Бездротові миші на ITbox.ua ᐈ Купити бездротову мишу в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Україні

  1. Бездротові миші: критерії вибору і класифікація
  2. Тип підключення
  3. Вартість бездротових моделей
  4. Де купити бездротову мишу

Бездротові способи зв'язку міцно увійшли в наше повсякденне життя. Опцією Bluetooth і Wi-Fi сьогодні оснащені не тільки ПК, ноутбуки, планшети, телефони, аудіо та відеотехніка, а й комп'ютерні миші. Розберемося в перевагах бездротової технології для такого популярного комп'ютерного аксесуара.

Одне з основних переваг бездротових моделей - це абсолютна мобільність і свобода дій: екраном монітора можливо управляти навіть з дивана, не обмежуючи свої дії довжиною шнура. Бездротову мишу часто використовують в якості пульта дистанційного керування, наприклад, як пульт для екрану телевізора. Це може стати дуже зручною опцією, коли, наприклад, потрібно зупинити перегляд фільму, не встаючи з крісла.

Бездротові миші: критерії вибору і класифікація

Бездротова мишка, яка підходить для стаціонарного комп'ютера, може використовуватися з однаковим успіхом і для ноутбука. Різниці немає ніякої.

Основні відмінності в бездротових моделях полягають в типі сенсора і інтерфейсі підключення. Сенсор в комп'ютерних мишок буває 2 типів: лазерний або оптичний.

Лазерний і оптичний принцип роботи суттєво відрізняється. Лазерні моделі мають більш високу точність і однаково добре працюють на різних поверхнях, навіть на нерівних і відображають площинах. Оптичний сенсор чутливий до дзеркальних і глянсовим покриттям, тому оптична миша на таких поверхнях буде працювати гірше. Лазерна технологія також вважається сучасним і вдосконаленим варіантом «оптичної» або, як її ще називають, «світлодіодним» технологією.

Бездротова мишка для ноутбука часто супроводжується підсвічуванням. Вона виконує не тільки естетичну функцію, але служить індикатором роботи: в активному стані підсвічується, в режимі сну - немає. Джерело живлення для бездротових моделей - батарейки або акумулятор. Як правило, використовуються стандартні батарейки типу АА, ААА. Бездротова миша з акумулятором не вимагає покупки і заміни елементів живлення.

Ще один аспект, на який варто звернути увагу - це ергономічність. Якщо проводите цілий день за роботою на комп'ютері, миша повинна бути максимально комфортною, і підібрана за розміром кисті. Маленьку за розміром миша зручно брати з собою, але при довгій роботі за комп'ютером краще вибрати стандартний дизайн з плавними лініями і спеціальними вм'ятинами під пальці. Правильно підібрані габарити гарантують відсутність зайвої напруги, тому нехтувати комфортом не варто.

Тип підключення

Ще один параметр, на який варто звернути увагу - це тип підключення. Бездротова миша для комп'ютера підключається через bluetooth або радіоканал.

Bluetooth технологія характеризується невисоким порогом чутливості до дії користувача, але серед переваг - все usb гнізда на ноутбуці або комп'ютері залишаються вільними. Плюс, Bluetooth присутній за замовчуванням майже в будь-яких планшетах, ноутбуках і ПК, але навіть в разі відсутності цієї опції можна придбати спеціальний адаптер.

Підключення за допомогою радіо-інтерфейсу характеризується високими показниками відгуку та стабільним зв'язком, але є і мінус - зайняте гніздо комп'ютера. У деяких просунутих моделях одночасно присутня підключення через usb і радіоканал.

Вартість бездротових моделей

Якщо ви ставите питанням: «Скільки коштує бездротова мишка?», То відповідь залежить від запитуваних функцій і технічних характеристик.

Ціни на бездротові миші значно не відрізняються від провідних моделей зі схожими характеристиками. Знову-таки, якщо це стандартний пристрій з двома кнопками і коліщатком - ціна буде дешевше, ніж у просунутих моделей для відеоігор з додатковими програмованими кнопками. Лазерна миша буде дорожче, ніж оптична. А ціна моделей з унікальним і красивим дизайном буде вище, ніж в стандартному колірному виконанні.

А ціна моделей з унікальним і красивим дизайном буде вище, ніж в стандартному колірному виконанні

Якщо потрібна недорога бездротова миша для роботи з офісними програмами без додаткових наворотів, то вартість буде відносно невисокою. Відрізняться аналогічні моделі за характеристиками можуть в основному через імені бренду.

Де купити бездротову мишу

Купити бездротову мишку досить просто на сайті ITbox завдяки фільтрам. Якщо виникають питання - замовте зворотний дзвінок і наш менеджер зв'яжеться для уточнення питань, що цікавлять. Серед способів доставки: Нова Пошта, Міст Експрес, кур'єром по Києву на вказану адресу. Наш інтернет-магазин здійснює доставку в усі міста України.

Новости