банківський сектор

1. Костюкова А.Р.
Світ-системний підхід в дослідженні банківського сектора // Економічні відносини. (№ 2/2019).
У статті розглянуті можливості застосування світ-системного підходу до дослідження банківського сектора. Актуальність теми обумовлена ​​існуючими трендами в розвитку світових економічних відносин: наростанням внутрішніх суперечностей, диспропорціями в економічному розвитку країн, збільшенням системних ризиків. Трансформуючись, дані вектори знаходять відображення у функціонуванні банківського сектора, що також впливає на його стійкість. Рішення виникаючих проблем і нейтралізація негативних факторів стає можливим на наднаціональному рівні, де світ-системний підхід є однією зі значних аналітичних конструкцій.
У даній роботі визначається роль банківської системи і специфіка її функціонування в моделі центр-периферійних зв'язків. Досліджуються умови перерозподілу геоекономічної ренти. З використанням методологічних прийомів і категорій світ-системного аналізу розкривається поняття стійкості.

Костюкова А.Р. Світ-системний підхід в дослідженні банківського сектора // Економічні відносини. - 2019. - Том 9. - № 2. - doi: 10.18334 / eo.9.2.40627.

2. Окенова А.О.
Особливості розвитку системи кредитування сільського господарства Киргизької Республіки // Економічні відносини. (№ 4/2018).
Розглянуто сучасний стан кредитного забезпечення сільського господарства банківським і парабанковскую організаціями. Проаналізовано галузева структура кредитного портфеля фінансового сектора. На основі даних, дана оцінка кредитування сільськогосподарських товаровиробників в сучасних умовах. Пропонується вдосконалити систему фінансування і кредитування сільського господарства Киргизької Республіки

Окенова А.О. Особливості розвитку системи кредитування сільського господарства Киргизької Республіки // Економічні відносини. - 2018. - Том 8. - № 4. - с. 651-661. - doi: 10.18334 / eo.8.4.39648 .

3. Яблонська А.Є.
Сучасні особливості оподаткування доходів за вкладами фізичних осіб в банках Росії // Економіка, підприємництво та право. (№ 2/2018).
У статті проаналізовано динаміку і структура депозитів населення за валютним ознакою за період з 2014 по 2016 роки, представлена ​​динаміка ключової процентної ставки ЦБ РФ, розглянуті особливості оподаткування доходів за вкладами фізичних осіб в банках Росії та зарубіжний досвід.
У процесі дослідження встановлено, що в даний час спостерігається розширення депозитної бази банківського сектора, збільшується частка вкладів фізичних осіб в рублях при одночасному скороченні частки вкладів фізичних осіб в іноземній валюті. Привабливість вкладу для потенційного вкладника в першу чергу визначена його умовами, а саме процентною ставкою за вкладом, яка і складає його дохід в майбутньому. Тому кожен вкладник повинен бути фінансово обізнаний про особливості оподаткування процентного доходу по вкладу.

Яблонська А.Є. Сучасні особливості оподаткування доходів за вкладами фізичних осіб в банках Росії // Економіка, підприємництво та право. - 2018. - Том 8. - № 2. - с. 127-134. - doi: 10.18334 / epp.8.2.39089.

4. Яблонська А.Е., Костикова М.Ю.
Соціальний скоринг як перспективна банківська технологія в системі споживчого кредитування // Російське підприємництво. (№ 4/2018).
Стаття присвячена дослідженню особливостей соціального скорингу як нового інформаційного ресурсу для класифікації клієнтів банку в процесі визначення їх кредитоспроможності.
У статті уточнено поняття «соціальний скоринг», проаналізовано особливості інформаційних ресурсів клієнтів (потенційних позичальників) на основі даних з профайлів соціальних мереж, розглянуті і систематизовані результати проведених досліджень експертами інформаційного агентства «РосБізнесКонсалтинг» у досліджуваній області.
У процесі дослідження позначені банки, які в сучасних умовах активно застосовують в кредитному процесі соціальний скоринг як нову банківську технологію. Більш детально вивчені критерії відбору інформації клієнтів з соціальних мереж на основі їх акаунтів. Зроблено висновок про те, що застосування і подальший розвиток соціального скорингу в кредитному процесі сучасних російських банків може в значній мірі підвищити ефективність їх діяльності, поліпшити якість кредитного портфеля, стимулювати створення нових удосконалених процесів в кредитній системі, мінімізувати рівень кредитного ризику, створити нові канали взаємодії з клієнтами.

Яблонська А.Е., Костикова М.Ю. Соціальний скоринг як перспективна банківська технологія в системі споживчого кредитування // Російське підприємництво. - 2018. - Том 19. - № 4. - с. 1143-1150. - doi: 10.18334 / rp.19.4.39010 .

5. Окенова А.О.
Особливості розвитку системи кредитування сільського господарства Киргизької Республіки // Економіка Центральної Азії. (№ 1/2018).
Розглянуто сучасний стан кредитного забезпечення сільського господарства банківським і парабанковскую організаціями. Проаналізовано галузева структура кредитного портфеля фінансового сектора. На основі аналізу дана оцінка кредитування сільськогосподарських товаровиробників в сучасних умовах. Пропонується вдосконалити систему фінансування і кредитування сільського господарства Киргизької Республіки

Окенова А.О. Особливості розвитку системи кредитування сільського господарства Киргизької Республіки // Економіка Центральної Азії. - 2018. - Том 2. - № 1. - doi: 10.18334 / asia.2.1.39076.

6. Бектенова Д.Ч., арики Р.І.
Економетрична модель кредитного ризику на прикладі комерційних банків Киргизької Республіки // Глобальні ринки і фінансовий інжиніринг. (№ 4/2017).
Аналіз і оцінка якості кредитного портфеля (кредитного ризику) банківського сектора є одним з основних і важливих елементів макропруденційних аналізу і банківського регулювання. Аналіз взаємозв'язків між ключовими макроекономічними факторами та якістю кредитного портфеля банківського сектора сприяє більш глибокому розумінню міжсекторальних залежностей в економіці, а також виявлення сильних сторін і вразливих місць фінансового сектора.
Об'єктом дослідження в представленій роботі виступають комерційні банки Киргизької Республіки. Предмет дослідження - системні і індивідуальні кредитні ризики комерційних банків Киргизької Республіки, їх чинники і наслідки реалізації. Основною метою даної роботи є розробка моделі кредитного ризику на прикладі комерційних банків Киргизької Республіки. Для виконання даної мети поставлено наступне завдання - виявити взаємозв'язок між реальним сектором економіки і банківським сектором і дати їх кількісну оцінку.

Бектенова Д.Ч., арики Р.І. Економетрична модель кредитного ризику на прикладі комерційних банків Киргизької Республіки // Глобальні ринки і фінансовий інжиніринг. - 2017. - Том 4. - № 4. - с. 209-222. - doi: 10.18334 / grfi.4.4.39044.

7. Шагіахметова Е.І., Мухаррамова Е.Р., Сєрова А.С.
Банківський сектор Республіки Татарстан: аналіз конкурентоспроможності // Російське підприємництво. (№ 20/2017).
У статті розглянуті питання рейтингової оцінки комерційних банків на прикладі банківського сектора Республіки Татарстан. Проведений авторами аналіз ситуації в банківській сфері Республіки Татарстан дозволив виявити існуючі проблеми довіри вкладників республіканських комерційних банок. На думку авторів, для вибору надійних комерційних банків, яким довірятимуть вкладники, необхідно використовувати методику розрахунку рейтингової оцінки їх фінансового стану з використанням запропонованих авторами показників.
Матеріали статті мають певну практичну значимість і можуть бути використані в навчальному процесі, при підготовці майбутніх економістів, інженерів, а також при проведенні занять на курсах підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки працівників.

Шагіахметова Е.І., Мухаррамова Е.Р., Сєрова А.С. Банківський сектор Республіки Татарстан: аналіз конкурентоспроможності // Російське підприємництво. - 2017. - Том 18. - № 20. - с. 3003-3018. - doi: 10.18334 / rp.18.20.38368 .

8. Мізінцева М.Ф., Чжан В.
Проблеми і тенденції розвитку систем управління людськими ресурсами в банках КНР // Креативна економіка. (№ 12/2016).
Стаття присвячена розгляду основних питань функціонування систем управління людськими ресурсами банківського сектора Китаю на сучасному етапі розвитку китайської економіки. У статті наводиться класифікація банків Китаю, проводиться аналіз основних проблем і тенденцій у розвитку систем управління людськими ресурсами в китайських банках, визначаються основні вимоги, що пред'являються працівникам банків Китаю в сучасних умовах. В кінці статті наводяться авторські висновки і пропонуються рекомендації щодо вдосконалення системи управління людськими ресурсами в сучасних банках Китаю.

Мізінцева М.Ф., Чжан В. Проблеми і тенденції розвитку систем управління людськими ресурсами в банках КНР // Креативна економіка. - 2016. - Том 10. - № 12. - с. 1451-1468. - doi: 10.18334 / ce.10.12.37146 .

9. Бісултанова А.А.
Російська банківська система в умовах збереження санкцій // Економіка, підприємництво та право. (№ 4/2015).
Ефективність економічної системи будь-якої країни залежить від багатьох складових, але найважливішим фактором є стан і тенденції розвитку банківського сектора. Що відбуваються в даний час зміни на фінансових ринках вимагають переосмислення ролі кредитних організацій в розвитку економіки РФ. Виходячи з цього, автором в статті автором була зроблена спроба охарактеризувати основні риси банківської системи РФ, розглянуті основні тенденції в сфері банківського кредитування виникають і наростаючі за останній час на території РФ, проблеми та перспективи розвитку сучасної системи банківського кредитування, окреслено проблеми забезпечення надійності сучасної структури банківської системи. Також автором запропоновано деякі шляхи вирішення зазначених проблем, виходячи з умов, що змінюються розвитку сучасної економіки.

Бісултанова А.А. Російська банківська система в умовах збереження санкцій // Економіка, підприємництво та право. - 2015. - Том 5. - № 4. - с. 209-214. - doi: 10.18334 / epp.5.4.2108 .

10. Андрєєв М.Ю.
Пройдено чи пік кризи у фінансовому і реальному секторах російської економіки? // Російське підприємництво. (№ 22/2015).

У статті наведено способи визначення наявності криз в сегментах російського фінансового ринку, виділені кризові епізоди на різних ринках. Як виявилося, кризи на фінансових ринках наступають раніше і найбільш швидкоплинні, після чого вони зачіпають фінансові організації, а потім реальний сектор. До кінця 3-го кварталу 2015 року кризу пройдено на фінансових ринках і в небанківських фінансових організаціях, але триває в реальному і банківському секторах.

Андрєєв М.Ю. Пройдено чи пік кризи у фінансовому і реальному секторах російської економіки? // Російське підприємництво. - 2015. - Том 16. - № 22. - с. 4075-4082. - doi: 10.18334 / rp.16.22.2117 .

11. Альохіна Е.С., Яблонська А.Є.
Сучасні тенденції розвитку банківської системи Росії // Економіка, підприємництво та право. (№ 2/2015).

У статті проаналізовано розвиток банківської системи Росії за 2009-2013 роки. Дана характеристика поняття банківської системи. У процесі дослідження стану банківської системи Росії виявлено сучасні тенденції її розвитку. Визначено основні напрямки подальшого розвитку та зміцнення національної банківської системи.

Альохіна Е.С., Яблонська А.Є. Сучасні тенденції розвитку банківської системи Росії // Економіка, підприємництво та право. - 2015. - Том 5. - № 2. - с. 89-94. - doi: 10.18334 / epp.5.1.413 .

12. Рахметова А.М.
Інновації як фактор оптимізації взаємодії банківського та реального секторів економіки в сучасних умовах // Російське підприємництво. (№ 9/2015).

Стаття присвячена аналізу сучасних тенденцій в області ініціювання та застосування фінансових інновацій у взаємодії банківського та реального секторів економіки, також ролі держави в цьому процесі. Зокрема, акцент зроблений на ролі таких різновидів фінансових інновацій, як: банківські, що регулюють і глобальні, результати впровадження яких мають найчастіше суперечливе вплив на розвиток взаємодії банківського та реального секторів економіки, то стимулюючи, то сповільнюючи економічне зростання. Встановлено, що в сучасних умовах частих циклічних коливань світової економічної кон'юнктури ключову роль в підвищенні інноваційної активності суб'єктів банківського і реального секторів виконує держава, яка через розробку і реалізацію так званих регулятивних інновацій здатне нівелювати негативний вплив глобальних фінансових інновацій на якість розвитку взаємодії секторів. Зроблено висновок про те, що оптимізація взаємовідносин між секторами можлива при поєднанні ініціації і впровадження фінансових і реальних інновацій на стадії економічного зростання за допомогою активізації регулятивних інновацій. При цьому роль держави визнана найбільш продуктивною в частині узгодження інтересів секторів і концентрації їх інноваційних зусиль в рамках конкретних стадій економічного циклу.

Рахметова А.М. Інновації як фактор оптимізації взаємодії банківського та реального секторів економіки в сучасних умовах // Російське підприємництво. - 2015. - Том 16. - № 9. - с. 1297-1314. - doi: 10.18334 / rp.16.9.218 .

13. Просвіркіна Є.Ю.
Оцінка продуктивності в російському банківському секторі // Російське підприємництво. (№ 1/2014 року).
У статті розглядаються ключові теоретичні підходи до оцінки продуктивно-сті в банківському секторі. Проведено оцінку продуктивності в банках, що оперують на російському ринку. Результати оцінки дозволили автору виявити різницю в рівнях про-тивність при застосуванні двох методик.

Просвіркіна Є.Ю. Оцінка продуктивності в російському банківському секторі // Російське підприємництво. - 2014. - Том 15. - № 1. - с. 70-77. - url: https://creativeconomy.ru/lib/8470 .

14. Гірінской А.В.
Механізм протидії кримінальним фінансовим потокам в кредитних організаціях і шляхи його вдосконалення // Російське підприємництво. (№ 11/2012).
Стаття присвячена проблемам протидії кримінальним доходам в банківській сфері. Проаналізовано міжнародний і російський досвід. Дано рекомендації щодо вдосконалення механізму протидії кримінальним фінансовим потокам.

Гірінской А.В. Механізм протидії кримінальним фінансовим потокам в кредитних організаціях і шляхи його вдосконалення // Російське підприємництво. - 2012. - Том 13. - № 11. - с. 104-108. - url: https://creativeconomy.ru/lib/7538 .

15. Ратіс Г.Ю.
Особливості функціонування вторинного ринку автомобілів в рамках регіонального аспекту і акутальность взаємодії з органами державної влади // Російське підприємництво. (№ 09/2012).
Вторинний ринок автомобілів - один з найменш вивчених сегментів економіки. Тим часом, його оборот досягає 10% бюджету Російської Федерації, а взаємодія органів влади та представників бізнесу даного сегмента на загальнодержавному та регіональному рівні дозволяє вирішити багато соціально-економічні проблеми.

Ратіс Г.Ю. Особливості функціонування вторинного ринку автомобілів в рамках регіонального аспекту і акутальность взаємодії з органами державної влади // Російське підприємництво. - 2012. - Том 13. - № 09. - с. 141-146. - url: https://creativeconomy.ru/lib/7488 .

16. Редькін О.Б.
Процеси мобілізації банківського сектора РФ // Креативна економіка. (№ 4/2011).
Дана оцінка «мобільним» процесам в банківському секторі РФ. Розглянуто концептуальна модель інституту мобільного банкінгу; визначені ключові точки інвестиційних процесів інноваційного розвитку в банківському секторі; розглянуто прогноз розвитку мобільного банкінгу в РФ; проаналізовано основні тенденції функціонування банківського сектора.

Редькін О.Б. Процеси мобілізації банківського сектора РФ // Креативна економіка. - 2011. - Том 5. - № 4. - с. 128-132. - url: https://creativeconomy.ru/lib/4406 .

17. Купріянов О.В.
Сценарії розвитку економіки РФ і ситуація в банківському секторі в 2011 році // Російське підприємництво. (№ 1/2011).
Світова економічна криза породила безліч суперечок про подальший розвиток економіки Росії в цілому і банківському секторі зокрема. У статті наведено три сценарії можливого розвитку національного господарства і банківського сектора в 2011 році.

Купріянов О.В. Сценарії розвитку економіки РФ і ситуація в банківському секторі в 2011 році // Російське підприємництво. - 2011. - Том 12. - № 1. - с. 97-102. - url: https://creativeconomy.ru/lib/6589 .

18. Молодцов А.С.
Вплив світової фінансової кризи на ринок банківських послуг республіки Хакасія // Російське підприємництво. (№ 9/2009).
Ринок банківських послуг в республіці Хакасія активно розвивався кілька останніх років. Незважаючи на це, банківському сектору притаманні деякі виявлені автором проблеми. В останньому кварталі 2008 року світова фінансова криза торкнулася кредитні установи регіону. У даній статті представлені перші результати впливу кризи на банківський сектор республіки. Також автором запропоновано шляхи покращення ситуації,
ситуації.

Молодцов А.С. Вплив світової фінансової кризи на ринок банківських послуг республіки Хакасія // Російське підприємництво. - 2009. - Том 10. - № 9. - с. 153-158. - url: https://creativeconomy.ru/lib/5475 .

19. Васильєв А.В.
Необхідність комплексного розвитку банківського сектора // Російське підприємництво. (№ 4/2009).
У статті розглядаються питання комплексного розвитку банківського сектора. Визначено основні елементи цього процесу і напрямки вдосконалення банківської системи. Підкреслюється вплив банківського сектора на економіку країни, а також на розвиток регіонів і бізнесу.

Васильєв А.В. Необхідність комплексного розвитку банківського сектора // Російське підприємництво. - 2009. - Том 10. - № 4. - с. 107-112. - url: https://creativeconomy.ru/lib/5688 .

20. Кудряков Р.О.
Мета забезпечення безпеки в діяльності комерційного банку // Російське підприємництво. (№ 1/2009).
Регіональний банківський сектор є мезоекономічних компонентом банківської системи, тому на параметри процесу його розвитку впливають фактори не тільки регіонального рівня. Мезорівень в силу своєї специфіки передбачає якесь середнє місце розташування між макро- і мікрорівнями, що зумовлює їх істотне на нього вплив.

Кудряков Р.О. Мета забезпечення безпеки в діяльності комерційного банку // Російське підприємництво. - 2009. - Том 10. - № 1. - с. 134-139. - url: https://creativeconomy.ru/lib/3498 .

1

Видання наукових монографій від 15 т.р.!

Видайте свою монографію в хорошій якості всього за 15 т.р.!
У базову вартість входить коректура тексту, ISBN, DOI, УДК, ББК, обов'язкові екземпляри, завантаження в РИНЦ, 10 авторських примірників з доставкою по Росії.

creativeconomy.ru Москва + 7 495 648 6241

наступна

Пройдено чи пік кризи у фінансовому і реальному секторах російської економіки?
Пройдено чи пік кризи у фінансовому і реальному секторах російської економіки?

Новости