Батьки казанських школярів здають нормативи ГПО разом з дітьми

Фото: Прес-служба Президента РТ

(Місто Казань KZN.RU, 13 березня). Президент РТ Рустам Мінніханов підтримав учасників фестивалів Великі сімейні ігри - «ГТО всією сім'єю» і «Без берге», які проходять сьогодні в школі №181 Радянського району Казані.

Багатопрофільна школа на 1224 місця відкрилася 1 вересня 2017 року, зараз в ній навчаються 843 Казанцев з 1 по 8 клас. На її базі проходять заняття для дошкільнят, спортивні та культурні заходи, діє центр бадмінтону. Попит на вступ до школи зростає - в майбутньому навчальному році планується відкриття одночасно шести перших класів.

Підтримати учнів школи №181 і їхніх батьків приїхав Мер Казані Ільсур Метшин.

Фото: Денис Гордійко

Рустам Мінніханов побував в їдальні, на виставці декоративно-прикладної творчості, фотовиставці «Моя Росія» , Фестивалях «Без берге» і Великі сімейні ігри - «ГТО всією сім'єю». Останній організовується в освітніх установах Татарстану в рамках зимового фестивалю всеросійського фізкультурно-спортивного комплексу «Готовий до праці і оборони» (ГТО), і вперше в ньому крім самих школярів беруть участь їхні батьки. Команди здають норми ГТО з плавання, стрибків у довжину з місця, підтягування, лижних гонок, стрільбі з пневматичної гвинтівки та інших дисциплін. Президент РТ підтримав цю ініціативу і закликав батьків активніше підключатися до процесу. «Ми подивилися, як разом з батьками діти беруть участь в спортивних змаганнях, створюють творчі виставки, - сказав він. - І це важливо, тому що на прикладі батьків виховується наше підростаюче покоління ».

Школу №181 глава республіки назвав прекрасною і зазначив, що в Татарстані прикладається багато зусиль у зміцнення матеріально-технічної бази освітніх установ, використовуються сучасні методи навчання і передові технології. «Ми можемо залишити у спадок будинок, будинок, гроші, але найцінніше - це знання. Тому необхідно дати якісну освіту нашим дітям », - заявив Рустам Мінніханов.

У заході також взяли участь Мер Казані Ільсур Метшин, керівник Апарату Президента РТ Асгат Сафаров, віце-прем'єр РТ Лейла Фазлєєва, заступник Прем'єр-міністр РТ - міністр освіти і науки РТ Рафіс Бурганов, глава адміністрації Радянського району Рустем Гафаров, начальник управління освіти Казані Ільнар Хідіятов і інші, передає прес-служба Президента РТ.

Новости