Ben Sherman | Енциклопедія моди

Ben Sherman (Бен Шерман, російська вимова «Бен Шерман») - британська компанія, що випускає чоловічий одяг:   сорочки   , Костюми, взуття та   аксесуари Ben Sherman (Бен Шерман, російська вимова «Бен Шерман») - британська компанія, що випускає чоловічий одяг: сорочки , Костюми, взуття та аксесуари . Фірмовим логотипом бренду є значок Королівських повітряних сил, так званий «таргет».

Артур Бенджамін Шугармен (Arthur Benjamin Sugarman), засновник компанії Ben Sherman, народився в 1925 році в англійському містечку Брайтон в сім'ї Артур Бенджамін Шугармен (Arthur Benjamin Sugarman), засновник компанії Ben Sherman, народився в 1925 році в англійському містечку Брайтон в сім'ї   власника магазину подарунків Rocco's Gift Shop власника магазину подарунків Rocco's Gift Shop. У 1946 році Артур емігровал в США і незабаром отримав американське громадянство. У Каліфорнії він зустрів дівчину на ім'я Рут, яка стала його третьою дружиною. Батько Рут володів компанією з виробництва одягу. Він пояснив Артуру всі аспекти сімейного бізнесу - від виробництва до маркетингу. Однак, Артуру швидко набридло займатися консервативним напрямком, і він планував змінити обстановку.

У 1961 році, через хворобу матері, Артур разом з родиною повернувся в Брайтон. Він змінив ім'я на Бен Шерман, купив фабрику і почав виробництво сорочок, які сам називав Oxford Shirt. У той час ринок сорочок був буквально загнаний в кут. Улюблені народом марки, такі як Brooks Brothers , Arrow і Hathaway, були доступні виключно через офіційних імпортерів. Шерман вирішив створити свою версію цих популярних сорочок, додавши кілька деталей. Так з'явилися гудзики на комірі і особлива петля на спині, які стали потім фірмовим знаком марки.

Тим часом шлюб Артура і Рут терпить крах, жінка забирає дітей і повертається в Америку, а сам Шерман знаходить четверту дружину Дафну.

Офіційна дата заснування компанії Ben Sherman - 1963 рік, саме тоді була випущена дебютна колекція сорочок. У 1965 році фірма переїхала в Лондон, відкривши невеличкий офіс в старій будівлі в одному з міських закутків. Це приміщення одночасно служило і шоу-румом , Де виставлялися колекції сорочок і пляжного одягу Ben Sherman. Завдяки високій якості і цілком доступними цінами, марка відразу стала популярна серед молодіжної течії модов тих часів, а потім і серед скінхедів .

Через деякий час все британські поп-групи, включаючи легендарні The Animals, The Troggs, The Who і The Kinks, носили сорочки від Ben Sherman, які вже стали частиною культу.

«У 1968-му сорочка від Ben Sherman була обов'язковою частиною екіпіровки будь-якого поважаючого себе скінхеда»,

- пояснював соліст знаменитої групи Dexy's Midnight Runners Кевін Роуланд (Kevin Rowland).

«Ти просто був зобов'язаний мати сорочку Ben Sherman з особливою петлею і складкою на спині, а також Харрінгтон або Кромбі, штани ста-прест і особливі гостроносі туфлі з характерним перфорованим візерунком, що нагадує крило метелика, або Роялс. Якщо у тебе не було чогось з усього перерахованого вище, життя не мала сенсу ».

Продажі Ben Sherman росли з приголомшливою швидкістю, що вимагало розширення виробництва. У 1969 році компанія переїхала в місто Деррі в Північній Ірландії, переобладнавши для своїх цілей місцеві танцювальні зали.

Незважаючи на успіх, в 1973 році Шерман продав свій бренд і поїхав до Австралії, де помер від серцевого нападу в 1987 році, у віці 62-х років. В кінці 70-х у марки Ben Sherman спостерігався деякий спад продажів. Своє друге народження фірма пережила після виходу в 1979 році культового британського кіно «Квадрофенія» ( «Quadrophenia»). Цей фільм справив значний вплив на молодих людей нового покоління, що настають за модами. З іншого боку, в 1979 році з'явився легендарний звукозаписний лейбл Two Tone, що потягнув за собою народження нової хвилі ска, і, відповідно, нової хвилі скінхедів, які не збиралися відмовлятися від колишнього «стандарту зовнішності».

«Перша сорочка від Ben Sherman з'явилася у мене в 1972 році, коли мені тільки виповнилося 11»,

- згадує Саггс (Suggs) з групи «Madness».

«Я пам'ятаю, вони здавалися такими яскравими на тлі всього сірого і тьмяного, що нас тоді оточувало. Коли «Madness» тільки з'явилися, нам надзвичайно подобався образ таких собі пай-хлопчиків з американської Ліги плюща, але з деяким британським завихренням. Ben Sherman допоміг нам створити свій особливий стиль ».

Паоло Хьюїт (Paolo Hewitt) в своїй книзі «Моя улюблена сорочка: історія стилю Ben Sherman» ( «My Favourite Shirt: A History Of Ben Sherman Style») пише наступне:

«Історія компанії Ben Sherman народилася на вулицях, і саме завдяки цьому сьогодні вона є одним з найбільших британських брендів. Ставши іконою стилю, вона міцно вплетена в тканину британської культури, і її культурна цінність незаперечна ».

З 2004 року Ben Sherman належить Oxford Industries - американської компанії, що спеціалізується на роздрібному продажі високоякісного одягу. В асортименті компанії тепер представлена ​​не тільки чоловічий та жіночий, а й дитячий одяг, а також аксесуари.

Як говорив Пол Сімонон (Paul Simonon), басист групи Clash:

«Ben Sherman - це класика, і вона ніколи не вийде з моди».

Офіційний сайт: www.bensherman.com

Новости