузьким каблуком (приблизно як на туфлях для європейської програми). Останній варіант предпочительно використовувати тільки на європейську програму, так як вони погано гнуться і не дозволяють в достатній мірі тягнути носок. Краще всього вибрати варіант, подібний чоловічий та латиноамериканській програмі. У ньому можна танцювати як європейську, так і латиноамериканську програму. Тренувальні черевики більш шкарпетки ніж туфлі. Крім того, вони дозволяють захистити ноги партнерки від випадкових наступання на них партнера. :-)

Варіанти жіночої тренувального взуття



накаблучники


Для жіночої танцювального взуття (крім тренувальних черевик на широкому каблуці) слід обов'язково придбати накаблучники. Вони дозволяють зберігати від стирання набійку на підборах, надають стопі велику стійкість і зберігають паркет. Крім того, на танцювальних турнірах наявність накаблучників є обов'язковою вимогою до взуття партнерки. Вартість пари накаблучників - від 80 до 120 рублів. Зверніть увагу, що накаблучники підбираються за формою каблука і для різного взуття вони можуть відрізнятися. Одягати накаблучники краще, попередньо нагрів в гарячій воді. Але краще всього довірити цю справу чоловікові. :-) Однієї пари накабалучніков для туфель вистачає на строк від двох тижнів (якщо ви вже дуже добре танцюєте і правильно працюєте стопою) до 3-4 місяців (для початківців). Накаблучники на латинських туфлях стираються дуже повільно, так як практично всі кроки починаються з носка, а не з каблука (як в європейській програмі).

накаблучники



Взуття для перших занять


На перші заняття ми рекомендуємо придбати по одній парі взуття: партнерок - тренувальні черевики або латинські туфлі на невисокому каблуці (для тих, хто рахує не дуже естетичним танцювати в черевиках :-)), а партнерам - черевики для стандарту. Надалі, якщо ви твердо вирішите зайнятися бальними танцями, треба буде придбати і другу пару. Особливо це стосується партнерів, так як їм зазвичай далеко не відразу вдається звикнути до високого латинської каблуку. Партнеркам теж бажано не танцювати постійно в черевиках, так як ноги теж повинні звикнути до танцювання на підборах. Особливо, якщо ви збираєтеся виходити на турніри або навіть просто виступати на корпоративах. :-)

Де придбати?


Танцювальне взуття необхідно купувати в спеціалізованих магазинах. У Пермі на даний момент їх два:
1. Танцмастер. Магазин одягу, взуття та аксесуарів для фітнесу, гімнастики, хореографії, бальних танців. Адреса: г. Пермь, вул. Куйбишева 67/1, 2 поверх, вхід з двору (ост. ДК Профспілок), з 11-00 до 19-00. Телефони: 8-908-258-02-07, 8-902-83-14-90.
2. Діана (відділ "Гришко"). Все для танців. Одяг та взуття для всіх видів танцю вітчизняних і зарубіжних виробників. Бальна взуття, колготки, БИФЛЕКС (Італія), стрази "Сваровскі" все в наявності і під замовлення. Послуги комісійної відділу одягу та взуття для танцю. Перм, вул. Кірова, 37, зуп. Поштамт. Телефони: 298-47-83, 271-38-06.
2. Я танцюю. Магазин-майстерня. Адреса: вул. 9 Травня, 21, оф.102 (вхід в Регіональний навчальний центр профспілок). Режим роботи: пн-пт з 10.00 до 19.00, сб з 11.00 до 17.00, нд-вихідний, тел. +7 (342) 202-202-7.

Пара найдешевшої взуття обійдеться вам в межах 2500-3000 рублів (Dancemaster, Гришко). Більш якісне взуття коштує в районі 5000-6000 рублів і вище (100-150 євро за Supadance, DSI). У Пермі так само є послуга з пошиття танцювального взуття (пара взуття обійдеться дешевше на 500-1000 рублів), але ми не рекомендуємо на цьому економити. Якість зшитою взуття, на жаль, залишає бажати кращого.

Можна також придбати танцювальне взуття б / у по оголошеннях на сайті нашого клубу (тобто безпосередньо у танцюристів ТСК "Сузір'я") або на сайті Федерації танцювального спорту Пермського краю

Чому, все-таки, це необхідно?
Де придбати?

Новости