Benetton (Бенеттон) - італійський бренд яскравою молодіжного одягу. Де купити, адреси магазинів в Україні

  1. Історія компанії Benetton
  2. Інновації та розвиток компанії
  3. Позиціонування, бренди
  4. Де купити

Benetton (Бенеттон, Бенетон) - італійський бренд молодіжного жіночого і чоловічого одягу

Benetton (Бенеттон, Бенетон) - італійський бренд молодіжного жіночого і чоловічого одягу.

Історія компанії Benetton

Роком заснування компанії вважається 1960 місто підстави - Тревізо (Італія). Це були важкі роки в післявоєнній Італії. Заснував компанію Лучіано Беннетон спільно зі своєю сестрою Джуліанной. У родині Лучіано було четверо дітей і їх батько загинув на війні, тому Лучіано змушений був працювати починаючи з 10 років, він став помічником продавця одягу, це і зіграло велику роль в майбутньому, так як він почав осягати премудрості торгівлі з дуже раннього віку.

Коли Лучіано стало 18 років, його сестра Джуліана зв'язала йому яскраво жовтий светр, який добре привертав увагу на вулиці, так як в ті роки в'язані речі могли дозволити собі тільки заможні люди похилого віку, а їх забарвлення були тьмяними. Тому не дивно що жовтому светра Лучіано заздрив все його друзі. Подумавши, що на светрах можна зробити гроші, Лучіано продав свій акордеон і велосипед, що б купив сестрі в'язальну машинку, за якою він їздив до Мілана. Перший светр, який придбав у Бенеттонов один із сусідів, був небесно-блакитного кольору. А перша колекція светрів Бенеттон, яка обчислювалася всього 20 штуками, була названа Tres Jolie, що в перекладі означало «дуже мило» або «миленько». Через рік, сім'я стала продавати по 20 светрів в тиждень.

У 1956 році, родина придбала ще кілька в'язальних машин, були найняті 5 працівників, які в'язали яскраві светри. Невелике підприємство, на чолі якого стояв молодий Luciano, поступово розширювало виробництво. У 1965 році була побудована перша фабрика компанії за проектом братів Скорпи, яку Лучіано назвав Benetton (Бенеттон). На фабриці шився й інша яскрава одяг, крім светрів. За минулі час, Лучіано побував в Шотландії, де осягнув секрет обробки вовни, який дозволяв зробити вироби більш м'якими і пухнастими. І ще він за допомогою Адо Монтана придумав спосіб, як можна фарбувати не пряжу а готовий виріб. Ці ноу хау дозволили швидко окупити вкладення в фабрику і отримати прибуток.

Інновації та розвиток компанії

Крім перерахованих вище ноу хау, вперше в Італії того часу Бенеттон запровадив продаж одягу в магазині, а не на ринку. Таким чином, звична всім схема покупки, коли ви самі ходите і вибираєте товар, стала стандартом в Італії. Після поїздки на Олімпіаду в Рим компанія Бенеттон стала випускати светри з 35 відтінками і різними кольорами, що сприяло продажам. Фірмові магазини і фабрики компанії дотримувалися корпоративний дизайн, який виражався в яскравому кольорі в усьому: від полиць і складських автонавантажувачів до уніформи продавців. Бенеттон підкорив покупців трьома складовими: незвичайний дизайн, яскравий колір, і середні ціни. Це і підкорило покупців і в 1969 році магазинів з лейблом Benetton було вже 500. А в кінці 70-х Бенеттон почав експансію в Америку. Спеціально для американських покупців була створена колекція в менш яскравих кольорах, а більш світлих природних тонах.
У 1974 році компанія Бенеттон купує свій перший зовнішній бренд по виробництву джинсового одягу, яка як раз стала дуже популярна. Бренд називався і називається - Sisley (Сіслей). У ті ж роки, Бенеттон купує американські компанії Nordica, Rollerblade і Prince, для того що б виробляти спортивні товари. У зв'язку із збільшенням асортиментом, в грудні 1985 року, компанія стала називатися Benetton Group (Бенеттон Груп). В середині 90-х спортивні товари компанії стали продаватися під окремим брендом Benetton Sportsistem (Бенеттон Спортсістем).

Лучіано захоплюється спортивними автомобілями і тому в 1985 році купує власну автомобільну команду для участі в "Формулі-1". Benetton стає першою текстильною компанією, яка бере участь у Формулі 1. У 1991 році Міхаель Шумахер переходить в Benetton Team, після чого стає чемпіоном світу.
У 2000 році одяг від Benetton стає офіційною формою італійської збірної на Олімпіаді в Сіднеї.

Позиціонування, бренди

Мережа магазинів Benetton широко відома. Чоловічий, жіночий і дитячий колекції. Фірмові аксесуари, сумки, взуття - все це допоможе вам створити свій, тільки властивий Вам, індивідуальний стиль.
Всі кольори Benetton представлені в 120 країнах світу і виражені в 4-х самостійних брендоедініцах:
United Colors of Benetton - як зразок casual
Sisley - фешн орієнтована лінія одягу
Playlife - одяг для відпочинку
Killer Loop - Сіті-Форматована одяг.
В даний час Benetton Group володіє брендами: United Colors of Benetton, Sisley , Playlife, Nordica, Prince, Killer Loop і Rollerblade.

Загальний оборот Benetton Group у всьому світі складає близько 1,9 мільярда у. е., а 130 млн. вироблених одиниць одягу поставляються в 5 тис магазинів в усьому світі. Вазі додає і те, що Benetton належить Edizione Holding - і є абсолютною власністю родини Benetton. На чолі холдингу Лучіано Бенеттон, головний дизайнер - його сестра Джуліана.

Де купити

В Україні купити одяг торгової марки Benetton можна в мережі фірмових магазинів, адреси які можна знайти на офіційному сайті компанії .
У Києві фірмових магазини можна знайти в ТЦ Дримтаун , ТЦ SKY MALL, вул. Хрещатик 42 (тел. +38 044 2356035).

Офіційний сайт компанії Benetton: http://www.benettongroup.com

Новости