Baofeng Mojing IV - шолом віртуальної реальності від китайських друзів

  1. Вимоги до телефону у Baofeng Mojing 4
  2. Комплект поставки Baofeng Mojing IV
  3. Зовнішній вигляд Baofeng Mojing 4
  4. Baofeng Mojing 4 відгуки
  5. Ціна Baofeng Mojing 4
  6. На закінчення, зробивши огляд Baofeng Mojing 4, можна сказати наступне

Тільки-но почало світати революції в світі технологій і стали відомі перші подробиці шолома   віртуальної реальності Oculus Rift   , Як далеко на сході заворушилися наші китайські друзі

Тільки-но почало світати революції в світі технологій і стали відомі перші подробиці шолома віртуальної реальності Oculus Rift , Як далеко на сході заворушилися наші китайські друзі. З тих пір було випущено вже багато всіляких повноцінних шоломів і шоломів віртуальної реальності для телефонів, в тому числі цілком собі не китайських Google Cardboard і його вітчизняного представника Fibrum Pro . У цій статті ж ми розглянемо вже четверту версію китайської вироби під назвою Baofeng Mojing IV.

Здавалося б - раз це вже четверта версія шолома, значить вона ще краща за попередню, враховані недоробки попередніх версій і тепер це ідеальний VR шолом для телефону. Але не все так райдужно, на жаль. Підемо по порядку.

Вимоги до телефону у Baofeng Mojing 4

Перш за все, варто згадати, що існує дві різні версії Baofeng Mojing IV - для телефонів під управлінням Андройд і для айфонів. І якщо у випадку в Андройд все просто - версія вище 4.1, екран розміром від 4,7 до 6 дюймів (ідеально підходять для 5,2 дюймового пристрою) і наявність датчиків (докладніше читай в статті про перевірці телефону для віртуальної реальності ). Те ось Айфони підтримуються тільки самої останньої версії - Iphone 6, 6S, 6 Plus і 6S Plus.

Використовувати смартфон можна як з VR додатками Google Cardboard , Так і з оригінальною китайською програмою, яку можна завантажити використовуючи QR код в інструкції або з мого сховища.

Комплект поставки Baofeng Mojing IV

Упаковано пристрій знатно. У комплект входять самі окуляри віртуальної реальності, наголовное кріплення у вигляді обруча з регулюванням затягування, інструкція, підкладка під телефон, ганчірочка для протирання і бездротової джойстик. Відразу обмовлюся, що джойстик працює тільки в меню телефону і в додатках і іграх віртуальної реальності самого ВР шолома Baofeng Mojing 4. З програмами сторонніх розробників він працювати відмовляється, що явний мінус. Важить шолом близько 64 грам, при розмірах 120 * 140 * 290.

Зовнішній вигляд Baofeng Mojing 4

Всі скляні поверхні шолома віртуальної реальності закриті транспортувань плівочка від подряпин. Місце установки телефону з обох сторін обробив м'яким матеріалом, дозволяючи посадити його щільно і зберегти в отличном состоянии, не боячись подряпин. Але в цьому плюсі ​​криється ще один мінус - потужності магнітів явно недостатньо і при встановленому телефоні кришка так і норовить отстегнуться, погрожуючи відправити ваш смартфон в неконтрольований політ. До слова, власникам айфонів це не загрожує - їх версія поставляється без кришки, телефон встановлюється в затискачах. З боку особи оборка гумова,-на-віч прилягає щільно і м'яко, але при тривалому використанні лінзи запотівають, що знову ж таки мінус. Головне кріплення Baofeng Mojing 4 регулюється в широкому діапазоні розмірів, але злегка хитрувато - потрібно злегка підняти кнопку, і тільки потім крутити - читачі старшого віку могли бачити такий механізм на наручний годинник.

Baofeng Mojing 4 відгуки

За відгуками про Baofeng Mojing IV в мережі можна зробити висновок, що так званий «ВАУ-ефект» є, хоч і не ідеальний. Перископа, кватирки і тунелю - практично не спостерігається, лише в рідкісних випадках. Це саме можна сказати і до ефекту занурення - все залежить від характеристик екрану смартфона і розробника програми. Деякі користувачі скаржаться на відсутність різкості в деяких VR додатках. І це ще один мінус даного VR шолома - в ньому не передбачено регулювання фокусної відстані, тільки лише межзрачковое. Хоча можна використовувати шолом ВР в окулярах.

Ціна Baofeng Mojing 4

Взагалі пристрій досить дороге. І нехай на Baofeng Mojing 4 ціна не порівнянна з ціною Oculus Rift , Але повзаючи по різним торговим майданчикам я натрапляв на цінник в 70-80 доларів, в залежності від версії (для Айфона подорожче і надійде в продаж з 20 січня 2016 року). Але, на тому ж аліекспрессе майже завжди є кілька торговцем, які торгують пристроєм зі знижкою - близько 43-50 доларів США. Доставка безкоштовна, але терміни самі розумієте - від 2 тижнів до нескінченності 3 місяців.

Доставка безкоштовна, але терміни самі розумієте - від 2 тижнів до нескінченності 3 місяців

Від продавця до продавця йде знижкова естафета

На закінчення, зробивши огляд Baofeng Mojing 4, можна сказати наступне

Пристрій вийшло непоганим. Добротна збірка, якісні лінзи, вміло підібране відстань - це голоси за покупку. Мінуси ж були розглянуті вище і вони не настільки істотні, щоб ставити на покупку хрест, але кого-то можуть змусити задуматися. З іншого боку - хіба можна очікувати ідеального пристрою від китайців по настільки низькою для шоломів віртуальної реальності ціною ?

comments powered by HyperComments

Новости