Банківська роздріб: коли почнеться зростання?

  1. Передумови для сприятливого розвитку
  2. Пластикові карти - куди ж без них?
  3. Соціальні мережі як метод реанімації
  4. Банківська роздріб - ключовий сегмент діяльності банку

Залучення рядових клієнтів і приватних осіб для надання різних послуг за кредитами і позиками - один із пріоритетних напрямків діяльності кожного поважаючого себе фінансового інституту. Треба відзначити, що навіть сьогодні, в період найжорстокішої кризи економіки, банківська роздріб продовжує залишатися на плаву, показуючи чудеса виживання. Більш того, за прогнозами аналітиків, в другій половині 2016 року можна очікувати незначне зростання в цьому сегменті фондового ринку .

Передумови для сприятливого розвитку

Макроекономічні проблеми, що торкнулися всі великі галузі промисловості і області фінансового ринку , Найменше торкнулися простих громадян. Банківська роздріб, безумовно, відчула на собі важкі наслідки девальвації рубля і стагнації економіки. Проте сукупний роздрібний портфель збільшився: громадяни стали більш охоче брати кредити.
Звичайно, в цьому заслуга не тільки кредитних організацій, а й елементарний брак коштів у населення. Разом з тим банкірам треба віддати належне: вони не тільки пішли на істотне зниження процентних ставок за короткостроковими кредитами, а й зробили більш гнучким механізм реструктуризації боргів в разі неможливості виплат. Наші співвітчизники відчули лояльність фінансових організацій, банківська роздріб знову стала затребувана.

Пластикові карти - куди ж без них?

Особливо зріс обсяг випуску і операцій, що проводяться за допомогою дебетових і кредитних карт Особливо зріс обсяг випуску і операцій, що проводяться за допомогою дебетових і кредитних карт. Зараз кредитка є у кожного пенсіонера, пластиковий прямокутник став невід'ємною частиною життя кожної людини. Ще 5 років тому картина була зовсім іншою. Як вважає керівник департаменту роздрібного бізнес а Промтрансбанка Леоніда Афіногенова, стабілізація ситуації з картами пояснюється зростанням довірою населення до банків і нормалізації фондового ринку.
Кредитні карти стали користуватися не меншим попитом, ніж готівка. Це зручніше, практичніше, а в деяких банках вигідніше. Багато фінансові інститути знизили процентну ставку за іпотечними кредитами, взятими по пластиковій картці. Це не забарилося позначитися на загальній картині розвитку: зниження кредитування сповільнилося. За найскромнішими прогнозами до кінця 2016 року роздрібний бізнес повинен піднятися завдяки збільшенню споживчих кредитів.

Соціальні мережі як метод реанімації

Велика частина населення як і раніше насторожено ставиться до будь-яких видів кредитів - від споживчих позик до іпотеки Велика частина населення як і раніше насторожено ставиться до будь-яких видів кредитів - від споживчих позик до іпотеки. Багато інститути також не хочуть ризикувати, посиливши політику вимог до позичальників. Відсоток відмов по кредитах в ряді випадків досягає небувалої цифри в 80%. Люди не хочуть переплачувати, банки не хочуть ризикувати - замкнуте коло, який веде в нікуди, повинен хтось розірвати. Вихід знайдено в ініціативі багатьох фінансових і кредитних організацій: залучати клієнтів через соціальні мережі.
Дистанційні послуги, які банківська роздріб почав активно просувати в останні 2 роки, стали доходити до кінцевого споживача багато в чому завдяки розумному SMM-маркетингу . Не секрет, що переважна більшість наших співвітчизників зареєстровані в різних соціальних мережах, де і знаходять близько 70% потрібної інформації по необхідним продуктам. Якщо товари народного споживання успішно рекламуються і купуються завдяки рекламі в інтернеті , Чому так не може вчинити банківська роздріб?
І адже надійшла, і стала набагато ближче пересічним громадянам. Якщо в масштабах держави можливі індивідуальні переговори і дотримання індивідуальних вимог вимогливого партнера, то банківська роздріб практично позбавлена ​​персоналізації. Спектр послуг, що надаються носить масовий характер, необхідний великий вибір продуктів і зручність для користувачів. За оцінками фінансистів, близько 90% транзакцій за картками зараз відбуваються віддалено. Соціальні мережі зближують всіх.

Банківська роздріб - ключовий сегмент діяльності банку

Про перспективи роздрібного сектора фондового бізнесу ніхто не відгукується песимістично Про перспективи роздрібного сектора фондового бізнесу ніхто не відгукується песимістично. Небувала активність мікрокредітних організацій, зростання споживчих і спеціальних кредитів, зниження зворотних ставок - істотні стимули для простих громадян. Багато людей просто не знають, де і в якій валюті краще зберігати заощадження, і тут умілий менеджмент з боку банків допоможе залучити нових клієнтів і не відлякати старих друзів.
Необхідно розуміти, що як привабливими не виглядали масштабні акції з великими клієнтами, універсальний і основний сегмент діяльності роботи будь-якого банку - щоденна робота з простими людьми. Банківська роздріб служить не тільки яскравим критерієм успішності організації, але і є показником здоров'я суспільства і економіки в цілому. Потенціал зростання в цій сфері просто величезний.
Тут і збільшення щільності офісів, розгалуження мережі банкоматів, розширення спектра послуг. Люди обов'язково потягнуться за вигідними і розумними пропозиціями, тільки вони повинні бути дійсно привабливими і доцільними. Так, працювати з одним великим замовником простіше і дешевше, ніж обслуговувати десять фізичних осіб. Так, потрібна висока технологічність і витрати на просування послуг. Але по перспективам розвитку і потенційної прибутковості банківська роздріб не має собі рівних серед інших сфер фондового ринку.

Пластикові карти - куди ж без них?

Новости